Hvem får P3 SkoleSessions?

Over 6000 har delt finalistene på Facebook. Vi trekker vinneren straks!

21. september reiser A-Lee, LidoLido og Erik og Kriss til sted i Norge med P3 SkoleSessions. En intim og eksklusiv konsert i en skolegård for hele skolen, men hvor dette skal være er det DU som får bestemme. Frem til 9. september kan du stemme på din favoritt, da stenger vi slusene kl 13.00. Vinneren presenteres direkte i Popsalongen samme dag.

Bruk avstemmingsboksen nederst i saken. Fra 6. september kl 12.00 skjules stemmeresultatene frem til avstemmingen stenger.

LidoLido: – Håper jeg er kul nok
A-Lee: – Sørg for at skolen din vinner
Erik og Kriss: – Kulest mulig show

De ti finaleskolene er sortert alfabetisk, og her kan du lese hvorfor de ønsker din stemme i konkurransen:

1.Birkenlund skole, Arendal i Aust-Agder

Wali, Knut og Iver forteller i sin nominasjon at skolen brant ned for to år siden, og at det enda ikke har det ikke blitt holdt en ordentlig åpningsseremoni for den nye skolen.

Folk må bare stemme på oss, vi fortjener en ordentlig seremoni!

«Vi ønsker derfor at dere skal PIMPE skolen vår! For at skolemiljøet skal bli bedre enn det er nå, vil vi samle U-skolen til en fantastisk opplevelse for alle sammen! Folket på skolen har talt: DERE SKAL HIT! I hver enseste sløyd- og kunst & håndtverktime hører vi på radio og da blir det alltid P3! Alle på skolen digger å høre på dere! Please velg vår skole, så vi kan gi DERE opplevelsen av VERDENS BESTE PUBLIKUM!

2. Bø ungdomsskole, Karmøy i Rogaland

Kontaktlærer Randi Marie forteller i sin nominasjon at det jobbes med et inkluderende læringsmiljø, og at elevrådet selv har kommet med følgende fokuspunkt: «Tenk på hva du sier og hvem du sier det til.»

Vi ønsker en inkluderende skole med plass for alle.

«Bø ungdomsskole ønsker å la elevene oppleve at de lykkes og ønsker å komme til skolen. Den gamle skolen har fire klasser på hvert trinn, noe som gir utfordringer i forhold til romkapasitet og nyere pedagogikk, men vaktmesteren gjør en flott oppgave med å holde skolen i god stand. En konsert for elevene hadde vært en flott felles opplevelse for alle som har sitt daglige virke ved Bø ungdomsskole. Det hadde vært noe vi kunne minnes og noe vi kunne legge som et positivt minne i den boken som skal beskrive vår felles hverdag. Der vi skal bygge en sterk vi-følelse.»

3. Charlottenlund videregående skole, Trondheim i Sør-Trøndelag

De to videregående skolene Ringve og Brundalen har slått seg sammen og blitt til Charlottenlund videregående, Annika er elev ved skolen og ønsker en skikkelig markering på dette.

Vi vil ha bedre fellesskap, og feire vår nye sammenslåtte skole.

«Som resultat av dette er vi nå Norges største videregående skole. Dette har skjedd uten noen form for markering, og vi elevene ved skolen synes det hadde vært flott å fått en konsert på skolen for å feire dette og for å føre elvene sammen til en felles markering, noe som igjen kan skape det fellesskapet vi trenger å skape på vår nye skole.»

4. Gjesdal ungdomsskole, Ålgård i Rogaland

Benjamin er elev ved skolen, og har skrevet denne begrunnelsen:

Vi trenger en skoledag som er skikkelig gøy!

8A jobber seg lydig gjennom skolens slit
– når tall og bokstaver fyker både hit og dit!
Vår lærer er både rettferdig og streng
– og sier at vi er en god gjeng!
Vi lærer alt fra språkhistorie til metafor
– og merker at kunnskapen i oss gror!
Nå trenger vi en skoledag som er skikkelig gøy
– med kjendisfaktor og musikk som er høy!
Nå drømmer vi om å bli belønnet av P3
– silk at vi får SkoleSessions høre og se!
Jubelen vil stå i taket, det blir helt konge, det
– når P3-gjengen på Ålgård gjør sin entré!
Erik og Kriss, LidoLido og A-Lee vil oss utvilsomt glede
– for konserten, er glassgården vår det prefekte stedet!
Nå er det bare å vente og se
– SkoleSessions vil garantert bli en suksess!

5. Frederik II videregående skole, Fredrikstad i Østfold

Over 1200 elever går på denne store skolen, en skole som består av elever fra et mangfold av kulturer, skriver elev Lava i sin nominasjon.

«Fredrikstad er en vakker by, men mange er enige i at det er en del hverdagsrasisme i byen, noe som er utrolig trist. Det er alltid noen som blir advart mot folk fra andre kulturer og religioner, men sannheten er at vi lærer av hverandre, og vi ungdommer bør kunne stå sammen som sterke fremtidige representanter av landet vårt.

Dette er viktig for oss, vi ønsker å holde sammen.

Jeg tror en slik konsert kan føre til et fellesskap. Mobbing er også et problem som er på alle skoler, og jeg tror at en slik konsert kan være med på å samle alle elever, uansett interesse. Status, populæritet, stil og skjønnhet spiller ingen rolle, vi står alle sammen. Og mitt mål med dette er å få alle til å stå sammen mot mobbing og mot rasisme. Jeg brenner for at artistene skal komme til vår skole. Jeg vil at hver og en elev skal trives på skolen, og at de har lyst til å komme tilbake til skolen neste dag.»

6. Grim Ungdomsskole, Kristiansand i Vest-Agder

Barento Nyigillo går på den største skolen i Kristiansand, og de har skrevet en liten rap i sin nominasjon.

«Hør mine ord jeg ber dere. De siste årene har vi hatt et dårlig rykte i media med blant annet politisaker og den type ting. Denne sjansen hadde vært en mulighet til å rette opp ryktet vårt, og sette skolen i et godt lys. Jeg er en rapper selv og jeg skriver dette rett fra hjertet, ærlig talt. Takk for meg.»

Vi vil rette opp det dårlige ryktet vårt.

En liten poetisk rap:
Jeg var en gængster maaaan fløy gjennom skolen.
Satt alltid på pulten aldri rørt stolen.
Fortsatt fikk gode karakter i alt som jeg gjorde,
juksa aldri, etterlater aldri noe spor eh
Hvis du føler meg nå, er i samme situasjon
lytt til min tekst, håper du finner inspirasjon…

7. Hinna ungdomsskole, Stavanger i Rogaland

Maren går i 10. klasse på en skole som i følge henne ikke har råd til skap, kantine, eller diverse andre ting.

Det hadde vært så kjekt, dessuten ELSKER alle Erik og Kriss.

«Vi må klare oss med hverandre! Vi opplever sjelden noe som er verken musikalsk eller underholdene på skolen vår.. Alt vi har opplevd gjennom mine snart 3 år på skolen, er en jazz-konsert som SUGDE! No offence mot det «bandet» altså, men det var helt forferdelig å høre på middelaldrene menn klippe på den bassen 🙂 Dette er stort sett min begrunnelse, men også at jeg ELSKER,ELSKER,ELSKER ALLE ARTISTENE! Dere kan skjekke Spotify-lista mi asså, er bare dere jeg hører på! KONSTANT! SÅ PLIS, KOM TIL DEN FATTIGE SKOLEN MIN OG LAG LITT LIV!»

8. Kjølnes ungdomsskole, Porsgrunn i Telemark

Som mange andre elever kjeder Benjamin seg på skolen, men han er i følge seg selv veldig god til én ting, nemlig å selge lodd.

Vi har ikke en dritt å gjøre.

Vi ikke har en dritt å gjøre. I fjor fikk vi ikke gå på kino, mens alle de andre fikk det. Vi har nesten ikke penger. Jeg er Porsgrunns beste loddselger.

9. Løpsmark skole, Bodø i Nordland

Malin er elev, og husker godt en episode fra i fjor vinter. En på klassetrinnet hennes hadde tatt med en høytaler til Ipoden sin, for å spille musikk ute i friminuttene slik at hele skolen kunne synge så høyt med på «Ølbriller» av Erik og Kriss som mulig.

Vi ønsker sterkt å få noe annerledes og nytt til skolen, dette MÅ vi få til!

«Det endte opp med for mye bråk i skolegården, og musikken måtte skrus av. Siden skolen vår er en 1-10 skole så kan dere tenke dere selv hvor mye stemning og lyd det skapte. Jeg vet at ALLE elevene hadde syntes det hadde vært fantastisk å faktisk få oppleve Erik og Kriss synge «Ølbriller» live. De andre fantastiske artistene er også velkomne, for musikk er noe alle elsker, uansett alder. Alle hadde elsket å få en pause fra skolearbeidet og heller hatt en uforglemmelig konsert i skolegården. Vil dere ha et publikum fullt av liv og noen som virkelig ville ha elsket konserten, er Løpsmark Skole den rette skolen å ha konserten på.»

10. Vargstad videregående skole, Lillehammer i Oppland

Sunniva er helt fersk elev ved denne videregående skolen, og hadde sin første skoledag der forrige uke.

Elever og lærere er helt supre, det hadde vært sjukt RÅTT om artistene kom til skolen!

Jeg ønsker dette fordi det hadde vært sjukt RÅTT hvis det hadde kommet noen artister på skolen!!! Jeg kjenner ikke skolen, elevene eller lærerne så godt, fordi jeg starter der i morgen den 22.8. Inntrykket jeg har fått av skolen til nå er at de trenger et heidundranes show.Obs: Stemmeresultatene er nå skjult frem til avstemmingen stenger kl 13.00 fredag 9. september. [polldaddy poll=»5466840″]

Lei av å stemme? Spill P3s spill her!