– Sjukt, men hvis du liker The Weeknd er det på tide å sette på Eidsvåg

Disse fem norske låtene elsker vi akkurat nå.

Dagny – «Ray Bans»

Dagny er nok aller best kjent for elektropop-låter i Donkeyboy-land, som monsterhiten «Somebody» (2020). Men på den dagsferske singelen «Ray Bans» er hun tilbake til den gitardrevne softrock-popen hun først slo igjennom med, da hun dukket opp fra intet med «Backbeat» (2016).

I Oslo, hvor tromsøværingen holder til i disse dager, har vi utrolig nok fått en ekstra (stekende varm) sommeruke i september. Og hva passer vel bedre enn å utgi en låt oppkalt etter solbriller nå, på en fredag hvor folket flokker tilbake til strender og parker?

Men tekstlig er dette egentlig materie for regnværsdager: Dagny Norvoll Sandvik synger om den harde tiden rett etter et brudd, hvor man må skjule gråtende, rødsprengte øyne bak solbriller for å bevare maska.

Med ordene «I loved you like summer» oppsummerer hun vemodigheten, midt oppi et lydbilde som kunne ha tilhørt Hanson eller Melanie C i 1999. Men det er vel snart på tide å gi slipp på sommeren, når sola er såpass på overtid.

Eskil Olaf Vestre
Journalist
Eskil Olaf Vestre

Beharie – «We never knew»

Jeg fryder meg alltid når Beharie slipper ny musikk.

På samme måte som sounden til Michael Kiwanuka, gir Beharies toner meg lyst til å hoppe i bilen og bare kjøre og kjøre til husene blir færre og naturopplevelsene større. Årets femte singelslipp fra sandnesartisten kom akkurat i tide til å lydsette trærnes antrekksskifte fra grønt til gult til rødt.

«We never knew» skaper et avbrekk fra hverdagen. Beharie formidler sjelfullt og intimt om å hoppe hodestups inn i en relasjon som skal vare for alltid, for så å oppleve sårheten av å ende opp som to fremmede.

For en solabu som meg sitter det hakket lengre inne å offentlig anbefale noe fra Sandnes, men her har jeg sett meg pent nødt til å svelge stoltheten.

Gleder meg fullstendig grønn/gul/rød til albumslipp i oktober!

Ingvild Sørnes
Journalist

Nils Bech + Bjørn Eidsvåg – «Vi to»

At Nils Bech (42) og Bjørn Eidsvåg (69) skulle stå bak ukas låt på P3 kommer nok nesten like overraskende på oss som på artistene selv. Men så er dette samarbeidet også noe helt annet enn lyden av «O helga natt» og «Floden», som mange kanskje forbinder gutta krutt med.

Bjørn Eidsvåg hadde godt av å møte Isah og Emma Steinbakken i «Hver gang vi møtes». Nå tar veteranen en slags Elton John, i den forstand at han gir ut en låt som sonisk tilhører en helt annen (yngre) generasjon – og det lyder hundre prosent riktig. Bjørn Eidsvåg har aldri vært fetere, og Nils Bech tråkker videre inn i et moderne pop-landskap som stemmen hans kler godt.

Sjukt å melde, men hvis du liker The Weeknd, Röyksopp og Susanne Sundfør, så er det på tide å sette på litt Eidsvåg og Bech ?

På det nye albumet «Jeg elsker han» har Nils Bech samlet et stjernelag av duettpartnere for å gjøre den skeive kjærligheten mer synlig og eksplisitt i norske sangtekster. Han vil også utvide idéen om hva en duett er – selvfølgelig kan en mann som liker menn teame opp med en sprek bestefar som synger om kvinnfolk på samme låt ❤️

Duoen har laget «Vi to» sammen med Anders Kjær, som blant annet har produsert hits med Dagny, Astrid S, Emilie Nicolas, Gabrielle og Victoria Nadine tidligere.

Nils Bech og Bjørn Eidsvåg med «Vi to» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Musikkansvarlig i NRK P3

Kvelertak – «Likvoke»

Kvelertak har funnet seg til rette i en svært trygg posisjon i norsk rock, og i sommer briljerte gruppa på Ekebergsletta som de første norske headlinerne av Tons of Rock noensinne. Da er det en glede at de bruker denne tryggheten til å leke seg på femtealbumet «Endling.»

Kjernepublikumet, som de i sommer beviste at er mannsterke nok i seg selv, får derimot mye av det kjente og kjære på denne plata.

Et høydepunktene, «Likvoke», sitter som et skudd, og ikke bare fordi den smeller mot deg. Den kombinerer bandets eraer på beste vis. Her forenes riff og rå melodier med en punkvokal som lirer av seg dypt morbid lyrikk.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Kvelertaks dagsferske album «Endling». Les hele anmeldelsen her!

Sofie Martesdatter Granberg
Musikkanmelder
Sofie Martesdatter Granberg

Sigrid – «The Hype»

Sigrid lever opp til forventningene!

«The Hype» er en låt som hun «slapp ut bak seg» mens de fleste av oss enda hadde sommerferie, men låta har levd rent free i hodet mitt siden.

Som headliner på Øya sang hun seg til terningkast seks fra P3s anmelder, men at sangen gjør seg vel så bra helt nedstrippet i parkeringshuset eller med et lite stykke piano til, demonstrerer hvilken klasse Sigrid opererer i.

Ålesundjenta synger om hvordan det er å leve opp til sin egen glossy Instagram-profil, når hverdagen like ofte består av «The Sims» og laksepasta. Frykten for å prestere under pari er gjenkjennbar, og nettopp det at budskapet i «The Hype» er ektefølt gjorde at Sigrid var nervøs for å gi ut låta.

Men ingen grunn til bekymring: med pulserende beats og et nikk til eurodance sender Sigrid lysbølger inn i høstmørket.

Ingvild Sørnes
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: