Avsluttet sommerturneen foran 11.000 Bodøværinger

VG-lista Topp 20 er over for i år. For flere av artistene ble Bodø det absolutte høydepunktet på turneen.

Rundt 11. 000 ivirige fans møtte opp i Solparken i Bodø for å få med seg det siste showet under årets Topp 20-turné. Stikkordene er sol, høylytt publikum og fornøyde artister. 

Les også: Opplev Topp 20 fra Rådhusplassen på nytt

Phil T. Rich og Lido Lido går i studio

Bodø viste seg fra godsida og artistene fikk endelig oppleve å stå på scena i strålende sol, for første gang på turneen. Aller først på scena var Lido Lido, som muligens var inspirert av godværet til å ta på seg en collegegenser med en pinneis på.

– Det var kjempegøy og overraskende bra oppmøte. Det er alltid fint å spille i Bodø. De skuffer aldri, forteller Lido Lido etter han er ferdig på scena.

Han har kosa seg skikkelig under årets Topp 20-turné og liker godt at det blir litt tid til å henge ut med de andre artistene underveis.

Det er sånne småting som plutselig skjer på VG-lista.

– Det er så hyggelig å få prata med andre artister, både de jeg kjenner fra før av og endel nye. Jeg og Phil T. Rich har avtalt at vi skal gå i studio om noen uker. Det er sånne småting som plutselig skjer på VG-lista.

Phil T. Rich på scenen i Bodø. Foto: Erlend Lånke/NRK.
Phil T. Rich på scenen i Bodø. Foto: Erlend Lånke/NRK.

Helt crazy publikum

Phil T. Rich var som vanlig veldig spretten da han framførte “Gal” på scena i Bodø. Han bekrefter at han og Lido har snakka lenge om å gå i studio sammen.

Blir det fett, skal allmennheten også få høre det.

– Han er så jævlig busy vet du. Men nå tror jeg at vi endelig får det til. Han har invitert meg til å komme til studioet sitt i Haugesund, så jeg håper vi får til noe i løpet av sommeren. Blir det fett, skal allmennheten også få høre det. 

Urørtvinneren syns publikummet i Bodø var “helt crazy” og “dritfett”, og var nesten tilbøyelig til å si at det var like rått som Trondheim.

– Men det går ikke. Jeg føler at Trondheim er mitt andre hjem, og jeg har et så nært forhold til byen.

Les mer om Phil T.Rich sitt forhold til bartebyen her

Hva skal du nå da?

– Nå skal jeg henge meg på de andre her, og feste med Sirkus Eliassen. De må jo vise meg hvordan man fester her oppe i Nord, sier Phil T til P3 før han tusler videre backstage. 

Høydepunktet

Robin og Bugge var blant flere av artistene som syns at Bodø har vært turneens høydepunkt.

Det er helt sjukt uvirkelig å kjenne på at man har laget en monsterhit.

– Vi føler at låta har vokst og at flere og flere har lært seg teksten underveis på turneen. Det er helt sjukt uvirkelig å kjenne på at man har laget en monsterhit. 

En annen låt som virkelig har satt seg mer og mer, er Boller og Burritos-hiten “Bratwurst”. Denne gangen hadde Olli Wermskog med seg Yngve Hustad Reite, kjent fra P3morgen, som hoppende pølse på scena.

Olli Wermskog og Yngve Hustad Reite hopper til "Bratwurst" på Topp 20. Foto: Erland Lånke/NRK.
Olli Wermskog og Yngve Hustad Reite hopper til “Bratwurst” på Topp 20. Foto: Erland Lånke/NRK.

– Det føles ut som det gikk best i dag. Jeg vet ikke om det er sola, folka, Bodø eller Yngve, sier Olli etter å ha hoppet fra seg i gul dress på scena.

Hva skjer med “Bratwurst”-låta nå da?

Jeg hadde ledd meg i hjæl, herfra til helvete, hvis Øya hadde booket meg.

– Den lever vel videre. Jeg hadde ledd meg i hjæl, herfra til helvete, hvis Øya hadde booket meg. 

Astrid Smeplass og Siri Vølstad Jensen tar bilde til Instagram. - Skriv at jeg slår henne med en gitar fordi jeg ikke fikk bli med på bildet, sier Astrid.
Astrid Smeplass og Siri Vølstad Jensen tar bilde til Instagram. – Skriv at jeg slår henne med en gitar fordi jeg ikke fikk bli med på bildet, sier Astrid.

Tok ut ørepluggen for å høre Bodø

Astrid Smeplass og Siri Vølstad Jensen som har ble gode venner under Idol, har koset seg og fjaset mye sammen også på Topp 20.

– Det er kjempegøy at vi er her sammen og støtter hverandre. Det er også veldig gøy og lærerrikt å være med på turne med så mange andre dyktige artister, sier Astrid Smeplass om Topp 20-opplevelsen. 

Da  Smeplass gikk på scena og framførte “Shattered”, sang tusenvis av jenter med på refrenget. Hun fikk gåsehud og mener at Bodø har det beste publikumet.

Det er det her jeg har drømt om.

– I dag var det så fint vær, det var siste dagen, og så mye fine folk at jeg gjorde noe jeg aldri har gjort før og tok ut ørepluggen slik at jeg kunne høre folket. Jeg fikk frysninger, og det er det her jeg har drømt om. 

Truls på scenen i Solparken i Bodø. Foto: Erlend Lånke/NRK.
Truls på scenen i Solparken i Bodø. Foto: Erlend Lånke/NRK.

Stygt, men fine mennesker

Truls Heggero sleit litt med feber og vondt i halsen tidligere på dagen og var veldig spent på hvordan sangstemmen ville fungere i Bodø. Han gikk på scena og fikk en haug med highfives fra de andre artistene etterpå, og syns det var et skikkelig bra publikum.

Jeg har egentlig et kjempesterkt immunforsvar.

– Jeg har egentlig et kjempesterkt immunforsvar, så det her er veldig uvanlig for å være meg, forteller han til P3.

Han syns det har vært spennende og lærerrikt å være endel av Topp 20-turneen.

– Det er ikke nødvendigvis slik at alle som kommer vet hvem jeg er. De kommer kanskje for å se noen andre, og da er det veldig utfordrende å se hva man kan gjøre for å få med seg publikumet likevel. Det er veldig bra.

Hva syns du om Bodø da?

Det er “støgt” her, men jævlig fine mennesker.

– Jeg har vært her veldig mye opp gjennom. Det er “støgt” her, men jævlig fine mennesker. Og når fiskevannet og naturen rundt er så fint, er alt bra. 

Magnus og Erik Eliassen elska å stå opptre på hjemmebane. Foto: Erlend Lånke/NRK.
Magnus og Erik Eliassen elska å stå opptre på hjemmebane. Foto: Erlend Lånke/NRK.

Avrunda med Sirkus

Magnus og Erik Eliassen fikk æren av å avslutte Topp 20-turneen i Bodø og publikum gikk helt av hengslene da de lokale heltene gikk på scena. Brødrene framførte til sammen tre låter, og viste at kondisen og spensten holder god form.

Publikum var helt fantastisk.

– Publikum var helt fantastisk. Det var kjempefint å få spille tre låter, slik at vi rakk å ta det inn over oss, sier Magnus etter å ha kommet av scena.

Sirkus Eliassen har elska hvert sekund av Topp 20.

– En ting er at vi får spille for så mange folk, men det er også fantastisk å være på tur i lag og møte og bli kjent med andre artister som vi gjerne bare prater med på flyplasser. Det er sykt sosialt å være endel av det her. 

Opplev VG-lista Topp 20 på nytt! Oslo|Stavanger|Trondheim|