Videopremiere: Izabell

– Historien bygger på et par som hele tiden er litt i ubalanse, sier rapperen om den ferske låten “Kontroll”. Se den tilhørende videoen her!

Rapperen singeldebuterte i fjor med “Ka vet du” etter å ha vunnet P3s rapkonkurranse.

Nå er Stavanger-artisten aktuell med oppfølgeren “Kontroll”, produsert av Nora Collective. P3 har premiere på videoen som er regissert av Øyvind Runestad.

Fine stunder som gir balanse

– Vi ville lage en fin, rå og troverdig musikkvideo som gjenspeiler naturlige følelser og handlinger i et forhold. Historien bygger på et par som hele tiden er litt i ubalanse og ikke helt vet hvor veien går videre, men de har alle disse fine stundene sammen som gjør at det går i balanse likevel, sier Izabell til oss i en mailutveksling.

– Sangteksten i seg selv er en god historie, men jeg og resten av teamet ønsket å støtte opp teksten med en fet video som folk kunne huske og muligens kjenne seg igjen i, tilføyer regissøren.

Izabell forklarer at hun har vært sammen med kjæresten sin i sju år, og at det var en rar opplevelse å spille kjæresten til en annen under innspillingen: – Det var ekstremt rart å se meg med en annen fyr. Men alt er så teknisk under innspilling at man tenker ikke over det.

Izabell er aktuell med en video til singelen "Kontroll". Foto: Promo, Universal Music
Izabell er aktuell med en video til singelen “Kontroll”. Foto: Promo, Universal Music

Skjøt opp fyrverkeri bak politistasjonen

Hva er historien bak låten, Izabell?

– Jeg husker at jeg skrev med en tanke om at man skulle inn i noe uvisst, inn en hule uten å vite hva som ventet i enden. Det var noe med de ukontrollerte følelsene og være i noe man selv ikke kan styre. Når jeg skriver har jeg ikke et tema først som jeg ønsker å sette fokus på. Jeg er bare i et kreativt kaos og skriver veldig følelsebasert uten at det trenger å være en konkret tanke bak. Jeg husker jeg tenkte på denne hulen, tenkte også på ulike forhold venner og familie har vært i, forbudt kjærlighet.

Izabell. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Izabell. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Innspillingen foregikk ikke helt uten dramatikk – fyrverkeri ble skutt opp i været, og mennesker i nærheten av smellene var ikke helt fornøyd med å få nattesøvnen avbrutt.

– Fotografen Emil fikk en spontan ide om å skyte opp et batteri med raketter, foran et tivoli. Midt i sentrum. Rett bak politistasjonen. På en søndag 23:00. Nede i en dal. For noen rungende bombesmell som kom ut i fra den dalen. Flere som bodde i nærheten som ikke var særlig fornøyd da, spesielt ikke de som arbeidet på tivoliet og sov rett foran rakettene. Alt for kunsten! sier regissør Runestad.

Planen framover for Izabell består av en del konserter og masse studiotid. Hun frister også med samarbeidsprosjekter, blant annet med vennen og sangeren Ary.