Velkommen til Cougar Town! En fargesterk og glossy tv-serie der kåte, single, kvinner på 40 sjekker opp muskuløse menn i 20-årene.

Temaer som opptar disse damene er for eksempel; ”jeg vil arrangere fest i dag, for huden min ser så bra ut” og «jeg hater deg for at du så på meg mens jeg spiste».

Les også: Filmpolitiets anmeldelse av Glee sesong 1.

Se bra ut

Å stå på for å se digg ut er det tilbakevendende temaet i Cougar Town. Før du kan ha sex for eksempel, da må du ta pedikyr og manikyr. Du må nappe øyenbrynene og du må vokse vekk alle uønskede hår. Du kan ikke spise den dagen og du må ta minst 100 sit-ups.

Damene i Cougar Town gir liv til begrepet om kvinnfolk som jakter på yngre menn. (Foto: ABC)
Damene i Cougar Town gir liv til begrepet om kvinnfolk som jakter på yngre menn. (Foto: ABC)

Ja, og da har jeg beskrevet en Cogar Town-episode for deg. Morsomt? Vel, Courteney Cox ble tidligere i år nominert til en Golden Globe for sin innsats i serien. Samtidig måtte serien tåle en massiv seerflukt verden over i løpet av første sesong på tv. Jeg sier meg enig med folkejuryen, ikke Golden Globe-juryen.

Les også: Anmeldelse av Greek

Massive klisjéer

«I would like a credit card just for shoes.» Hvem skriver slike klisjévitser? Jo, manusforfatterne av Cougar Town.

Første sesong av Cougar Town starter på badet til den nyskilte 40-åringen Jules Cobb, spilt av Friends-stjerna Courteney Cox. Juels sutrer over at kroppen hennes ikke er like stram lenger. Hun tar feil. Ansiktet er stramt. Botox fungerer nemlig sånn.

Cougar Town. (Foto: ABC)
Cougar Town. (Foto: ABC)

Courteney Cox har uttalt til kvinnebladet Marie Claire at hun er fan av Botox, men at ansiktssprøytene gjør det vanskeligere å bevege fjeset. I Cougar Town virker det som om Botoxen bokstavelig talt har gått til hodet på henne. Hun forsøker kompensere manglende ansiktsmimikk med voldsomme fakter og hvinende fistelstemme. Slikt blir det ikke stor humor av.

Kjipe kvinnfolk

Klisjeene er gjennomgående i både manus og rollefigurer i Cougar Town. Jules har to venninner som støtter henne i alt. Når hun for eksempel spytter ut sjokoladen etter tre sekunder for ikke å bli feit, da holder venninnene fram søppelbøtta.

Venninne og nabo Ellie er selv av typen som unngår å smile i fare for å få rynker. Jules andre venninne, Laurie, er en festglad tøs som velger klær ut fra om puppene hennes ser bra ut i dem.

Kjekkasen og tøffelen

Mennene i serien er vel så endimensjonale som kvinnene. Vi har hulemanntypen i form av Jules eksmann som gjør stemmen sin ekstra mørk og forsøker knytte bånd til deres likegyldige tenåringssønn ved å overtale ham til å spise en 30 år gammel ostepop. Vi har tøffelmannen i form av naboen Andy, som er fornøyd selv om kona snakker i telefon mens de har sex, for sex er jo digg uansett. Og så har vi bareieren Garyson. Den klassiske kjekkasen som tar med seg en ny, ung dame hjem hver kveld. Jeg savner en mer normal karakter som kunne ha vært en motvekt til klisjeene.

Cougar Town. (Foto: ABC)
Cougar Town. (Foto: ABC)

Så hvem burde kjøpe Cougar Town som nå er sluppet på dvd? Vel, hvis du er ute etter å se noe uoriginalt, tanketomt tøv ispedd et par muskuløse menn i bar overkropp, da kan Cougar Town fungere som en solfylt virkelighetsflukt. Men ikke la en falmet Friends-stjerne med en Golden Globe-nominasjon lure deg til å tro at Cougar Town vil få deg til å le.

Jeg sier sier om direktøren for den australske tv-kanalen Seven, som etter å ha vist første episode av serien innrømmet at; «OK, Cougar Town is a shit show».

Om SERIEN

Cougar Town
 • Cougar Town
 • Slippdato: 2010
 • Sesong: 1
 • Regi: Kevin Biegel, Bill Lawrence (skapere)
 • Utgiver: Coquette Productions
 • Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Frode

  Ikke uenig i at serien ikke er en toppserie, men du beskriver nå kun de tre-fire første episodene, og det tyder på at du ikke har gjort jobben din. Det som først gjør resten av serien bedre, er en «åpning» av karakterene og kameratskapet som oppstår mellom alle. Men så blir det for mye av det mot slutten igjen og når sesong 2 har kommet. Det blir for sappy, rett og slett.

  • Hei Frode! Som serieanmelderansvarlig må jeg føye til at serieformatet byr på de samme utfordringene som spillformatet iblant: varigheten.
   Vi kan iblant ikke se hele sesongen av en serie før vi anmelder den, siden den kanskje varer bort imot tolv timer. Da har jeg, i samråd med dere lesere, bestemt at vi skriver nederst i saken hvor mange episoder anmeldelsen er basert på, slik at det ikke sås tvil ved anmelderkunnskapen.
   I dette tilfellet har ikke det blitt gjort, og det beklager jeg. Jeg varslet ikke Siril om at hun skulle oppgi antallet episoder hun har sett, og da får vi slike situasjoner.
   Jeg skal hindre at det skjer igjen. Sorry borry.

 • Siril Heyerdahl

  Til orientering er denne anmeldelsen basert på de 10 første episodene av serien. Jeg mener det er tilstrekkelig for å danne seg et bilde av serien. Liker du ikke de første 10 episodene er det lite sannsynlig at du ønsker se resten.

  • Tormod

   Jeg hatet de første seks episodene av Cougar Town. Men grunnet Bill Lawrence sitt navn som skaper av serien (som skapte bla. Scrubs) og en likandes skuespillerstab fortsatte jeg å se, til tross for et premiss som var rett og slett flatt, flaut og fullstendig umorsomt. Derimot endret dette seg etterhvert som sesongen utviklet seg, og jeg må si jeg synes det er synd at en serie, så flott som Cougar Town har utviklet seg å ha blitt, får terningkast 2 for 10 episoder ut av 24. Det serien utvikler seg til å bli er ikke noe særlig unikt – en gruppe med venner som bruker mesteparten av tiden på vin og barnslige spill – men karakterene føles mer virkelighetsnære og blir tatt på alvor mer enn stereotyper. Det er også en serie som klarer å gå til enkelte dramatiske momenter uten at det føles forseggjort, samtidig som humoren er barnslig, sprø, men intelligent. Fra å være en serie som prøvde å appellere til en kvinnelig audiens, med ungdomelighet, skjønnhet og sex som hovedtema, fant Lawrence og Biegel mer humor og drama i ideer om alderdom og være lykkelig i blant venner som kan være universale tema.

   Jeg ville gitt sesong 1 en firer, fordi det tar tid for serien å finne ut hva den egentlig er, men når den endlig gjør det, er det blant de aller beste komedieseriene på TV. Sesong 2 er derimot mye mer konsistent morsom og holder seg langt unna det serien opprinnelig handlet om, til tross for at den har tatt vare på dumme tittelen (de gjør derimot mye narr av tittelen i sesong 2, og har snakket om å få endret til en ny, mer appellerende tittel for sesong 2). Jeg skulle ønske anmelderen hadde tatt seg tid og tålmodighet for å komme seg igjennom hele sesong 1 for det blir virkelig mye bedre i siste halvdel, og ville ha fortjent en femmer for sesong 2. Som alt annet er humor subjektivt og skjønner godt at basert på de 10 første episodene var serien ikke noe å anbefale, men håper folk sjekker ut serien til tross for det opprinnelige premisset og den forferdelige tittelen for serien er virkelig mye bedre enn anmelder skal ha det til. Serien er muligens uoriginal, men det serien blir i siste halvdel er ikke tanketomt tøv og fokuserer svært lite på muskuløse menn i bar overkropp.

 • strawberry

  Haha, jeg tror denne serien er en jenteserie for menn. Jeg liker den godt.

 • Eli

  Cougar Town ER morsomt! Den beste serien jeg har sett på lenge. De 10 første episodene var også morsomme!!!