– Visesang pakka inn i klubbmusikk

Vår journalist mener vi får vandre rett inn i dagboken til Amalie Holt Kleive.

Nossán + Lille Pablo – «XXX»

Norsk rap har florert de siste årene, men innenfor sjangeren har mange en lei tendens til å kopiere mer enn å innovere. Derfor er det JÆVLIG deilig å høre at Nossán gjør noe eget!

Jeg mener at en raplåt er god når beaten er så enkel at rapperen og teksten blir et instrument i seg selv. Med en leken flow og bars som leverer akkurat det de skal, er Nossán definitivt en av mine nye favoritter.

Det skader ikke akkurat at han tar med en favoritt fra de siste årene, Lille Pablo. I utgangspunktet var jeg redd for at han skulle være «for mye» på denne låta, men de to komplimenterer hverandre helt perfekt!

Nathan «Nate» Kahungu, programleder i «StudioP3»

Fashion Victims – «Never Change»

«Never Change» får æra av å opne det ferske debutalbumet til Fashion victims. Eit sjakktrekk frå bandet si side, for meir velsmurd powerpop skal du leite lenge etter.

Oppå lystige riff syng vokalist Eivind Styve om å akspetere at ein har blitt som ein har blitt. Med bodskapen om å vere tru til seg sjølv er det lett å la seg rive med. Ein perfekt moglegheit til å kaste seg uti resten av albumet.

Bandet går for eit heilstøypt uttrykk, frå dei matchande uniformane til ein dønn solid produksjon. Med Bendik Brænne og Preben Andersen i studio overraskar det meg ikkje.

Følg dykkar eige mantra Fashion victims, never change!

Fashion victims med «Never Change» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Jarand Aga Baas
Journalist «Urørt»

Espen Roness

Vettche – «Tusen biter»

«Sjøl om du knuste meg i tusen bitar kan eg limast te eg dør». Glasset til Vettche er åpenbart halvfullt, og det er en positiv innstilling vi kan like.

Det unge indiebandet fra Sandnes og Stavanger har imponert P3s musikkredaksjon i lang tid, og ble belønnet med en «Månedens Urørt»-tittel i 2022. Siden den gang har vennegjengen sjarmert på store og små festivalscener landet over, og de blir bare bedre og bedre live.

Ikke sov på Vettche! Nå tar kvartetten rennafart inn i våren med en lystig låt om et forhold som ikke akkurat går på skinner. Soundet og den karismatiske stemmen til vokalist Øyvind Brandal er nøyaktig det vi trenger etter verdens lengste vinter.

Vettche med «Tusen biter» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef

Blackie + Amara – «To til»

Andre låt på albumet «Brente Broer», «To til» er en banger bygd opp av en spretten basslinje og Amaras dype, rå vokal på hooket. Samtidig beviser virkelig Blackie rapferdighetene sine på versene.

Låten er produsert av tromsøværingen Zoomin, som for øvrig har produsert hele albumet utenom låten «Jeg må gå» og bidrar til flere høydepunkter, slik som «To til».

Albumets største styrke er Zoomins gjennomgående produksjon. Lydbildet er preget av latinopop blandet sammen med typiske elementer fra hiphop og pop, som passer Blackies sang- og rapstil perfekt.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Blackies dagsferske album «Brente Broer». Les hele anmeldelsen her!

Even Samir Kaushik
Anmelder

Yndling – «Monopoly»

Silje Espevik, som star bak artistnamnet Yndling, er ein artist eg er glad for at eg har oppdaga. Og heilt ærleg litt skuffa over at eg ikkje har fått med meg tidlegare! Men wow, no skal eg kose meg med både den nyaste låta «Monopoly» og dei tidlegare låtane Oslo-artisten har gitt ut.

I låta «Monopoly» gir Yndling meg svevande synthpop med definerte trommer som ligg oppå ein nydeleg vokal. Sjølv om ho syng med korte tonar, har ho ikkje spart på gjenklangen av dei. Det er rett og slett både vakkert, spennande og ganske rått på éin gong.

Yndling syng: «I know I act like I don’t care about you». Av og til må ein kanskje innsjå at ein har spela litt for «hard to get», og at det er på tide å seie det rett ut: «I would love for you to stay around». Og den går også tilbake til artisten, eg håpar dette ikkje er slutten, for eg er svolten på meir!

Marie Wilberg
Journalist

Amalie Holt Kleive – «Når du våkner»

Det er gått to år siden Amalie Holt Kleives debutalbum «De løper der jeg går» (et av 2022s beste, spør du meg). I fjor slapp hun bare én låt, men ellers har det vært stille – frem til nå.

Vel, helt inaktiv har den jazzvokalist-utdanna elektronika-artisten ikke vært. Hun er blant annet fast følge som korist på turnéene til Metteson og Aurora (også på konsertene nå i mars).

På dagsferske «Når du våkner» er alt jeg likte med debutalbumet tilbake: poetisk visesang pakka inn i klubbmusikk, storslåtte synth-lydbilder, og et inntrykk av å bli invitert inn i noe som er både oppløftende og sårt på én gang.

Som produsent har hun fått med seg en av Norges virkelige mestere på luftige alternativpop-lydbilder, bergenske Vetle Junker (som i går ble nominert til Spellemann for sitt produsentarbeid med artister som Lars Vaular, Skaar, Metteson og Hannah Storm).

Her vandrer du rett inn i noens dagbok, og indre følelsesliv, mens bassen dunker og dansefoten nikker muntert med. Det kan nesten minne litt om Björk på hennes yngre dager, for eksempel. Håper dette kan være starten på en etterlengtet andreskive!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Peder Elias – «Forever Was Never Enough»

Peder Elias har blitt en av Norges ledende artister i Asia.

«Youth & family» følger opp førstealbumet «Love & Loneliness». Ifølge presseskrivet er andreplaten noen hakk mer personlig enn det første. På papiret virker det å stemme. På øret er det vagt og kortfattet.

Peder Elias slår sprekker i den sukkersøte fasaden på «Forever was never enough». Platens mest ektefølte og vellykkede låt. Her klimprer gitaren helt samstemt med historiefortellingen. Og Peder Elias lar følelsene bryte gjennom i stemmen.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Peder Elias sitt album «Youth & family». Les hele anmeldelsen her!

Ellisiv Sunde Myrva
Anmelder

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: