Nummer
 • Nummer
 • Regissør: Petter Askø Næss
 • Prod.år: 2009
 • Opptaksformat: Redcode RAW
 • Sjanger: Fiksjon

Filmpolitiet gratulerer Nummer som vinner av Filmpolitiets kortfilmpris 2010! Les mer om vinneren.

Filmen skildrer en natt på byen og tar for seg de mindre hyggelige og ofte latterlige aspektene ved sjekking og “kjøttmarkedet”. Tonen og stemningen er lett, dialogen er overfladisk og til tider humoristisk, noe som fungerer som en kontrast til filmens dypere kjernetemaer: vennskap og svik.

Karakterene er i sentrum. Forskjellige mennesketyper er satt opp mot hverandre: Christine og Alex er opptatte av å gripe øyeblikket, mens Silje søker etter noe mer ekte og varig. Men er det Alex og Christine som er hensynsløse eller er det Silje som er naiv og på feil sted?

Regissør Petter Askø Næss jobber heltid i filmselskapene PAN FILM og CYNERGI (siden 2006) som produserer reklamefilm for TV/kino, fiksjonsfilm, musikkvideoer, webfilm/bokfilm og dokumentarer. Han er selvlært og begynte med film som 10-åring etter å ha tjuvlånt videokameraet til faren sin. I dag er livet hans 100% dedikert til filmproduksjon. I tillegg til regi gjør han filmfoto, klipp og FX. Petter har tidligere laget kortfilmen Hjelpeløs som bl. annet vant nasjonal og internasjonal amatørfilmfestival. Han har også laget selvstendige spillefilmer.

(Se alle kortfilmene lenger ned på sida)

 • Mia Skarpsno

  UTROOOLIG bra!!

 • Jan Skarpsno

  Veldig bra

 • Tor

  Beste filmen siden Elefantmannen og Godfather!!!!

  LEGENDARISK!!

 • Kent J

  Meget bra jobba Petter Askø Næss!

  Ein Kjempe film 😀

 • Lissy

  Denne bør virkelig vinne! Beste her!

 • Johs

  En fulltreffer- underholdende filmkunst på sitt beste

 • Malene

  Fantastisk kortfilm jeg vil se mer av! Proff, sikker og leken! Virkelig en verdig vinner!

 • Torgeir

  Kan ikke si meg enig i resten som har kommentert her. Selv synes jeg filmen gjevnt over var veldig flat. For all del underholdene nok, men historien var like selvsagt som Avatar – ingen særlige overaskelser. Jeg undres over hvorfor man ikke hadde sminket skuespillerene, eller i alle fall gjort noe med rødfargen i hudtonene i post. Svært lite flatterende. Lyden var så som så, på lik linje med skuespillet. Norsk er et vanskelig spåk å lage film på – men det høres skjeldent bra ut når linjer blir levert rett fra manus uansett. Jeg hadde ingen store plager med klippen, så der har noen gjort jobben sin. Og en ting til: hvorfor ha rulletekst på engelsk når filmen er på norsk?

  Som kortfilm vil nok filmen brilliere på festivaler rundt om i norge, men jeg hadde ærlig talt forventet mer av en regissør som «jobber heltid i filmselskapene PAN FILM og CYNERGI (siden 2006) som produserer reklamefilm for TV/kino, fiksjonsfilm, musikkvideoer, webfilm/bokfilm og dokumentarer.»

 • Oda

  Denne filmen var virkelig underholdene og morsom, men også trist! Jeg kjenner meg igjen i Silje stakkars! Jeg likte veldig godt skuespillet og måten filmen var satt sammen på. Likte fargene veldig godt jeg sommerlig og fine! Denne skal jeg anbefale videre!

 • Emilie

  Enig med Torgeir. Underholdning, men den stikker ikke dypere enn et nålestikk.

 • Thomas

  Denne har jeg ventet på! Jeg synes det er utrolig gøy å se at norsk kortfilm kan være som Nummer! Mine tidligere erfaringer med sjangeren har vært triste, mørke, uforstålige eller overkunstneriske verk som på død liv forsøker å få deg i en eller annen emosjonell ubalanse. Den typen film som appellerer til et snevert publikum.

  Denne filmen er enkel, underholdene og de 17 minuttene går så fort at jeg ønsket den var lenger! Som lettdrikkelig og leskende sommerøl! Det er interessante karakterer og morsomme replikker. Fantastisk cast i passende roller. Det er nok ikke ment at denne filmen skal stikke deg med et sverd rett i hjertet, jeg synes den traff akkurat riktig nivå av sårhet – en realistisk sårhet som mange opplever hver helg på «kjøttmarkedet». For de som ønsker å bli stukket ihjel: det finnes et tjukt kobbel av den typen kortfilmer i Norge fra før. Min stemme er avgitt!

 • Kamilla

  Likte filmen! Hvor er den kjolen Jenny Skavlan har på seg kjøpt? Den var sinnsykt kul!

 • Ørjan

  Virker som om Torgeir ikke helt skjønte meningen med filmen, kanskje ikke vært mye ute på byen eller sett så mange filmer. Syntes filmen var flott! Skuespillet var suverent og alle som var involvert i innspillingen bør være stolte!
  Om Torgeir virkelig mener at han vil se en «dyp» sjekke-film med oversminkede skuespillere så får han vell skru på Paradise Hotell, nei makan til meningløs og lite gjennomtenkt tilbakemelding har jeg aldri hørt.

 • Mona

  Denne filmen likte jeg! Særlig likte jeg fokuseringen på hovedpersonenes ansiktsuttrykk og kroppsspråk! Hele veien aner jeg kontrasten mellom det humørfylte, overfladiske og den underliggende sårbarheten og usikkerheten som preger hovedpersonene.

 • Torbjørn

  Enig med Torgeir ass, helt klart. Underholdene på sitt vis var den, og «profesjonelt» klippet, bla bla, – men først og fremst uinteressant, forutsigbar og platt. Tipper den først og fremst appellerer til gjengen på Solli plass, hvor ingen har et rikt indre sjelsliv 😉

 • Yosef

  Herlig film! Veldig bra! Beste av alle her! Undeholdene og jeg kjenner meg igen! Takk!

 • Anders

  Enig med Thomas, som lettdrikkelig og leskende sommerøl. Ville ha mer hele tiden ,så bra jobba Petter!!

 • marie

  Likte godt historien. Lett fordøyelig, gode poeng