Øyafestivalen flytter

Øyafestivalen må flytte fra Middelalderparken til Tøyenparken i 2014.

For en tid tilbake ble det klart at Øyafestivalen muligens måtte flytte bort fra sitt område i Middelalderparken. Nå er det klart at årets utgave av festivalen blir den foreløpig siste der og at neste års begivenhet vil finne sted i Tøyenparken, øst i Oslo.

Jonas Prangerød er pressesjef i Øyafestivalen. Han håper de en dag vil komme tilbake til Middelalderparken. Foto: Katrine Opdahl, NRK P3.
Jonas Prangerød er pressesjef i Øyafestivalen. Han håper de en dag vil komme tilbake til Middelalderparken. Foto: Katrine Opdahl, NRK P3.

Noen år på Tøyen

Festivalen må flytte på seg fordi Jerbaneverket skal bygge om Follobanen, forteller pressesjef Jonas Prangerød.

– Vi ser for oss at dette arbeidet vil ta noen år, men vår store drøm er å komme tilbake om en stund, til en større og enda mer funksjonell Middelalderpark. Men slik situasjonen er nå er planen å være i områdene rundt Tøyenparken i noen år framover, sier Prangrød til NRK.

I en pressemelding forteller festivalen at de har brukt mye tid på å finne et godt festivalområde for de åra de må være borte fra Middelalderparken.

– Enda større og mer egna

– Vi har vurdert mange områder i Oslo underveis, og det var godt endelig å få plassert de neste årenes Øyafestival på det stedet vi aller helst ville ha, sier festivalen.

– Vi ser fram til å komme tilbake til en enda større og mer egna park om noen år. De neste åra skal vi lage gode festivaler, i samme Øya-ånd, i området mellom Tøyenbadet og Botanisk hage. I tillegg får vi Munchmuseet som nærmeste nabo.

Til årets utgave, som arrangeres fra 7. til 10. august, har festivalen allerde annonsert artister som Blur, The Knife, Disclosure, og en rekke andre.

– Markerer Oslo som musikkby

Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke, sier at festivalen er viktig for Oslo, blant annet fordi den får stor oppmerksomhet i andre land, og er dermed med på å markere Oslo som internasjonal musikkby.

– Jeg er glad for at vi i samarbeid har klart å finne et nytt sted de kan være mens Follobanen bygges gjennom Middelalderparken. Jeg er sikker på at Tøyenområdet vil gi publikum like god festivalopplevelse som de til nå har fått i Middelalderparken, mener Bjercke.

Festivalen forteller videre at årets billettsalg er blant de beste noensinne og at over 80 prosent av billettene allerede er solgt.