P3 Gull 2020: Disse er nominert til Årets låt

28. november skal noen av Norges beste artister hylles med en egen feiring under P3 Gull 2020, den åttende i rekken.

Rett under leser du hvem som kjemper om prisen som stemmes frem av publikum, hva artistene tenker om nominasjonen, pluss litt mer.

Julie Bergan + Seeb – «Kiss somebody»
Delara – «Nå er det oss»
Dagny – «Somebody»
Boy Pablo – «Hey girl»
CLMD og Tungevaag – «DANCE»

Avstemningen er avsluttet

PS: Vinnerne av kategoriene deles ut på P3 Gull 28. november. Sendingen kan du se på NRK1, NRK TV og på p3.no.

Julie Bergan + Seeb – «Kiss somebody»

P3 Gull-juryen: Skamløst samarbeid mellom noen av Norges mest tilstedeværende navn de siste åra. Kombinasjonen av energisk produksjon, mektig vokal og en uhøytidelig og leken tekst fenger kraftig.

Julie Bergans karriere startet da hun ga ut låta «Supernova» sammen med Cir.Cuz i 2012. Siden den gang har hun gitt ut en rekke singler som blant annet «Arigato» og «Incapable». «Arigato» ble nominert til «Årets låt» av P3 Gull i 2016 og Julie ble nominert til «Årets nykommer» det samme året.

 • Består av: Julie Bergan
 • Fra: Skien
 • Alder: 26 år
 • Debut: 2012

Hva inspirerte deg til å skrive «Kiss somebody», Julie?

– Det var jeg, Skinny days, Alexander Pavelich, Joakim Haukaas, også Seeb, da, som skrev «Kiss somebody». Den ble skrevet i litt ulike prosesser, men det startet bare med en prat i studio om kjærlighetssorg. Noen ganger bruker jeg låtskriving til å lette på trykket og fortelle om ting jeg har på hjertet eller reagerer på, mens andre ganger skriver jeg for å inspirere meg selv til positiv tenkning. Jeg skrev denne sangen i en litt kjip periode av livet, så jeg trengte et push for å ikke drukne i negative tanker, noe jeg tror andre kan kjenne seg igjen i – uavhenging av kjærlighet eller ikke.

Hva betyr denne låta for deg?

– Ironisk nok trodde jeg denne sangen skulle bli den perfekte markeringen på det jeg var sikker på kom til å bli «mitt år», ettersom den handler om om å gå videre fra noe kjipt. 2020 slo oss dessverre ganske hardt i trynet, med lite kyssing og sosialisering. Låta ble i stedet et lyspunkt i en tid som har vært både trist og veldig annerledes. «Kiss somebody» ble et vendepunkt for meg: jeg bestemte meg for å være positiv og se fremover.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Jeg ble overrasket og ekstremt overlykkelig! Det har vært vanskelig å merke responsen på låter slik jeg pleier å gjøre når folk synger med meg, ettersom jeg ikke har hatt noen live-konserter i år. Strømmetall er jo ikke så lette å forholde seg til. Derfor er det ekstra gøy å bli nominert og vite at dette kanskje er en av sangene folk vil huske fra 2020. Jeg blir sjelden nominert til noe, så dette føles skikkelig stort! 

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Victor Leksell har definitivt preget mitt år, og jeg er genuint forelsket i «Va min». Hele den forelskelsesfølelsen for en låt har jeg bare fått rundt fire ganger i hele mitt liv. Jeg kan våkne opp og være glad, bare fordi jeg tenker at jeg skal høre låten. «Va min» var kjærlighet ved første lytt, og jeg blir seriøst aldri lei. I tillegg vil jeg også gi en shout out til Dagny for «Somebody». Årets låt 2020 etter min mening! 

Delara – «Nå er det oss»

P3 Gull-juryen: Delara får frem en helt egen klang i stemmen når hun synger på norsk, noe som kommer til sin rett i denne drivende, tilbakelente og følsomme perlen som har fått en spesiell plass i manges hjerter.

Delara ga ut sin første singel «Paper Paper» i mars 2017. Låta havnet på topp 20 på Spotify globalt. Popartisten ble nominert til «Årets nykommer» av P3 Gull i 2017.

 • Består av: Amanda Delara Nikman
 • Fra: Nes, Romerike
 • Alder: 23 år
 • Debut: 2017

Hva inspirerte deg til å skrive «Nå er det oss», Amanda?

– Den har litt forskjellige inspirasjonskilder, men hovedinspirasjonen tror jeg var vennene mine. Og hvordan de alltid er der når jeg har gått gjennom noe tungt. De er en slags trygg havn jeg alltid kan gå til. Det var de jeg tenkte spesielt på da jeg skrev refrenget.

Hva betyr denne låta for deg?

– Den betyr det samme for meg nå som da jeg skrev den. Det er en hyllest til de menneskene som er der gjennom det vonde og på den andre siden når jeg har gått gjennom  noe vondt. De som tar meg imot.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Det er skikkelig stas, synes jeg. Det er en veldig fin ting å være nominert, spesielt fordi hele den norske EP-en var noe jeg ville lage for mine norske lyttere. Det å se at «Nå er det oss» er nominert, gjør meg veldig glad fordi det må bety at den har truffet noen der ute. Det er ikke norske sanger jeg hovedsakelig fokuserer på fremover, men man skal aldri si aldri. Kanskje det blir litt norsk musikk igjen snart.

Hvem skrev låta, og hvor var du da den ble skrevet?

Jeg skrev låta sammen med Askjell som også har produsert den.

Har du fått en tilbakemelding på låta du husker spesielt godt?

Jeg fikk en melding av en jente som skrev til meg at han hun er sammen med nå ble kjærester første gangen de hørte på låta mi sammen. Det er jo låta på sitt beste. Det er akkurat det jeg vil sangen skal bli brukt til. En annen kjempehyggelig greie er at to venninner tok lik «nå er det oss»-tatovering.

I hvilken situasjon bør man høre på låta?

Det passer best å høre på sangen når du er sammen med noen du er glad i, eller når du bare tenker på den. «Nå er det oss» er en nostalgisk låt som er ment til å minne folk på å sette pris på de man har rundt seg.

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Ehm, det er jeg litt usikker på. Men jeg tror jeg sier «Borderline» av Brandy. Selv om teksten ikke ikke akkurat er glad, beroliger harmonien og stemmen hennes meg. Den er rett og slett deilig å høre på. Også synes jeg Brandy er genial, da. Hun er en RnB queen. 

Dagny – «Somebody»

P3 Gull-juryen: Eksemplarisk synthpop med et refreng som forblir i hodet. Dagny setter ord på nyforelskelse som få andre låter det siste året, stemmebruken og lydbildet gjør at forelskelsesrushet sitter i hver nerve av låta.

Dagny hadde stor suksess med debutlåta si «Backbeat» i 2016. Det samme året ble hun nominert til «Årets nykommer» av P3 Gull. «Drink about» ble nominert til «Årets låt» i 2018.

 • Består av: Dagny Norvoll Sanvik
 • Fra: Tromsø
 • Alder: 30 år
 • Debut: 2016

Hva betyr låta «Somebody» for deg?

– Den betyr mye for meg. Vi musikere leter alltid etter de enkeltlåtene som føles helt spesielle, og når du først har skrevet en sånn låt, og merker at du ikke lenger kan forbedre den fordi den er helt ferdig og har blitt så bra som den kan bli, er det en utrolig tilfredsstillende følelse.

Hvem skrev låta, og hvor var du da den ble skrevet?

– Det var en gøyal prosess å skrive den sammen med Rat City (brødrene Kent og Cato Sundberg fra Donkeyboy, pluss Lasse Michelsen), for mens de to er noen skikkelig popsmeder som slo seg løs produksjonsmessig med målet om en hit, måtte jeg selv sitte og jobbe med teksten helt alene. Og nettopp derfor ble «Somebody» ekstra spesiell: Jeg føler ordene virkelig er slik jeg selv ville beskrevet følelsene rundt en forelskelse. Da jeg var ferdig ferdig med denne låten ble det dessuten også mye mer klart for meg hvordan hele debutalbumet skulle være.

Hvor ofte hører du på din egen låt?
– Om jeg hører sangen min på radio, skrur jeg lyden opp – man må jo glede seg over det. Men frivillig setter jeg egentlig aldri på låtene mine etter jeg har sluppet dem. Før den tid, blir det derimot svært mange runder for å finne ut om det er noe jeg bør forandre: Jeg slipper ikke sangene mine før jeg absolutt må.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

Det er kjempegøy, jeg blir så glad på låten sine vegne. Da den var helt ny og jeg begynte å spille den for noen få, utvalgte folk, var det faktisk ikke alle som ble så fenget av den. Da ble jeg naturligvis redd for at den ikke var så bra som jeg hadde håpet. Men det viktigste er jo hva lytterne synes nå, og det er så så kult å se at folk har «connecta» med den!

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

«Oh Love» med Emilie Nicolas, pluss «Leave it Beautiful»-låten til Astrid S. Også likte jeg veldig godt «Spøkelser» av Cezinando, den kom jo faktisk i år den også!

Boy Pablo – «Hey girl»

P3 Gull-juryen: Den norske kongen av slacker pop har igjen engasjert musikkelskere verden over med en uanstrengt og sjarmerende flørt av en låt.

Indiepopartisten Boy Pablo ga ut sin første låt og begynte artistkarrieren i årsskiftet 2015/2016. To år senere, i 2018, vant han P3 Gull-prisen for «Årets nykommer».

 • Består av: Nicolás Pablo Rivera Muñoz
 • Fra: Bergen
 • Alder: 21 år
 • Debut: 2015

Hva inspirerte deg til å skrive «Hey girl», Nico?

– En god kompis av meg (Judah Just Kidding) lagde den første instrumentalen til låten, og jeg skrev noe tekst og melodi til den. Vi spilte den live en gang med et sideprosjekt vi har, men så bestemte vi oss for å legge låten på is. Senere hørte jeg mye på demoen og klarte ikke helt å legge den fra meg. Jeg tenkte det var for bra til å gå til spille, så jeg plukket den opp igjen, skrev om et par deler, produserte den på nytt med min svoger og min bror, og så endte den opp med å bli som den er. Lyrisk sett trengte jeg bare noe fort siden vi skulle spille den live med sideprosjektet til Judah og meg, så teksten ble gjort ganske kjapt, hehe.

Hva betyr låta denne for deg?

– Instrumentalt sett og med tanke på produksjonen, så er jeg sinnsykt fornøyd med hvordan den endte opp. Den betyr nok mer for meg rent musikalsk enn lyrisk.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– At det føles ganske sykt. Det er jo drøyt mange gode låter som spilles på P3, så det er en ære!

Hvor ofte hører du på din egen låt?

– Jeg hører relativt ofte på mine egne låter, ettersom jeg prøver å lage musikk jeg kan digge sjøl.

Har du fått en tilbakemelding på låta du husker spesielt godt?

– Søsteren min Daniela ble helt forelsket i denne låten første gangen jeg viste demoen til henne. Hun sa at denne var nødt til å være med på platen min.

I hvilken situasjon bør man høre på låta?

– Når som helst, utenom før du skal sove. Den er litt energisk, haha. Men hør gjerne på den mens du kjører eller tar bussen!

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– James Blake sin «Can’t believe The Way We Flow» . Jeg har hørt sinnsykt mye på den, og synes at både tekst og produksjon skilte seg veldig ut fra mye annet jeg har hørt i år.

CLMD og Tungevaag – «DANCE»

P3 Gull-juryen: «DANCE» er lyden av noe av det vi har savnet mest i 2020! Med sitt høyenergiske og vellykkede retroinspirerte uttrykk kan låta alt kalles en moderne danseklassiker.

CLMD og Tungevaag har begge en lang musikkarriere bak seg. CLMD ble nominert til «Årets nykommer» av P3 Gull i 2013. Tungevaag fikk stor oppmerksomhet rundt blant annet låta «All for love» i 2018. I 2019 ga de ut sitt første samarbeidsprosjekt: «Dance».

 • Består av: Martin «Danielle» Bjercke og Martin Tungevaag
 • Fra: Snarøya og Ålesund
 • Alder: 32 år og 27 år
 • Debut: 2010 og 2007

Hva inspirerte deg til å skrive «Dance», CLMD? 

– «Dance» er en hyllest til alle som tør å satse på drømmen sin i livet. Teksten handler om en person som alltid har stått til andres forventninger, men som innerst inne egentlig ønsker å gjøre noe annet. Jeg har kjent veldig på dette selv. Jeg kommer fra en bærumsfamilie, noe som førte med seg en forventing om at jeg skulle bli økonom. Nå har mine foreldre være veldig støttende, men likevel har jeg måttet kjempe min kamp for å få holde på med dette. Sangen er ment til å oppmuntre folk til å gå sin egen vei.

Hvem skrev låta, og hvor var du da den ble skrevet?

– «Dance» ble skrevet av Skinny Days, Martin Tungevaag, som faktisk tok fly fra Ålesund for å skrive med oss, og meg selv. Vi skrev den i studioet vårt i Oslo sentrum.

Hva tenker du om å bli nominert i denne kategorien?

– Det er en fantastisk god følelse å bli nominert til det som etter min mening er den gjeveste kategorien. «Årets låt»-kategorien handler rett og slett om håndverket, og så lenge produktet er som det skal være, kommer alt annet i andre rekke. Det er veldig godt å få denne anerkjennelsen. Så godt at jeg nesten føler at jeg har vunnet bare ved å være nominert.

Har du fått en tilbakemelding på låta du husker spesielt godt?

– Det som er så fint er at alle tilbakemeldingene jeg får er så forskjellig. Folk kommenterer og liker ulike deler av låta. Jeg vet at sangen har veldig mange streams på Spotify, men jeg savner å få møte publikum og få respons fra dem. Jeg har et litt distansert forhold til sosiale medier, så tilbakemeldinger der gir meg ikke helt den samme følelsen som når jeg møter dem personlig, selv om meldinger også er hyggelig.

I hvilken situasjon bør man høre på låta?

– Jeg tenker at det er en låt som passer til enhver situasjon fordi sangen både er glad og trist, energisk og sjelfull. Du kan for eksempel høre på den når du skal stå opp eller når du legger deg, når du trener eller når du tar deg en kaffe.

Hvilken låt har betydd mest for deg i år og hvorfor?

– Jeg får ofte hangups på enkelte låter. «Douha (Maili Mali)» av Disclosure og Fatoumata Diawara er en sånn sang for meg. Jeg tror det handler om viben i sangen som gjør at jeg får lyst til å danse og ha det fett.

Avstemningen er avsluttet, men du kan stemme på årets artist her

Avstemningen for «Årets låt» avsluttes mandag 9. november kl. 09. Vinnerne av kategoriene deles ut på P3 Gull 28. november. Sendingen kan du se fra kl. 21:10 på NRK1, NRK TV og på p3.no.