Videorama!

Taylor Swift er moderlig, The xx er tankefulle, The-Dream er sprengkåt og Vampire Weekend er festlige når vi samler ukens beste musikkvideoer for deg.

Taylor Swift/Ed Sheeran – “Everything Has Changed”

Siste singel fra Taylor Swifts enormt populære Red-album er duetten med Ed Sheeran i “Everything Has Changed”. De to er akkurat nå på turné, og synger visstnok denne sangen sammen hver kveld. Søtt. Videoen handler om ung kjærlighet. Veldig søtt det også.

The xx – “Fiction”

Det er ofte mye føleri i engelske The xxs mørke popmusikk. Mørke og følelser er det også mye av i videoen til “Fiction” der Oliver Sim vandrer hvileløst omkring midt på natten. Han får ikke sove, stakkar. Han føler så mye. Coexist fikk en firer av vår anmelder Kim Klev da platen kom ut i fjor.

Kurt Vile – “KV Crimes”

Kurt Vile gjorde nyss konserter i Norge, og vår anmelder Kim Klev trillet en firer for kvelden på Rockefeller i Oslo. Samme anmelder var langt mer i skyene over albumet Wakin On A Pretty Daze der Viles siste video “KV Crimes” er hentet fra. Kurt Vile har visstnok nylig fått en egen dag oppkalt etter seg i hjembyen Philadelphia (28. august), og da passer det fint at Viles siste video er en slags parade rundt i samme by. Artig at alt går i sakte film, siden Vile ikke akkurat lager musikkens svar på sprint.

The Lonely Island – “Spell It Out”

Komikerne i The Lonely Island leverer fremdeles en ny video hver uke i sin Wack Wednesday-tirade. Alt dukker opp på The Lonely Islands kommende utgivelse The Wack Album neste uke. Denne gang handler det om staving, og det er som alltid morsomt. Spoiler-alert: Svaret er «Dude that has sex with pigs for mon¬ey but only as a side thing right now,¬ I’m just short on cash and have irons ¬in the fire but in this economy it’ll ¬have to do my name is Lenny».

Sigur Rós – “Kveikur”

Islands indie-stolthet Sigur Rós skal snart slippe ny plate som skal hete Kveikur, og i november kommer bandet til Oslo Spektrum med svært sceneshow. Litt av filmfremvisningen på konsertene kan allerede nå sjekkes i videoen til tittelkuttet fra den kommende platen. Jeg får vondt i hodet. Du?

The-Dream/Beyonce/2 Chainz – “Turnt”

Soultypen The-Dream hadde en overkåt uke. Hele tre halvdrøye videoer kom fra den kanten. I “Turnt” handler alt om en dame som poserer på en så utfordrende måte som hun klarer mens hun har et ønske om å slikke på alt mulig. De to andre videoene med mye kvinnehud er “High Art” og “Pussy”. Sikkert noe for mange….

Deerhof – “Breakup Songs”

Har du problemer med oppkast i diverse farger og fasonger kan Deerhofs historie om pest og sykdom i en landsby blitt vel mye, men for alle andre er dette en fiffig sak. Den fuglelignende heksedoktoren fikser greiene.

The Coup – “The Magic Clap”

Den politiske rockerapperen Boots Riley er The Coup, og i videoen til “The Magic Clap” har han fått med seg komiker og skuespiller Patton Oswald som her hjemme er mest kjent fra tv-serien Kongen Av Queens.

Joe Goddard/Mara Carlyle – “She Burns”

Joe Goddard fra Hot Chip slipper nå ep-en Taking Over på egenhånd, og på sporet “She Burns” har han med seg engelske Mara Carlyle på vokal. I videoen blir Mara preparert for sin egen begravelse. Kjipt for henne.

Tank/Chris Brown – “Shots Fired”

Tank har fått med seg Chris Brown på låten “Shots Fired”, og den ekstremt klisje-tunge videoen inneholder solbriller inne, strippere og veiving. Vokalen har så mye effekter at den høres ut som om den kommer fra verdensrommet. Sikkert populært.

Billy Bragg – “Handyman Blues”

Geniet Billy Bragg har blitt litt vel køntri de siste årene, men det får gå. “Handyman Blues” er en fin låt, og i videoen dukker noen av Englands beste komikere opp.

Vampire Weekens – “Diane Young”

Vampire Weekends låt “Diane Young” skapte litt rabalder da den fikk en tekst-video med en brennende bil, men nå kommer den offisielle videoen der bandet har fått med seg Sky Ferreira, Dirty Projectors, The Walkmen, Chromeo og Santigold på fest. Litt av en gjeng. En noe bibelsk bordsetting har de også fått til. Vampire Weekends siste album heter Modern Vampires Of The City, og fikk enormt med skryt av vår anmelder Jørgen Hegstad.

Bloodlights – “Arms Around It”

Bloodlights er bandet som Captain Poon dannet etter at Gluecifer ble oppløst, og frem til nå har utgivelsene deres vært ganske kjedelige. Nylig dukket derimot platen Stand Or Die opp der Bloodlights er mer punkete og mer skitne i uttrykket, og vips ble de et band å regne med i norsk rock. “Arms Around It” er ikke av de beste sporene på albumet, og ligner litt vel mye på “Helter Skelter”, men de har da kvinnelige fans og røyk i øvingslokalet.

Mykki Blanco – “The Initiation”

Ukens merkeligste video, og kanskje også musikk, kommer fra Harlem-rapperen Mykki Blanco. Klaustrofobisk og rart er det hvertfall på alle måter når Mykki kryper rundt med to ansikter.

The Computers – “Mr. Saturday Night”

Engelske The Computers har – med tanke på bandnavnet – artig nok en høyst umoderne lyd gående. Med Motown-beat og The Jam-minner lager The Computers tilbakeskuende – men også veldig fin – poprock. Det er god stemning på danselokalet i videoen også. Hvertfall en stund.

Kate Boy – “The Way We Are”

Videoen til svenske Kate Boys “The Way We Are” er ikke den mest spennende, om du da ikke er veldig opptatt av moderne dans, men den livgivende elektropopen er god.

Jimmy Eat World – “I Will Steal You Back”

De gode gamle emosjonelle rockerne i Jimmy Eat World har laget mye godt gjennom karrieren, men har vel forsvunnet litt de siste årene. Forrige album var helt ok, og nå prøver de seg igjen med Damage som er ute i dag. Videoen til “I Will Steal You Back” er en typisk band-på-tur-video.

Linda Vidala – “Warzone”

Oslo-artisten Linda Vidala har filmet videoen til sin debutsingel “Warzone” i Thailand, og det betyr en hel masse vakre bilder over en ganske rolig låt. I bakgrunnen og på siden av lyden lurer Mira Craig.

The Airbourne Highfives – “Kissing And Crazy Sounds”

The Airbourne Highfives høres i bandnavnet ut som et rockeband, men selv om de har litt produsert gitar på låten “Kissing And Crazy Sounds” er de et godt gammeldags boyband med velfriserte hoder og liksom-attitude.

Evolution And Vik – “Monroe”

Prosjektet med det mystiske navnet Evolution And Vik består av Viktoria Winge og ringreven H.P. Gundersen som visstnok ble ført sammen av Nils Petter Molvær. Sammenføringen har resultert i musikk, og i videoen til låten “Monroe” spiller en lettkledt Winge foran en gjeng eldre herrer (H.P. er i publikum) mens hun synger at hun føler seg like vakker som Marilyn Monroe.