David Oyelowo og George Lucas på premieren av 'Red Tails'. (Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP)
David Oyelowo og George Lucas på premieren av ‘Red Tails’. (Foto: Mike Coppola/Getty Images/AFP)

Uttalelsen kom i forbindelse med premieren til regissørens hjertebarn igjennom tjue år; filmen Red Tails (norsk premieredato er ikke fastsatt), som handler om en gruppe afroamerikanske jagerflypiloter under andre verdenskrig.

Lucas har hatt vanskeligheter med å finansiert filmen, som er regissert av Anthony Hemingway.

Tidligere har Star Wars-sjefen gått ut å anklaget filmsjefer i Hollywood for å ikke tørre å satse på en film med kun afroamerikanske helter i rollene. Selv etter innspillingen hadde Lucas problemer med å finne en distributør til filmen.

Har oppnådd alt som filmskaper

– Med én gang denne filmen er ferdig, har han gjort alt han noensinne har ønsket å gjøre! forteller Lucas sin trofaste produsent Rick Callum.

Lucas passet til og med på ikke forplikte seg til å jobbe med en femte Indiana Jones-film under kontraktsarbeidet med Krystallhodeskallens rike.

ANMELDELSE: Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike – vi elsker Indiana!

Ifølge The New York Times vil Lucas nå fokusere på det han selv kaller personlige filmer. Vi kan med andre ord se langt etter de store blockbusterfilmene, og et større fokus på filmene Lucas lagde tidlig i karrieren.

Han er i dag mest kjent for de seks Star Wars-filmene som har skapt en helt egen subkultur (og en religion faktisk).

TOPP 5: Star Wars-scener – sjekk liste og si din mening her

Ikke ny Star Wars-film

Hans første produksjoner som filmskaper var av mye mer prøvende og eksperimentell art. Spesielt kortfilmene han lagde på 60-tallet viste at han var interessert i å prøve ut nye måter å fortelle en historie på. Nye filmer fra regissøren kommer til å være mindre kunstfilmer ifølge ham selv, og på spørsmål om det kommer en ny Star Wars-film er han kort og knapp.

– Hvorfor ville jeg laget flere, når alle roper på deg hele tiden og forteller hvilken forferdelig person du er?

Lucas har fått mye pepper fra dedikerte stjernekrigtilhengere for at han har endret på originalfilmene. Lucas har sagt at han ønsket at filmene endelig se ut slik han ville da de ble laget. Teknologiske nyvinninger har gjort det mulig for Lucas å gå tilbake og legge til digitale figurer i filmscener som ble skutt for flere tiår siden.

– På internett mener mange at endringene mine har forandret filmene totalt. Min mening: ‘Ok. Men mine filmer med mitt navn som sier at jeg lagde den bør være slik jeg vil at de skal være.’

LES MER: Fansen som aldri blir fornøyd – om Star Wars-mani og galskap

Mindre produksjoner, smalere tema og et fokus på filmklubbvisninger vil altså være viktig for Lucas i de kommende årene. Tør jeg spå en retur til hans første langfilmer, THX1138 fra 1971, og American Grafitti fra 1973?

Tror du Lucas kommer til å legge blockbusterfilmene på hylla? Eller tror du han kommer tilbake med nok en storfilm? Legg inn din mening under traileren til hans American Grafitti.

 • Så hva man vil, det Lucas har gjort for filmbransjen er stort. Jeg har mine tvil på at utviklingen av film, spesielt på det tekniske planet, hadde kommet så langt som det har gjort nå. Men, jeg tror ikke han greier å holde seg unna helt.

 • sig_dit

  Herregud så ung Richard Dreyfuss er her!

 • Kanskje har all kritikken faktisk gått inn? Nesten så man får dårlig samvittighet… Men nei, jeg har jaggu bidratt med min del av Lucas’ suksess, jeg har eid (og eier) samtlige Star Wars- og Indiana Jones-filmer i flere utgaver, masse Star Wars-effekter og -bøker… Vi har mye å takke Lucas for, men skulle han fortsette med film, så må han enten få seg flere medarbeidere som faktisk tør å si det til han når han har en dårlig ide, eller så bør han holde seg unna manussiden, og bare lage filmer. For det kan mannen!

 • Anonym

  Ingen Howard the Duck 2?  🙁

 • Truls Johnsen

  Kankje greit? Lucas har i mine øyne «mistet» litt bakkekontakten og fjernet seg litt fra det han var best på før…. Ta pause George, så the dark side ikke får tatt deg, kanskje du finner tilbake til «the path»? 🙂

 • Anonym

  Ja han kjem no tilbaka ja,til stor filmen ja det gjør han det.. he he he

 • Kanskje Lucas slutter med storfilmer, og det kan jo sees som både positivt og vemodig, men det er ennå håp der ute i galaksen! Jeg ber dere alle skjekke ut denne siden…

  http://www.indiegogo.com/POD-8?a=317618 

  … for å få en smakebit på fremtidens sci-fi i dag. Vi er takknemlige for alt fra et klikk så vi får flere views til donasjoner og spredning av filmens eksistens! Dette er avgangsfilmen min som student ved The Arts University College at Bournemouth og det blir en kick-ass sci-fi. Altså mye mer som Lucas’ tidlige filmer i stedet for det mølet han ga ut de siste årene…

  Tusen takk!

  Kristian B. Berg

 •  THX1138 har han allerede vendt tilbake til en gang (67 og 71), så får da håpe at han ikke begynner å gå i ring også der.

  Også Hitchcock spilte også inn gamle historier han hadde gjort før på nytt med forbedret teknologi, og det er vel der Lucas misforstår; Star Wars fra 1977 forteller mye om den filmtekniske teknologien de hadde på den tiden. Og å forandre på den blir som å le filmhistorikere opp i ansiktet. Om han virkelig vil bruke ny teknologi får han heller spille dem inn på nytt. Eksempelvis er det fortsatt datamaskinteknologi i den filmen fra 1977. Animasjonen på Dødsstjernen osv. Hadde ikke det vært naturlig og oppdatert det ene som ikke får dette til å se futuristisk ut, istedenfor å bare kaste kjøkkenvasker inn i alle scener. «Kill your darlings» er grunnregelen i all film- og tvproduksjon, og den ene regelen Lucas aldri har lært seg.

  • Og versjonen fra 1971 av THX1138, klippet han litt om (selvsagt med mer CGI) til nypremieren i 2004. Så jeg tror han har gjort mer enn nok i forhold til den historien allerede

 • Anonym

  Fint. De tre siste Star Wars-filmene var helt krise. Dog litt synd, for jeg skulle gjerne sett Howard the Duck 2.

 • Skulle ikke forundre meg om han kommer med en ny film etter et par år. 😀 Tror neppe at han går HEEELT lei av filmindustrien.

 • Tviler på at han noengang hadde lagd noe som hadde hatt like stor suksess som Star Wars-filmene om han hadde fortsatt uansett, så for min del er det ikke fullt så trist. Det som er trist er når man alltid har vært på topp, men blir synlig eldre på noe som kan virke som rekordfart. Eller når en ung og lovende kunstner dør. DET er hva jeg kaller trist.

  • Indiana Jones er Genialt, selvom en sammenligner filmene med star wars

   • Nå har jeg ikke sett den siste, men har nå hørt at den var ganske skuffende i forhold til de gamle.

    • Derom hersker mye uenighet. Sjøl er jeg enig med herr Vestmo, som ga den en sekser.

     • sig_dit

      Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull er kanonbra. Mange reager på ting som dukker opp på slutten. Synes ikke det er noe mer fjærnt enn mye av det andre som er i de tidligere filmene.

      • Kunne ikke vært mer enig!

       **SPOILERS**

       Hvorfor skal aliens fra en annen dimensjon være mer usannsynlig enn spøkelser som smelter nazister, mennesker som kan plukke hjertet ditt rett ut av brystet ditt mens du ennå lever, eller flere hundre år gamle riddere?

       Indiana Jones er ment å være eventyr, og Crystall Skull oppfyller så absolutt dette. Personlig synes jeg den er bedre enn Temple of Doom.

      • Jeg er enig med hr. Schjelderup her om at KotCS er bedre enn ToD. Men jeg synes ikke det er en 6’er. Men det har ikke med sannsynlighet og gjøre. Er helt enig i at Indy skal være eventyr. Og det tilfredsstiller forsåvidt KotCS.

       **SPOILER**

       Men jeg synes også at Alien-vinklinga føltes som en litt billig snarvei ut av løpet de hadde lagt opp. Synes de kunne vært mer kreative enn dette. Hvordan, er jeg ikke sikker på. Men det er også en grunn til at jeg ikke er manusforfatter 😉

      • sig_dit

       Det eneste jeg har å pirke på 4’ern, er at det ble brukt en del CGI. De burde faktisk ha laget effektene på tilnærmet samme måte som i de gamle filmene. Ville sett mye bedre ut!

      • (Hvorfor denne latterlige begrensingen på hvor mange svar det kan være i en tråd? Ekstremt irriterende! Men dette er altså et svar til hr. Aambø: (Og forresten: **SPOILERS**))

       Etter hva jeg har hørt, så var alien-vinklinga Lucas’ ide, og jeg har vel vært ganske klar i andre tråder om hva jeg mener om mange av ideene hans. Men i KotCS syntes jeg det fungerte. Indy roter seg jo ofte bort i mytologi og sagn, og det at det har vært aliens på jorda i forhistorisk tid er så absolutt ikke en ny ide. Og selvfølgelig, for min del hjelper det at jeg er svært fascinert av den ideen.

       • Vi fikser denne begrensningen ASAP, Jon.

        • Heia, har nå økt fra 5 til 8. Usikker på hvilke visuelle konsekvenser det får, så bli med og test 🙂

        • Test, test, test! 🙂 Hvordan blir dette seendes ut da?

         Mortenadmin sier: Hehe, kan jo ikke svare på denne da 🙂

        • Ser at det blir smalere og smalere, hvis det skulle økes mer, ender det vel opp med å måtte lese loddrett. Men er det fryktelig vanskelig å gjøre om hele strukturen i forumene, slik at svarene blir liggende rett under hverandre i stedet, og man kunne ha så mange svar i en tråd som man bare ønsker? Blir fryktelig hemma i lengre diskusjoner, når man plutselig ikke kan svare på innlegg.

        • Se her, ja… Bedre! 🙂

        • Joda, joda. Slik utviklingen har vært i det siste, burde vi nok sette grensen enda høyere. Men da blir ting veldig smalt etter hvert. Disqus har kanskje flere løsninger på slike utfordringer, og vi skal sjekke litt. Det er kult at vi har dette behovet, i alle fall!

        • sig_dit

         Trofinn Borkhus: Jeg henger mer på Filmpolitiets sider enn på min egen Facebook-konto, så det er ikke rart dere trenger dette behovet. Nå blir det mer kontinuitet i diskusjonene. Hvis dere får fikset slik at siste kommentarer oppdateres litt fortere på hovedsiden, blir alt perfekt.

        • En enklere funksjon for å følge tråder man leser/deltar i hadde heller ikke vært å forakte… I’m just saying…

 • Men skal han slutte med å lage Star Wars i 3D. Vil gjerne se nr. 3, 4, 5 og 6 i 3D

  • Ronny Løkkeberg

   Hvorfor i himmelens navn vil du se så fantastisk bra filmer ødelagt av et slik makkverk av et virkemiddel som 3D er?

   • sig_dit

    Ja, filmer som dette skal nytes i originalformat:

 • star wars 7,8 og 9?

 • Ronny Løkkeberg

  Er vel bare en gammel gubbe som er fornærmet på at verden ikke lengre danser etter hans pipe, men som ikke har forstått at han ikke henger med i svingen lengre. Surmaget og trist.
  Men minnene om filmene hans lever for evig, uansett hvor mye han endrer de 

 • Anonym

  Han hadde øye for det riktige da han hentet inn Ralph McQuarrie iallfall.

 • Han skal gjerne få lage flere Clone Wars episoder og få jobbe seg ferdig med Star Wars: Underworld 🙂 For det hr jeg lyst å se!