Denne norske låta danser «Love Island UK»-deltakere til

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med seks nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Stig Brenner og Martin Hazy.

Flty brgr grl – «Break My Heart»

Er det bedre å ha brutal kjærlighetssorg, enn å ikke føle noe i det hele tatt? Det tror jeg ikke det finnes noe fasit på, men én ting er sikkert: Hjertesmerte er en evig kilde til musikk.

En duo som har forsynt seg av den kilden nylig, er Flty brgr grl. Beatrix på vokal og bass, og Sarah på gitar, har etter hvert blitt eksperter på å beskrive kjærlighetens negative sider pakket inn i lengtende garasjepop.

«Break my heart» bygger seg sakte, men sikkert opp, gitarene stikker seg ut, og det er en håpløshet i Beatrix sin stemme. Det er en synes-synd-på-seg-sjæl-låt, men den er aldri sutrete. Dessuten er det lett å se for seg denne som lydsporet til en «chick flick» fra 90- og tidlig 2000-tallet. Og låter som får meg til å føle meg som en hovedrolle i eget liv, sier i hvert fall ikke jeg nei takk til.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen» og «Musikkrommet»
Anna Nor Sørensen

Tolou – «Coco»

Ida Tolou (25) forlenger sommeren med opptil flere måneder når hun endelig slipper sin etterlengtede afrobeat-perle «Coco», produsert av Crumz.

Tromsø-jenta har de siste årene blitt en stor stjerne i sosiale medier, blant annet takket være det som må være verdens tynneste fletter, alltid ordnet av Idas tålmodige mamma <3 Tidligere i år så vi også multitalentet spille en sentral rolle i P3-serien «Vi lover et helvete».

Nå er det endelig musikken som står i sentrum for Tolou. På TikTok danser allerede et tusentalls mennesker til «Coco». Fra nigerianske influensere med millioner av følgere til Molly Marsch fra årets «Love Island UK»!

Låten er det perfekte avbrekket når du vil drømme deg bort fra skole og jobb, og umulig å få av hjernen når du først har hørt den. Co-co-co-co!

Janne Monsen Tveit
Musikkprodusent

Stig Brenner + Newkid – «Bare mellom oss»

Følelsene sitrer i kroppen hver gang jeg hører «From Grace» av Thomas Dybdahl. Jeg dras umiddelbart tilbake til da jeg var 14 år og så den norske filmklassikeren «Buddy» fra 2003 og festet meg ved denne låta.

Nå har Stig Brenner kastet seg over Thomas Dybdals nydelige melodilinjer med en sterk og følsom tekst. Dette er så smart og lekkert gjort. 33-åringen evner å videreføre det vakreste med «From Grace» og tilføre den en ny pulserende kraft gjennom tekst og formidling. Lekkert rytmisk produksjon av Carl-Philip Ström og Benjie.

Jeg blir så glad av tanken på at de som er tenåringer i dag skal få bli like glad i denne melodien som jeg har vært ved hjelp av Stig Brenners briljante nye singel.

Stig Brenner + Newkid med «Bare mellom oss» er ukas låt på NRK P3!

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Dancing the conga – «The car»

Scroll videre hvis du IKKE har en høstspilleliste med musikk fra for eksempel Sufjan Stevens, José González og Family of the year. Dersom du har det, tipper jeg teen er perfekt trukket og raggsokkene på allerede.

Da mangler du bare én ting for å gå høsten i møte: «The Car» av Dancing the conga. Ikke la deg lure av det litt køddete bandnavnet eller de for små brudekjolene på pressebildene til denne Oslo-trioen. Musikken de lager er nemlig smart, vakker og inderlig.

Med et drømmende lydbilde og akustisk gitar tar Dancing the conga med oss på en biltur for å kjøre ditt livs kjærlighet til et stevnemøte med din beste venn. En situasjon som er både fin og vond, og følelsen av at vennskap trumfer alt gjenspeiles i refrenget der en trestemt vokal synger «Oh, everything I do, I do it for my friend / He has everything, cos I do it all for him». Ikke bare lager de fin musikk, snille er de også, hva mer kan man be om?

Anna Nor Sørensen
Programleder i «P3ligaen» og «Musikkrommet»
Anna Nor Sørensen

Fig Tape – «You Might»

Som produsenten bak låta «København» fargelagte Fig Tape årets sommer for mange. Da Arif, Chris Abolade og Bargee spilte den live sammen på Slottsfjell, var i hvert fall jeg strålende fornøyd.

Men i soloprosjektet til Elias Melkersen som han egentlig heter, står det elektroniske mer i fokus. «You might» drar hjernen min mot låter som «Stepping stone» av Lemaitre. Vers som følger en tydelig produksjons-idé og et refreng som skapt for å synge med på under konsert.

Det er herlig for den norske musikkscenen at Fig Tape har flyttet tilbake til Oslo etter å ha bodd tre år i Berlin! Hooket lyder «You might, do crazy shit I don’t like. I want you at the same time». Med andre ord liten tvil om at dette er en låt selv utenriksministeren vår kan digge til.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Martin Hazy – «Danser aleine»

I januar slapp bergensrapperen Martin Hazy det som har blitt en av mine favorittlåter i år, «Svartemarkedet».

Ferske «Danser aleine» er ikke helt like dyster, men preges selvsagt som vanlig av Hazys mørke rapperrøst. Over en utrolig fet klubbproduksjon (signert Stian Gunby) maler Hazy en fortelling om å danse aleine ute i regnet. Klart denne får plass i høstspillelista!

Ryktet sier forresten at rapgruppa Hazy sprang ut fra, «Årets Urørt»-vinnerne Dårlig Vane, skal slippe ny musikk sammen i høst for første gang på flere år. Jeg er klar!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: