P3 Spanderer: Shining

Se Shining gjøre «I Won’t Forget» ved en nedslitt bygård på Grünerløkka.

– Låta «I Won’t Forget» passer veldig bra å spille her. Den handler om at når jeg ser folk som lyver eller gjør ting som ikke er moralsk rett, glemmer jeg det ikke. Og det er så mange som gjør smått av det. Spesielt når religion blir mindre og mindre viktig for hele verden, blir moralen litt tynnslitt, noe jeg synes er veldig synd. Teksten handler om dette. Gjør du noe som jeg ikke synes er greit kommer jeg ikke til å glemme det, forteller vokalist Jørgen Munkby.

Se også: P3 Spanderer Angel Haze P3 Spanderer: Blood Command | P3 Spanderer: Kim Cesarion | P3 Spanderer: Honningbarna | P3 Spanderer: Phil T. Rich & B.A.W.S | P3 Spanderer: MØ | P3 Spanderer: Lemâitre | P3 Spanderer: Billie Van

Med hele syv album under beltet har svartjazzgutta i Shining mottatt to millionstipend både fra a-ha og Statoil. Nå er de akkurat ferdig med festivalsommeren i Norge, og om et par uker legger de ut på turneer i USA og Europa. Vi møtte dem i en nedslitt industribakgård på Grünerløkka for å se dem spille «I Won’t Forget».

P3 Spanderer: Shining (Foto: Jonas Bødtker, NRKP3)
P3 Spanderer: Shining (Foto: Jonas Bødtker, NRKP3)

– Vi spiller høyere enn lyden som kommer fra veien uansett, så det er ikke noe problem, sier Munkeby.

Kunstnerisk miljø

Det er ikke tilfeldig at Shining har valgt å ta med P3 til akkurat denne bakgården. I syv år har bandet hatt lokale her, skapt ideer og musikk. Men nå er ikke bakgården og bygget det samme som det en gang var. Det som i mange år har vært et kunstnerbygg er i ferd med må erstattet med nye leiligheter.

– Det har blitt en betent politisk sak. Dette var et stort kunstnermiljø som nå er i ferd med å forsvinne.

– Det gjør jo det hele litt vemodig når denne plassen har en historie for oss. Det som har skjedd med oss har skjedd på denne plassen, før det var vi bare et kredibelt navn i et par aviser. Siden da har vi brukt mange timer her og det har vært et viktig sted for oss. Nå vet vi ikke helt hvor vi skal ta veien, forteller han.

Mer nøyaktig vet de ikke hvor neste lokale vil bli. Veien videre går først til Pstereofestivalen i Trondheim før de vender mot USA og Europa.

– Det er kjempefint det, det er sånn det skal være.

Jørgen Munkeby fra Shining (Foto: Jonas Bødtker, NRKP3)
Jørgen Munkeby fra Shining (Foto: Jonas Bødtker, NRKP3)

P3 Spanderer er en serie opptak hvor vi utfordrer norske og internasjonale artister og band til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger. Opptreden filmes i ett take, og vi redigerer ikke opptaket.

Siste P3 Spanderer: