nrk.no

«P3AKSJONEN» DAG 5:Ble forvandlet til tidenes mest kjente ginger

Siste dag av «P3aksjonen» er i gang. Men utfordringene er enda ikke over for den slitne programledergjengen i Trondheim.

Vi er inne i siste dag av «P3aksjonen», og programlederne har sendt direkte på radio og stream i snart 100 timer – alt til inntekt for Leger uten grenser!

Men én av programlederne var ikke ferdig med å gjennomgå i sminkestolen. Anna, som tidligere var blitt til Annie, skulle ut i ilden igjen.

Hun skulle forvandles til tidenes mest kjente ginger.

Ed Sheeran, spør du? Nei. John Arne Riise? Nope. Ravi, da? Nei, nei og atter nei. Hun skulle nemlig bli til Queen Elizabeth den første.

Anna poserer som en dronning foran et gammelt maleri av dronning Elisabeth den første. Maleriet portretterer en dronning med kort krøllete, rødt hår. I stor, ekstravagant, blomstrete kjole. Anna har på seg en stor hvit t-skjorte over en grå hettegenser. Håret til Anna er også rødt, men den nye permanenten er litt sliten.
JOMFRUDRONNINGEN: Anna skulle bli forvandlet til Elizabeth den første, også kalt jomfrudronningen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Og har du ikke hørt om Dronning Elizabeth 1.? Da er du nok ikke alene. Anna var også usikker på hva hun skulle forvandles til.

Men da hun skjønte hva som straks skulle skje, ble hun mildt sagt forbannet.

– Jeg vil egentlig helst være en rampejente med bein i nesa i stedet for en hoven, arrogant, drittdronning!

En klassereise på Trondheims solside

Det var et hårete mål som ble satt for at forvandlingen skulle gjennomføres – rundt 60.000 kroner måtte samles inn på en halvtime.

SLIK KAN DU BIDRA

1. Følg med på utfordringene underveis i sendingen, og vipps til 26606 for å stemme på det du vil skal skje!

2. Start din egen Spleis for «P3aksjonen» eller se om du vil støtte en som allerede er laget.

3. Du kan by på gjenstander og opplevelser i auksjonene våre. 

4. Overfør til vårt kontonummer 8382.08.05200. Husk å merke med «P3»!

Innsamlingen går til Leger uten grenser og deres arbeid med å overvinne glemte epidemier i DR Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Bangladesh og Sierra Leone.

Men kronasjene strømmet inn. All hail the queen: Hva er vel en bedre hyllest til «P3aksjonen» enn en hyllest til dronningmoderen?

– Folk har bidratt med 90.000 på en halvtime. Så mye har ikke jeg på sparekontoen min engang, jublet Anna.

Vi ser Anna sitt ansikt gjennom et hull.
FJASETE: Anna gikk fra tull og fjas til fjong underveis i forvandlingen sin. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Larvikingen, som bodde flere år i London under studietiden, er egentlig ikke glad i fjonghet.

I England var det brune puber og indierock-konserter som sto på menyen hennes – ikke omvisning på Buckingham Palace eller «afternoon tea» med dyrt servise i staselige ballsaler.

Hun snakker bredt og kler seg helst i baggy klær. Det blir fort aggressiv stemning hvis noen påstår hun er «posh», så alle var spente på hvordan stemningen ville bli da hun var ferdig i sminkestolen.

– For en klassereise! Fra foreldreløse Annie til dronningen, sa dagens gjesteprogramleder Hani Hussein.

Hani Hussein har på seg en grønn genser, briller og smiler,
LAGDE ARSENALSPLEIS: Gjesteprogramleder og arsenalfanen smiler til tross for at det ble uavgjort mot Southampton. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Ut på rød løper kom en staselig Dronning Anna. Ny personlighet hadde hun også fått i sminkestolen.

– Rise for your royal highness – the queen, sa dronning Anna, og hele publikum reiste seg. Våre tre lojale herrer som har campet utenfor i snart 100 timer, tok også av seg luene.

Plutselig virket det som hun hadde omfavnet rollen. Hun begynte også å true om avkapping av hoder.

Anna har på seg en dronning skjole og ser majestetisk og ser ut.
DERES MAJESTET: Det var en stram, streng og høytidelig Elizabeth som snakket til publikum på Solsiden. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Hun fikk dessuten publikum til å klappe i takt til den kjente Queen-låten «Don’t stop me now». Det var rett og slett ingen som turte å gjøre noe annet enn å adlyde den tyranniske dronningen.

Vel, nesten …

– «There will be executions later», sa dronning Anna da hun ikke fikk respekten hun fortjente fra det cavaglade publikummet på Solsiden.

Rufsete Annie har fått seg en glow-up du sjelden har sett maken til.

Anna ser kul ut i sin majestetiske dronnings kjole.
RØD LØPER: Selvfølgelig var hælene godt plantet på et rødt fleeceteppe. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

I studio på Solsiden står en maltraktert programledergjeng med blå sminke, permanent og kjønnshår i trynet. Det er klart for siste innspurt av årets innsamlingsaksjon for Leger uten grenser.

Se video av Annas fjonge forvandling:

Video: Redigert av Daniel Rørvik Davidsen, NRK P3

Arian måtte levere burger til hemmelig kjendis

Søndag formiddag var det Arian Engebø (28) fra Førde som skulle i ilden. Etter å ha sett Henning møte majonesfrykten sin, var det Arians tur til å teste grensene.

Arian hater å kjøre bil. Men en hemmelig kjendis i Trondheim måtte få en burger levert på døren – det er tross alt den offisielle fyllesyke-dagen. Og om det ble samlet inn nok penger, var Arian nødt til å hoppe bak rattet.

En NRK-bil står skeivt parkert utenfor en gate i Trondheim. Den står nesten parkert i et rødt sykkelfelt. Foran er en handlegate. Og en Egon-restaurant. NRK-bilen er hvit, med blå logo.
PIT-STOP: Tidenes dårligste lukeparkering? Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

– Den eneste plassen jeg liker å kjøre bil, er hjemme i Førde, og da helst kun fra huset til matbutikken, sa en skrekkslagen Arian i studio.

For at kjendisen skulle få burgeren sin, var man først nødt til å samle inn 33.000 kroner.

Men det norske folk er ikke vonde å be når det gjelder leveranse av takeaway, så nok en gang nådde aksjonen målet.

På sporet av «Tore på sporet»

– Fakk, jeg ligger i feil felt. Fakk my life, sa en livredd Arian i det hun kjørte rundt og gjorde trondheimstrafikken utrygg i regnværet.

De heldige seerne fikk også være vitne til Nord-Europas kanskje dårligste lukeparkering. Men burgeren ble hentet, og det var straka vegen (vel å merke i et snegletempo) til den hemmelige Trondheim-kjendisen.

Arian smiler bredt sammen med Tore Strømøy. De står utenfor døra til huset hans. Han holder en burger i hånda (levert av Arian). Tore har på seg svart tskjorte. Huset er hvitt. Arian har på seg fotballdrakten til Wales, med en svart hettegenser over og lyse jeans. Tore holder en hånd rundt Arian.
SERVICE: Det var en fornøyd Tore Strømøy som fikk falafel-burgeren levert på døren. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

– Neimen, det er Tore på sporet, jo! sa Arian da hun skjønte hvem som var den burgersultne fyren.

Burgeren var dessverre blitt kald, men den lokale-pokalen Tore Strømøy smilte fra øre til øre likevel. En burger og penger til en god sak – hva er vel bedre?

Se video av Arians kjøretur som burger-bud:

Video: Redigert av Daniel Rørvik Davidsen, NRK P3

– Jeg holder jo på å spy

Og det tok ikke lange tiden før det ble blodig i studio denne søndagsmorgenen.

I motsetning til alle som jobber for Leger uten grenser, har Henning «Crazy Frog» Bang (21) en stor frykt for sprøyter og blod. Derfor fikk han i oppgave å ta blodprøve av sin medprogramleder Anna Nor Sørensen (26).

– Jeg har blodårer som er sykt vanskelige å finne, og er ikke så fan av blodprøver, sa Larvikingen Anna da hun annonserte utfordringen.

  • Anna poserer redd med begge hendene frem. Henning holder rundt Henne. Henning har blå ansiktsmaling med stor munn, som fremstår som Crazy Frog. Anna ser skeptisk og redd ut. Hun har på seg hvit t-skjorte.

For at det skulle gå, måtte man få inn 23.000 kroner. Og pengene trillet inn slik at målet ble nådd atter en gang. Da var det bare å brette opp ermene.

– Jeg holder jo på å spy, utropte Tjonsfjordingen Henning i det han tok frem nålen.

Fikk du med deg at Henning måtte spise meitemark?

100.000 kroner i et stikk

Men til tross for nervøsiteten og flere brekninger gikk blodtappingen strålende. Henning greide til og med å treffe venen på første forsøk, selv om han skalv kraftig på hendene. Det hele ble veiledet av bioingeniør Ingvild Eide.

– Jeg trodde jeg kom til å besvime, og jeg brakk meg et par ganger. Det var uproft av Dr. «Crazy Frog», sa Henning da han var ferdig med blodtappingen.

Men plutselig fikk programlederne en ny beskjed. Inn i studio kom Eide med en stor pengesjekk.

Hun kunne informere om at dersom Henning også tok en blodprøve av Anna, så skulle fagorganisasjon Nito donere 100.000 til aksjonen.

Da var ikke programlederne vonde å be – og det ble enda mer blodtapping i studio.

– Jeg holder jo på å spy, sa en slagen «Crazy Frog» mens han ble stukket av Annas nål. Men han overlevde og avsluttet det hele seremonielt med å ta litt blod i pannen til Anna.

Se «P3aksjonen» direkte på P3.no!

MER OM «P3AKSJONEN»:

Siste fra P3.no: