Arif - Meg & deg mot alle
Terningkast 5

Reisen til rapstjernen

Innholdsrike år resulterer i innholdsrik musikk.

1. desember er dagen når Arif og Unge Ferrari skal spille sammen i Oslo Spektrum. Et lite mirakel i seg selv, det at en rapper og en r&b-artist skal dele en av landets største scener. Karpe Diem var først ute, men de greiene her slutter ikke å være historisk før en del lignende norske artister til blir satt på plakaten til Oslos storstue.

Med det i bakhodet så har begge gitt ut mye musikk i det siste. Samabeidene mellom disse to, best resultert i «BBB», som ikke står tilbake for noe av trap-relatert musikk som vaker rundt på nord-amerikanske hitlister, har ikke gått upåaktet hen, mens ‘Rari nylig leverte den vellykkede EP-en og 2000-talls r&b-homagen Romeo må dø.

Nå er Arif klar med fullengderen Meg & deg mot alle. Musikken er influert av rapperens liv de siste foregående årene, sier han selv i et presseskriv. Og variert er det. Det finnes ingen rød tråd på Meg & deg mot alle, bare et par, tre håndfuller med kule spor som toucher nåtidens urbanmusikk med elektroniske (og ikke minst dansbare) forgreninger samtidig som Arif fortsetter å være Arif: En personlighetsrik artist med beina i flere sjangere, en du kan (stort sett) stole på leverer godsaker.

Meg & deg mot alle skifter mellom å være følsom og melankolsk og brå og hard i både tekstmaterialet og produksjonen på en finfin måte.

❤️ Elsker ❤️

«Alene» står fortsatt som en av årets sterkeste poplåter, syns jeg. «Du bestemmer» med Unge Ferrari og den tilhørende Sisqo-flyten (!) til Arif er fet. Jokeren her er «Ballerina» med Axxe, altså produsenten som har laget en bråte med bra greier til artister som er forbundet med Nora-kollektivet. Makan til en «akustisk» gitarsexet sak, som sannsynligvis hadde blitt godkjent av sjølveste Ty Dolla $ign, skal du lete lenge etter. Jeg må også trekke frem boom bappete «Syrin Blues». Et av utgivelsens aller sterkeste kort.

? Elsker ikke ?

Tjue spor høres i utgangspunktet ganske mye ut, men det er overkommelig når en trekker fra seks skits og fem allerede utgitte spor. Til sist: De som ønsker en oppfølger til HighEnd/Asfalt får ikke det, men til gjengjeld er det mye på Meg & deg mot alle som er fett. Blir en stayer, denne.

Ali Soufi

P3 Live: Arif – «Alene»: