nrk.no
VERDIG PREMIE: Hvem mener du bør få spille på «P3 Gull»? Foto: Håvard Sandvik, NRK P3

Du bestemmer: Hvem bør bli «Årets Urørt»?

Pop, punk og R&B. Årets finale har noe for enhver!

Hver måned trekker «Urørt»-redaksjonen frem en artist som «Månedens Urørt».

Nå har tre av dem blitt nominert til å bli «Årets Urørt» 2022!

Det er bandet Hammok og artistene Michelle Ullestad (27) og Makosir (20) som nå har mulighet til å stikke av med tittelen «Årets Urørt» og dermed få spille live på «P3 Gull» i november.

Fra nå og frem til 29. september klokken 19:00 kan du stemme på artisten du vil skal vinne!

Vinneren kåres av publikum og en jury.

For første gang på flere år er årets «Urørt»-finale et publikumsarrangement. Det finner sted torsdag 29. september klokken 19:00 på Brød & Sirkus i Oslo. Finalen sendes live på P3, og TV-sendingen blir vist på NRK3 lørdag 1. oktober.

Du kan lese mer om finalen her!

Her kan du bli bedre kjent med artistene:

Michelle Ullestad

Michelle Ullestad sitter med bena i kors på Birkelunden i Oslo
OPPLØFTENDE POP: Kanskje er det Michelle Ullestad som skal få spille under årets «P3 Gull»? Foto: Håvard Sandvik, NRK P3

Med låten «Emilie» ble Michelle Ullestad utnevnt som «Månedens Urørt» i januar.

27-åringen fra Voss ble tidlig i 20-åra lagt inn på DPS med fødselsdepresjon. Her begynte hun å notere ned små dikt på engelsk. Etter hvert gikk hun over til norsk, og da begynte låtene å komme.

Låten hun er nominert med handler om følelsen av å se andre leve det perfekte liv på Instagram, mens man selv strever med å få orden på livet.

– Emilie er ikke en ekte person. Hun er bare en metafor for alle de som tilsynelatende har den kontrollen jeg ikke har, og som jeg kan sammenlikne meg med, sa Michelle til P3.no i januar.

«Urørt»-programleder Nina Gjertsen er mektig imponert over skriveegenskapene til popartisten.

– Når Michelle Ullestad sitt låtskrivertalent kombineres med et sjarmerende og gripende musikkunivers, legger en fort merke til artisten i havet av norsk popmusikk. Vestlendingen får lytteren til å både smile og le, men også felle en liten tåre med hennes åpne og ærlige tekster. Dette er musikk som treffer rett i hjertet.

Makosir

Makosir sitter foran et gjerde på Sagene i Oslo, med en høy boligblokk i bakgrunnen. Han har på seg rød hettegenser med dongerijakke over.
FLØYELSMYK R&B: Makosir har en klar plan for opptredenen sin, dersom det blir hans som skal spille under «P3Gull». Foto: Håvard Sandvik, NRK P3.

Makosir ble «Månedens Urørt» i februar med låten «Klatre». I fjor gikk 20-åringen på Institute of Music Production and Industries (Limpi) i Lillehammer.

Holmlia-gutten har det siste året fått mye oppmerksomhet på blant annet TikTok, noe som har gjort at låtene «Falle over kanten» og «Holder igjen» har kommet høyt opp på hitlistene.

Makosir har også spilt i flere kjente serier på Barne-TV og teaterforestillinger. Blant annet den suksessrike julekalenderen «Snøfall».

– Det er veldig gøy å drive med det, men akkurat nå har jeg veldig fokus på musikken, uttalte han til P3.no i februar.

Nina Gjertsen mener Makosir har en unik teft for tekst og fengende melodier.

– Han har allerede gitt oss flere låter som har nådd ut til et bredt publikum. Med hans varme og gjenkjennbare stemme og en enorm skaperlyst og evne til å levere låter av høy kvalitet hver gang, er sjansen stor for at artisten fra Holmlia kommer til å prege norsk pop og R&B i lang tid fremover.

Hammok

De tre medlemmene i Hammok står på rekke i en kjeller og ser i kamera. Ferdinand har på seg lue og brun jakke, mens de to andre er kledd i svart.
HEFTIG HARDCORE: Hammok mener Norge trenger et band som dem. Foto: Håvard Sandvik, NRK P3

Hardcore-bandet Hammok fra Horten ble utnevnt til «Månedens Urørt» i april med låten «Perfectly Aware».

Bandet består av trommis Ferdinand Aasheim (24), gitarist og vokalist Tobias Osland (23) og bassist Ole Benjamin Thommasen (21).

Hammok befinner seg i et ganske ulikt musikalsk landskap enn den typiske «Urørt»-artisten. I april kunne de fortelle til P3.no at de tror det er på tide at et punkband får nasjonal oppmerksomhet.

– De trenger et band som oss, som utfordrer og pusher grensene. Som puster andre band i nakken sånn «lager du ikke bedre musikk nå, så …!»

 

Nina Gjertsen opplever at alt kan skje når hun hører på låtene til Hammok.

– De er ikke redd for å utfordre og pushe grenser, og leker seg innen deres sjanger. Med både imponerende musikalske enkeltprestasjoner, et glimrende godt samspill, for ikke å snakke om en stor dose energi som fort smitter over, får en lyst til å kaste seg inn i nærmeste moshpit og skrike med når en hører på bandet fra Vestfold, sier hun.

Årets finale

Arrangementet finner sted torsdag 29. september klokken 19:00 på Brød & Sirkus i Oslo. Dørene åpner 18:00, og hele finalen sendes live på P3. TV-sendingen blir vist på NRK3 lørdag 1. oktober.

Under finalen spiller finalistene flere låter live, fjorårets vinner Rambow stikker innom, det blir humoroverraskelser, rød løper og etterfest med flere DJs etter vinneren er kåret.

Du kan stemmer på din favoritt, og dermed være med å bestemme hvem som får spille på «P3 Gull» her!

LES MER OM URØRT:

SISTE FRA P3.NO:

Siste fra P3.no: