Arif & Unge Ferrari - Stavernfestivalen 2019
Terningkast 3

Omtur til MARS — Karpe stjal showet

Arif og Unge Ferrari blir som et langtekkelig oppvarmingssett for de virkelige stjernene — Karpe.

«Arif & Unge Ferrari sin ENESTE konsert sammen i 2019 spiller de selvfølgelig på Stavern», kunne festivalen skryte av på deres sosiale medier-kontoer i forkant. Slike eksklusive avtaler gir lovnader om at noe spesielt skal skje.

Dessverre er det lite spesielt ved Unge FerrArifs konsert-samarbeid, annet enn Karpes passe overraskende gjesteopptreden mot slutten.

Siden de visstnok møtte hverandre på nach i 2013, har de to gjort flere gode låter sammen og hver for seg.

Unge Ferrari er absolutt i særklasse når det kommer til norskspråklig R&B, med sin karakteristiske autotune-stemme, personlige tekster og deilige produksjoner.

Arif, på sin side, har levert en rekke gode rap-bangers siden han vant Urørt som Phil T. Rich i 2013. Også deres noe begrensede felles katalog er gjennomgående god.

På scenen får du derimot en pakkedeal du ikke vil ha.

Noen ikonisk duo er det ikke snakk omher er det mer kaviar og syltetøy enn ketchup og sennep. Gode hver for seg, men ikke nødvendigvis bedre sammen.

Kontrasten mellom de to artistene kunne fort skapt noe spennende, men her virker samarbeidet ufokusert og schizofrent.

Selv om Ferraris egne låter byr på ljomende allsang, slår Arifs feststemte bangers best an hos et solbrent og beruset publikum.

Følsomme «Balkong» kunne vært et fint avbrekk i et sett fylt av moshpits, men føles likevel malplassert og lite troverdig.

Kanskje kan de noe uforståelige Batman og Bane-referansene på scenen tolkes som et bilde på hvordan artistenes individuelle låter først og fremst forsøker å slå hverandre i hjel.

Likevel står felleslåtene til godkjent, selv om ingen av dem gjør mer enn de må.

De lener seg på hittene og lar publikum stå for stemninga: Gjentatte «Har dere det bra?» er vel det mest inderlige vi får av scenesnakk.

Ikke at stemninga er dårlig, men under Arifs «Himmelen» er fremste rekke kanskje først og fremst opptatt av å vise fram salto-skillsa sine enn å høre på musikken.

Etter å ha dratt gjennom katalogen, er det fortsatt noen låter som glimter med sitt fravær.

«Vi har noe ekstra spesielt til dere», sier Ferrari.

Selvfølgelig er det Chriag og Magdi som entrer scenen.

Det største jubelbrølet under hele konserten utløses, og de som tidligere var mest opptatt av øl, telefoner og å skrike hverandre i øret, stormer mot scenen. Det sier kanskje sitt.

Sammen som MARS, leverer de også umiddelbar fest med «jeg er lei meg» og «jeg bruker ikke kondom», før Karpe forsvinner like fort som de kom.

Igjen står Arif og Unge Ferrari som kan lene seg på bakrusen til Karpe-fansa i det de spiller «BBB». Likevel føles scenen tom.

Det er ingen tvil om at Karpe fortsatt sitter trygt plassert øverst på rap-tronen.

Her kan du se alle NRKs musikkanmeldelser.