Ekteparet «Bendik» og «Daria» sveiper etter nye sexpartnere på Tinder

TINDER: Med et par sexy bilder i svart undertøy, håper «Bendik» og «Daria» å finne noen som vil være med på trekant på Tinder. Men de opplever at parprofiler ofte henges ut i sosiale medier.

Fun and outgoing couple from Norway searching for new friends and playmates 😉

Slik lyder Tinder-profilen til «Bendik» og «Daria». De er i begynnelsen av 30-årene, har tre barn i skolealder og er klare for å møte noen for uforpliktende moro på nettet.

På Tinder ser de etter andre par eller enslige som vil ha sex med dem. De er såkalte «swingers».

«Swingers» er ofte ordet man bruker for partnerbytte. Det handler ofte om at et kjærestepar kan bli enige om at de vil ha sex med andre, eller treffer andre par og har sex med hverandres partnere.

MANGE: Dette flere eksempel på parprofiler vi fant på Tinder. Enkelte av profilene er manipulert og anonymisert av hensyn til personvern. Foto: Skjermbilder. Illustrasjon: Veronica Falsen Hiis

?? Sveip til høyre for trekant

Hvis du bruker Tinder har du mest sannsynlig lagt merke til dem. Profilene som skiller seg litt ut i mengden. Det er ofte to personer på bildene. Navnene varierer fra «Par på leting» til «Ung og dum». Mange skriver rett ut hva de ser etter og kaller profilen like gjerne for «Trekant».

En ny dansk sexundersøkelse viser at menn tenner mer på «swinging» enn damer.

Undersøkelsen viser også at 36 prosent av alle danske menn fantaserer om å ha sex med flere partnere. 21 prosent av danske kvinner gjør det samme.

Spesialist i sexologisk rådgiving Trude Slettvoll Lien mener at nordmenn kan sammenlignes med dansker, og at «swinging» er en vanlig fantasi.

Man vet jo hvorfor man kommer hjem til dem. Det er ikke for en kopp kaffe.

P3.no har intervjuet noen av Tinder-sveiperne som søker etter noe helt annet enn en kjæreste som kan pjuske deg på armen en kald søndagskveld.

Få med deg da P3.no matchet med dominante «David» som ser etter en å binde fast på Tinder, og 19-åringen som har sex med andre jenter selv om hun er i et forhold.

? «Swinger» på Tinder

Hun sitter på huk i svart undertøy. Ansiktet er tildekket av mørkt langt hår. Det andre bildet viser bare et par store bryster i en svart BH. Ingen ansiktsbilder.

PUPPER: Tinderprofilen er opprettet under «Darias» navn. Foto: Skjermdump.

Det er heller ingen bilder av mannen. Han har for mange tatoveringer som kan gjenkjennes. Her handler det om å være absolutt diskré.

– Det føles veldig spesielt å kunne gjøre slike ting. Spesielt når min mann også er med, sier hun.

P3 kjenner deres virkelige identiteter, men paret ønsker å være anonyme av hensyn til familien og barna. Så vi kaller ham for «Bendik» og henne for «Daria».

– Vi søker etter andre par eller single som vil «leke» med et par, sier «Bendik».

Han kan avsløre at han jobber innenfor helsesektoren og hun innenfor administrasjon. De har vært sammen i omtrent ti år, er gift og bor i Oslo.

– Jeg liker å «swinge» fordi det handler om å være sosial i tillegg til at man føler seg bra. Man nyter livet, og vi begge får prøve noe nytt hele tiden, sier «Daria» til P3.no

? Over 100 matcher på et halvt år

– Vi ser etter utadvendte, imøtekommende og jordnære mennesker mellom 25 og 45 år på Tinder, sier «Bendik».

Ifølge ham har tinderprofilen til paret fått nærmere 100 ulike match på et halvt år. I søkefiltrene har de satt få begrensninger. Både menn og kvinner mellom 22 og 100 år kan få muligheten til å matche med «Bendik» og «Daria».

Den eldste personen de har vært i kontakt med er i 50-årene, mens den yngste er i starten av 20-årene.

«Bendik» anser seg selv som hetero, mens «Daria» liker å kose med jenter også.

– Folk virker mer usikre på Tinder. Det er mange som bare er nysgjerrige, men vi prøver lykken likevel, sier «Bendik».

? Tinder funker ikke alltid

Selv om matchene er mange og interessen stor, er det likevel langt fra enkelt å finne de ideelle partnerne.

– Når det kommer til Tinder, så stopper det ofte etter en prat. Så må man få det til å passe for begge parter. Et annet problem kan være lange avstander, forteller «Bendik».

Han mener at Tinder ikke alltid er den beste måten å finne partnere på. Han har erfart at parprofiler ofte blir hengt ut i sosiale medier.

– Det er mange useriøse henvendelser. Jeg har også lagt merke til at mange tar skjermbilde av parprofiler og henger de ut på diverse humorsider på Facebook, sier han.

De har ennå ikke fått skikkelig napp på Tinder, men heldigvis finnes det andre nettsider som er mer konsentrert for par som «swinger».

«DARIAS» FOT: Ifølge «Bendik» står HW for «hot wife» – et begrep for å beskrive en kvinne som er i et fast forhold, men som får lov til å ha sex med andre menn. Foto: PRIVAT

? Trygge på hverandre

Det hele begynte med at «Bendik» lekte med tanken om å dele «Daria» med andre. Tanken tente ham. I blant liker han å bare se på henne ha sex med andre.

De fleste de møter er eldre enn dem. Han beskriver opplevelsene som «veldig bra».

Samtidig forteller han at det var utenkelig for «Daria» en gang i tiden, men siden har de pratet mye om det, og de fant ut at det var noe de begge ville prøve.

– For meg var swinging noe jeg trodde jeg hverken kunne eller ville nyte å gjøre i begynnelsen. Men jeg ble etterhvert glad i følelsen. I tillegg får min mann også nytelse av det, sier «Daria» til P3.no.

«Bendik» sier at et swingerforhold handler om å stole på hverandre hundre prosent. Det er først da det føles trygt.

– Jeg kunne aldri ha drevet med dette da jeg var i starten av tjueårene. Jeg var altfor sjalu, avslører han.

Gjennom andre partreff-nettsider har «Daria» og «Bendik» vært på tre ulike sextreff. Blant andre en såkalt hjemmefest.

– Hvordan er en hjemmefest?

– Veldig spennende! Man vet jo hvorfor man kommer hjem til dem. Det er ikke for en kaffe, sier «Bendik» med et glis.

«Bendik» (33)

? Opplever at «swingers» er populært

«Bendik» savner likevel mer informasjon om «swingers» og andre fetisjer i Norge.

– Etter at vi kom inn i dette miljøet ble vi ganske sjokkerte over hvor mange som faktisk er med i swingersmiljøet. Ikke bare her, men i utlandet også, forteller han.

Likevel føler han at det er lite sosial aksept for utradisjonelle forhold og sex. Han kjenner ingen andre som praktiserer det i sin sosiale omkrets.

??‍⚕️ Fellman: Ingenting galt med «swinging»

Tuva Fellman. Foto: NRK P3

NRK P3s sexolog og Juntafil-programleder Tuva Fellman sier at mange fantaserer om å ligge med andre.

– Det er ingenting galt i å ligge med andre så lenge partneren din synes det er greit, og du selv synes det er greit, sier Fellman.

Også sexolog Esben Esther Pirelli Benestad sier at swingers er mer vanlig enn de fleste tror.

– Det skapes veldig lett et bilde av at swingers kun er noe sære folk driver med. Det kan vi bare glemme – for det er snakk om helt vanlige mennesker, sier Benestad.

? Råd til deg som vil swinge: Prøv en swingersklubb

Trude Slettvoll Lien råder både par og single, som er nysgjerrige på trekant, til å være flinke til å lytte til sine egne ønsker og tørre å sette grenser.

Trude Slettvoll Lien. Foto: Privat

Hun er parterapeut og jobber som spesialist i sexologisk rådgiving ved Sex og Samfunn.

– Man kan oppsøke en swingersklubb og observere hvordan det funker først, slik at man får en myk start. Da oppdager man fort om det faktisk er spennende eller om det bare var fantasien man tente på.

Lien sier at «swinging» skal være et ønske av begge i forholdet. Hvis det er kun en sterk pådriver i parforholdet, er det sjeldent det kommer noe godt ut av det i etterkant.

– Klare avtaler er lurt, spesielt hvis man ikke har prøvd det tidligere. Hvis begge har lyst til å prøve sex med flere, kan det bli en flott sexopplevelse.


??‍? P3.nos journalist matchet med kildene på Tinder til dette formålet. Vi har informert de om at samtalen brukes til intervju, og alle intervjuobjektene har godkjent premissene. P3 er kjent med «Bendik» og «Darias» ekte identiteter.

LES MER: