«Thea» er i et forhold, men på Tinder leter hun etter andre sexpartnere

«Ser etter noe useriøst. Har en kjæreste (G21) som vet at jeg er på Tinder», skriver «Thea» på sin datingprofil, hvor hun leter etter jenter.

«Thea» (19) sveiper på Tinder. Der ser hun etter en søt jente som vil være med henne hjem. Men hun ser ikke etter en kjæreste. For det har hun allerede.

Samboeren «Marcus» vet at «Thea» er på Tinder. Han bruker ikke datingappen selv, men de sveiper av og til sammen. Og hvis de finner ei jente de begge synes er søt, blir han kanskje med på leken.

Alle foto: Skjermdump fra samtale mellom «Thea» og en annen jente på Tinder

?? Sveip til høyre for sex med ei i åpent forhold

– Profilen står under mitt navn og har kun bilder av meg. I bioen min står det at jeg har en kjæreste, og at jeg ikke er ute etter noe seriøst, sier «Thea» til P3.

«Thea» er ikke hennes ekte navn. Jenta ønsker ikke å stille med fullt navn, men P3.no kjenner både hennes og kjærestens virkelige identiteter. Vi kaller kjæresten hennes for «Marcus».

«Thea» er 19 år og student i Oslo. «Marcus» er 21 år og i arbeid. Paret møtte hverandre på Tinder for ett og et halvt år siden. For de aller fleste andre kjærestepar hadde Tinder-sveipingen stoppet der. Ikke for «Thea».

UTVALG: Mange søker nye seksuelle opplevelser på Tinder, selv de med kjæreste fra før av. Enkelte av profilene er manipulerte til hensyn av personvern. Foto: Skjermbilder. Illustrasjon: Veronica Falsen Hiis

Ifølge undersøkelsen Computers in Human Behavior er mellom 18 og 25 prosent av alle tinderbrukere allerede i et fast forhold.

P3.no har intervjuet noen av Tinder-sveiperne som søker etter noe annet enn en kjæreste som kan pjuske deg på armen en kald søndagskveld. Tidligere har matchet vi med «David», som ser etter en «submissiv» og kinky dame som liker å bli bundet fast.

?‍❤️‍?‍? Bruker Tinder for jentesex og erfaring

Illustrasjon: Veronica Falsen Hiis

– Jeg matcher med jenter på min egen alder. Selv om jeg er ganske åpen, har jeg jo selvfølgelig personlige preferanser som alle andre. Jeg liker best feminine, vanlige, søte og snille jenter.

Det føles helt fint ut å ha sex med en annen enn kjæresten, så lenge det er en jente.

Selv om «Thea» anser seg selv som et åpent menneske, foretrekker hun å være anonym.

– Jeg er usikker på om jeg ønsker å være åpen om dette med en mulig fremtidig kjæreste, eller om jeg vil drive med det i fremtiden. Dette er mest et innfall om å leve litt og ha det gøy akkurat nå, sier hun.

«Thea» var 17 år da hun ble sammen med samboeren. Han var hennes første sexpartner, og frem til nå hennes eneste mannlige sexpartner.

Nettopp fordi hun var uerfaren da hun fikk seg kjæreste, følte hun at hun gikk glipp av mange seksuelle opplevelser.

– Det føles helt fint ut å ha sex med en annen enn kjæresten, så lenge det er en jente. For det er kun det som er greit for kjæresten min – iallfall akkurat nå.

? Vil gjerne ha trekant-sex med Tinder-date

– «Marcus» og jeg kunne tenkt oss å ha sex med mine tindermatcher sammen. Noen av jentene jeg holder kontakt med er åpne for det, forteller «Thea».

De er også åpne for at «Marcus» kan se på mens hun og tindermatchen har sex uten ham.

«Thea» forteller at hun og typen har veldig lik preferanse på hvem de synes er attraktive.

– Det er egentlig bare et fåtall av personene jeg matcher med som virker seriøse og som ikke bor for langt unna, så her sorterer vi egentlig bare raskt etter utseende. Vi er stort sett ganske enige.

? – Jeg er heterofil selv om jeg ligger med jenter

– Første gangen jeg hadde sex med en jente tenkte jeg: «Hvor er penisen?» og «hva skal jeg liksom gjøre?» Det var veldig nytt og uvant, men det har gått helt fint og man blir jo bedre og mer erfaren etter hvert, sier «Thea».

Til tross for at hun sveiper etter andre jenter, identifiserer «Thea» seg selv om heterofil. Etter hvert kunne hun også tenkt seg å sveipe mellom både menn og kvinner.

Hun forteller videre at hverken hun eller «Marcus» har en spesiell fantasi når det kommer til jentesex eller trekantsex. Derfor er Tinder-aktiviteten heller ikke et stort tema i forholdet, ifølge «Thea».

– Det er mest for gøy og for spenningen i øyeblikket, sier «Thea».

? Ikke alene om å eksperimentere med forhold

– På sikt ønsker jeg og kjæresten å bli så trygge på hverandre at vi kan ha sex med hvem vi vil. Målet er ikke å ha et åpent forhold, men at vi kan ha sex med andre etter avtale, sier hun.

Og paret er ikke alene om dette. Et annet vennepar eksperimenterer nemlig med det samme. «Thea» skjuler det heller ikke for sine andre venner.

– De fleste av vennene mine vet at jeg driver med dette, men de vet ikke alle detaljene. Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger, og de fleste synes bare at det er fint at jeg og kjæresten min er så trygge på hverandre at vi kan holde på med dette. Vi har et vennepar som også er åpne slik som oss selv, og de har samme erfaring, forteller 19-åringen.

??‍⚕️ Sexolog: Tinder er en fin måte å skaffe seg erfaring

Tore Holte Follestad. Foto: Sex og Samfunn

Sexolog Tore Holte Follestad i Sex og Samfunn mener at Tinder er en fin måte å skaffe seg erfaring på hvis man ønsker det. Å finne folk med ulike seksuelle preferanser er helt vanlig.

– Det fineste med forholdet til «Thea» og «Marcus» er at de snakker sammen om at hun er på Tinder. De er ryddige, og ingen av partene blir sveket eller ført bak lyset, sier han.

At unge mennesker søker seksuelle opplevelser selv om de er i et fast forhold overrasker ikke sexologen.

– Det er ingenting spesielt med «Thea» sin historie med tanke på at det ikke er uvanlig blant unge. Men det er heller ikke slik at polyamorøse forhold er vanlige i den unge majoriteten, sier han.

? Råd til deg som sveiper og er i et åpent forhold

Tuva Fellman. Foto: NRK P3

NRK P3s egen sexolog Tuva Fellman mener at kommunikasjon er nøkkelen i enhver relasjon, men spesielt med tanke på et åpent forhold.

– Snakk med partneren din om hva du skal og hvor grensene til partneren din går. I et åpent forhold kan man ha regler som for eksempel at man bare får ligge med andre hvis partneren ikke har lyst, er bortreist, eller hvis det er med en av samme kjønn.

Hun sier at det å se etter en sexpartner på Tinder selv om man har kjæreste er helt greit så lenge man har lyst, føler seg trygg og tar en risikovurdering av hva man egentlig skal gjøre.

Til slutt mener Fellman at man også må være tydelig overfor den man møter fra Tinder at man faktisk har kjæreste fra før av.


??‍? P3.nos journalist matchet med kildene på Tinder til dette formålet. Vi har informert de om at samtalen brukes til intervju, og intervjuobjektene har godkjent premissene. P3 har intervjuet «Thea» og kjenner til hennes virkelige identitet. Partneren «Marcus» er gjort kjent med intervjuet. 

LES MER: