– Vil være en del av alt det rare tullet på internett

Med sin nye nettserie får Ramona og Siggen oppfylt drømmen sin.

Du har kanskje allerede blitt kjent med Ramona og Siggen og alt det snodige som foregår i hodene deres gjennom formiddagsprogrammet deres på P3.

Bli bedre kjent med Ramona og Siggen her

Nå tar de en haug av de helsprø og morsomme ideene med foran kameraet og ut på det store internettet, hver fredag seks uker fremover.

Se Ramona og Siggen ONLINE øverst i saken.

Ramona og Siggen får boltre seg i sin nye nettserie. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)
Ramona og Siggen får boltre seg i sin nye nettserie. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)

Oppfyller en drøm

Jentene har snekret sammen en splitter ny nettserie, som har fått det velklingende navnet Ramona og Siggen ONLINE, og får med det oppfylt en stor drøm.

– Vi har jo alltid drømt om å være en del av alt det rare tullet på internett. Derfor har vi rett og slett tatt alle de pussige tankene og ideene våre og prøvd å lage noe for internett, sier Ramona og Siggen.

Les også: – Å være normal er kjedelig

Å beskrive den nye nettserien er egentlig en umulig oppgave – den bør nesten sees for å forstås – men Ramona og Siggen vil blant annet teste ut hvordan det er å være internett-katter og riddere, de vil vise deg hvordan du utkledd som en mopp kan vaske leiligheten din effektivt og de sjekker ut hvordan trådløst vann fungerer.

– Serien blir akkurat som internett; mye forskjellig, minus kunnskapen. Man skal ikke behøve å tenke så mye, så det er for medium-smarte folk, sier duoen som selv er over gjennomsnittet opptatt av internett og lifehacks.

– Ikke en del av kunnskapsløftet

Ramona og Siggen forbruker-tester pizzatårnet. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)
Ramona og Siggen forbruker-tester pizzatårnet. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)

Ramona og Siggen har et halvt år vært fast forankret som radioprogramledere på P3, fra mandag til torsdag kl. 11.00-13.00.

Å ta veien fra bak mikrofonene til foran kameraet har ikke bydd på de store overraskelsene (bare «hvordan vi ser ut»), og det er bare én ting som gjør dem nervøse.

– Som alltid er jeg nervøs for kommentarfeltet. Alltid! Det kan hende det blir noe om lisenspenger der, sier Ramona.

– Ja. Folk kan ikke forvente at dette er en del av kunnskapsløftet, sier Siggen og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jentene får utnyttet NRKs rikholdige kostymelager. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)
Jentene får utnyttet NRKs rikholdige kostymelager. (Foto: Karl Arthur Honerud Pedersen, NRK)

– Internett er best på fredager

Helgen er nok for mange høytid for internett-surfing. Når man logger seg på fredag ettermiddag er det fort gjort å bli værende på verdensveven til mandagen.

Derfor er det naturlig at de seks episodene med Ramona og Siggen ONLINE slippes på fredager, for å sparke i gang en helg tilkoblet internett.

– Den beste tiden for internett er jo fredager, enten mot slutten av arbeidsdagen eller akkurat når man er ferdig på jobb. Da tenkte vi at vi kanskje kunne bidra med noe som gjør at man går hjem med et lite smil om munnen, sier Siggen.

– Eller skikkelig forbanna, skyter Ramona inn og ler.

Hør Ramona og Siggen på NRK P3 fra mandag til torsdag kl. 11.00-13.00