Overvåkning på det indre plan

Ukas Urørt ble født i en pøl av tårer. Noen har kalt musikken melodiøs dark-wave. Selv kaller CCTV den for dansbar angst, hør hvorfor!

Mark Kibibiro, Shaun Curtis og Jon Martens utgjør CCTV (Foto: Kai-Otto Melau).
Mark Kibibiro, Shaun Curtis og Jon Martens utgjør CCTV (Foto: Kai-Otto Melau).

Ukas Urørt ble født i en pøl av tårer. Noen har kalt musikken melodiøs dark-wave. Selv kaller CCTV den for dansbar angst.

Urørt mener:

“Fysisk fra Haugesund, men mentalt fra Manchester; ”We Belong” er en lettbent-men-mollstemt, lydrik poplåt av internasjonalt kaliber som treffer hjertet på åttitallet og hjernen i 2009.”

Hør låta “We Belong”:
CCTV – We Belong
Les mer og last ned låta på CCTVs Urørtprofil

Det Oslobaserte bandet CCTV debuterte på Klubbøya i fjor og har varmet opp for det kanadiske indiepopbandet The Hidden Cameras på Revolver. Shaun Curtis kommer opprinnelig fra Haugesund og styrer bandskuta som låtskriver, vokalist og gitarist. Med seg har han Jon Martens (synth og gitar) og Mark Kibibiro (bass).

Født i en pøl av bitre tårer

Høsten 2007 bodde Shaun Curtis i en klaustrofobisk liten hybel på 10 kvadrameter på Torshov i Oslo. Etter at noen gjorde et brekk i boden hans forsvant en åtte-sporsopptaker og disketter med låtmateriale på.
– Sju år med låter ble borte! Da sjokket hadde lagt seg og tårepytten hadde tørket, begynte jeg å spille inn sanger på Mac’en. Jeg oppdaget en ny, og for meg, mye mer inspirerende måte å skrive låter på, forteller Shaun. CCTV var født.

Shaun Curtis debuterte med CCTV på Klubbøya 2008.
Shaun Curtis debuterte med CCTV på Klubbøya 2008.

Frontmann Shaun erklærer at CCTV er overvåkning på det indre plan.
– Musikken er en måte å fortelle meg selv hvordan jeg egentlig har det. Mye negativ energi har blitt overført på denne måten. Så lenge jeg kan huske har dette vært den beste måten å takle negative følelser og energi på.

Historien bak ”We Belong”

Låta som har fått CCTV til topps denne uka ble spilt inn i Taakeheimen Studio med Marcus Forsgren fra Lionheart Brothers som tekniker og produsent. Besetningen så annerledes ut da, med Thomas Aslaksen fra Pow Pow på trommer og Jesper Høst på bass.

Selv om låta ”We Belong” er av de mer positive CCTV-sangene, handler den om å føle seg utenfor. Den viser hvordan musikk kan være en måte å oppnå tilhørighet og forståelse på.
– Selv om dagene og himmelen ser mørk ut, finnes det små øyeblikk hvor en kan smake på følelsen av lykke. Den handler også om de personene man møter, som på tross av vonde opplevelser, fremdeles er vakre og gode mennesker.

CCTV er Ukas Urørt (Foto: Kai-Otto Melau).
CCTV er Ukas Urørt (Foto: Kai-Otto Melau).

Dansbar angst

Når det kommer til sjanger syns de det er vanskelig å sette seg selv i en bestemt bås. Noen låter er rolige og består av vokal og gitar, mens andre har et elektrokjør som kan beskrives som småmegaloman rave.
– Fellesnevneren er at det er melodiøst og mørk. Noen har kalt det melodiøs dark-wave. Jeg liker å kalle det dansbar angst, forteller Shaun.

-Hva betyr det å bli Ukas Urørt?

– Det er selvfølgelig en ære og gir inspirasjon til å fortsette å skrive låter og jobbe videre med bandet. Eksponeringen vil forhåpentligvis føre til flere lyttere og spillejobber.

De vet allerede at de skal spille på Garage i høst, og avslører at det blir mye øving fremover. Planen er også å spille inn flere låter til en EP de håper å få gitt ut til neste år.

Av andre favoritter på Urørt nevner de band som Aurora Plastic Monster, Megaphonic Thrift, Pussyclub, Magnus Moriarty, Captain Credible.

-En siste appell til folket?

– Vi vil se dere på konsertene våre!

Få med deg radiointervjuet med CCTV i onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23!

One Response to “Overvåkning på det indre plan”

  1. CCTV

    CCTV søker trommis!

    Bør bo i Oslo. Liker du: Stone Roses, Radiohead, Depeche Mode, New Order. Samme faen. Bare du kan spille.

    Skriv til cctvsound@gmail.com hvis du mener du har noe å tilføye cctv. Legg helst ved link til urørtsidem myspaceside, eller mail låter.

    Shaun,