Sniklytt

Hør ferske utgivelser fra blant andre The Knife, Paramore, Marion Ravn og Kurt Vile før de slippes.

Våren er høysesong for utgivelser, og det er mye spennende på trappene de kommende ukene. Noen av de mest imøtesette utgivelsene er lagt ut til strømming på nettet, og du kan boltre deg i vellyd.

The-Knife-Shaking-The-HabitualThe Knife – Shaking The Habitual

Den svenske duoen The Knife begeistret mange da de rundt juletider annonserte at et nytt album var på vei. Søskenparet Olaf Dreijer og Karin Dreijer Andersson har ikke gitt ut noen plate sammen siden 2006 og kritikerroste Silent Shout. Årets utgivelse er i følge bandet et resultat av et ønske om å lage noe annet enn «all den middelmådige musikken» som gis ut, og nå er de drøyt hundre minuttene med eksentrisk og fengende elektronika fra det Øya-aktuelle bandet klare for lytting.

Hør Shaking The Habitual her. 

KurtVileWOAPDKurt Vile – Wakin On A Pretty Daze

Philadelphia-sanger Kurt Vile fikk mye velfortjent skryt for albumet Smoke Ring For My Halo, som blant annet ble utpekt som 2011s fjerde beste fra Lydverket. Mannen, med bakgrunn i bandet The War On Drugs, har tradisjon for å levere avslappede låter som vekker store mengder følelser, og forventningene er store til 32-åringens femte studioalbum. Kurt Vile besøker Norge i mai.

Hør Wakin On A Pretty Daze her. 

paramorenewalbumParamore – Paramore

Norgesaktuelle Paramore er straks klare med sitt fjerde album. Det populære bandet har de siste dagene lagt ut fire låter fra albumet hver dag – og de siste fire kommer torsdag. Pop-punktrioen med Hayley Williams i front har ikke gitt ut noe album på fire år, men sist de besøkte Norge begeistret de vår anmelder. 

Hør Paramore her


marMarion Ravn – Songs From A Blackbird

29 år gamle Marion Ravn har allerede en lang karriere bak seg, og kan se tilbake på M2M, samarbeid med Meat Loaf og deltagelse i TV2s «Hver gang vi møtes» som del av sin musikalske dannelsesreise. I forkant av sitt nye album Songs From A Blackbird har artisten annonsert at musikken er inspirert av singer-songwriter-arven fra 70-tallet.

Hør Songs From A Blackbird her

 

House-of-Gold-Bones-Pt.-2Stone Sour – House Of Gold & Bones – Part 2

Metalveteranene i Stone Sour har holdt det gående siden begynnelsen av 90-tallet, med unntak av en pause fra 1997 til 2002. I fjor slapp de House of Golden Bones – Part 1, og neste uke slippes andre del av konseptalbumet, som bandet selv beskriver som et møte mellom Pink Floyds The Wall og Alice In Chains’ Dirt. 

Hør House Of Gold & Bones – Part 2 her

_SHINING_frontcover30x30_J-save_#ff7700_Doc Color Mode_Litt nedShining – One One One

Vinneren av årets millionstipend fra Statoil har hende fulle av prosjekt. Fredag slipper bandet, som gjennom utgivelsene sine har beveget seg fra Coltrane-jazz til industriell rock, sitt sjette album. P3-programmet Pyro slipper en ny låt hver dag fra skiva hver dag frem mot lansering på bloggen sin.

Hør låtene fra One One One her.