Jeg blir ikke sint av We’re the Millers, bare litt trist. For her har gode krefter gått til spille.

Jeg synes hovedrolleinnehaverne Jennifer Aniston og Jason Sudeikis i utgangspunktet er morsomme skuespillere, men de er utstyrt med et dårlig manus og slett regi. 

Jennifer Aniston forsøker seg som narkosmugler i We're the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).
Jennifer Aniston forsøker seg som narkosmugler i We’re the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).

Filmen greier hverken å nå lattertoppene den forsøker å bestige, eller hjertelaget den later som om den har. Flere merkelige påfunn og anstrengte bifigurer gjør dette til en feilslått reisekomedie.

LES: Anmeldelsen av Identity Thief

Smugler narko i bobil

Narkolangeren David (Jason Sudeikis) må innfri gjeld ved å smugle et parti marihuana fra Mexico til Denver, og får ideen om å bruke en familie i bobil som dekke.

Han får med seg nabodama Rose (Jennifer Aniston), en stripper som trenger penger, nabogutten Kenny (Will Poulter), som trenger foresatte og gatejenta Casey (Emma Roberts) som trenger tak over hodet.

Men smuglerforsøket skal selvsagt ikke gå helt etter planen.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Det blir farligere enn ønsket for Emma Roberts, Jennifer Aniston og Jason Sudeikis i We're the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).
Det blir farligere enn ønsket for Emma Roberts, Jennifer Aniston og Jason Sudeikis i We’re the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).

Hva som skjer videre er liten vits i å avsløre her, men de møter flere figurer underveis, noen av dem uinteressante, andre blir grusomt overspilt og overtydelige.

De havner i dumme situasjoner som kanskje kan ha virket morsomme på papiret, men som bare er teite foran kamera.

For eksempel når de gjemmer en pakke dop i et teppe, og noen tror det er en baby, og så later de som om det er en baby den neste timen. Det er for dumt.

Aniston bruker kroppen sin

Jennifer Aniston er kanskje en smakssak, men jeg har fremdeles gode minner fra Friends. Det sier imidlertid sitt, når hennes aller morsomste øyeblikk i filmen er et planlagt Friends-relatert tabbeklipp før rulleteksten.

Ellers får hun imponert med sine poledance-evner, men disse scenene er kun for å vise kropp, ikke for å være morsomme eller drive handlingen fremover.

Will Poulter (Son of Rambow) spiller Kenny i We're the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).
Will Poulter (Son of Rambow) spiller Kenny i We’re the Millers (Foto: Warner Bros. Pictures/ SF Norge AS).

Jason Sudeikis er et hyggelig filmfjes, og har god komisk timing, men akkurat som Aniston, greier han ikke å være bedre enn manuset tillater.

LES: Anmeldelsen av Due Date

Jeg ser hva regissør Rawson Marshall Thurber forsøker å gjøre med We’re the Millers, nemlig å skape en roadtrip-film med et bankende hjerte bak rå humor.

Men jeg får ikke noen emosjonell reaksjon av de tynne figurenes relasjon til hverandre. Og jeg ler ikke av overtydelige vitser uten gode poenger. Selv forsøkene på å tøye grenser blir tamt her.

Denne filmen har jeg sett for at du skal slippe.

Om FILMEN

We’re the Millers
 • We’re the Millers
 • Slippdato: 20.09.2013
 • Regi: Rawson Marshall Thurber
 • Utgiver: SF Norge AS
 • Sjanger: Komedie

 • Terese Dalsnes

  Så filmen i NYC i august og likte den godt for det den er..ikke en gripende historie, men rein underholdning 🙂

 • magnarStoroy

  Ettersom Filmpolitiet ikkje likte filmen, så likar sikkert eg den. Då er eg meir bekymra for at White house down fekk 4. Det kan tyde på, at den ikkje er så bra som eg trur.

  • Kjell Harald Lund

   en må se filmene en liker og ikke se på kritikere, med mindre den kritiker er noen du kjenner og har lik smak som deg selv fordi da er det lettere å vite om preferansene til den personen tilsvarer din egen smak.

   • Morten Sickel

    Nja, du må kjenne filmkritikerens smak – Glemmer aldri Harald Kolstad i den gang Arbeiderbladet som jo slaktet det meste – men ut fra hvordan han slaktet det, kunne jeg helt klart lese om jeg ville like filmen eller ikke…

    • Kjell Harald Lund

     Ja nettopp fordi filmkritikere er mennesker de også med sine preferanser, og kjenner en at en filmkritiker har samme syn på filmer som deg da er det lettere å vurdere disse eller ikke- så skal en se på filmkritikere bør en finne den som har mest tilnærmet smak sin egen. Det finnes nok av filmkritikere der ute.

     • Jan Fredrik Andersen

      Vi er alle filmkritikere. Vi er alle filmkritikere.

   • magnarStoroy

    Av erfaring veit eg at eg som oftast likar dei filmane som får dårlege i kritikkar i avisene, og omvendt. Eg bruker filmweb og imdb for å finne ut kva filmane er om, og vurderer etter det om eg skal på kino. Ser fram til gåten ragnarok.

    Flukt er ein av dei beste norske filmane eg har sett, så ragnarok har eg store forventingar til. Dagbladet, Aftenposten og VG gav flukt 3. Dagsavisen Arbeidarbladet gav den 2. Terningkast 6 frå meg.

 • Kjell Harald Lund

  Jeg unngår slike on the road filmer, spesielt hvis det involverer familietur. Det finnes ingenting mer kjedelig enn en roadtrip film, det er både oppbrukt og så kitsch. Skal heller se på filmer som har interessante og kule historier å forteller som The Butler og den filmen om Liberace.

 • Grolpeis

  Jeg så filmen med mine 3 tenåringsbarn. Vi kosa oss.
  Utmerket familieunderholdning med alle i sofaen, Taco, cola, godis og en øl til far, og et gjensyn med Jennifer.
  Tenåringsfamilier trenger slike filmer.

  • Andre

   I alle dager…hvor så du denne? Hjemme? Nedlasta ulovlig da regner jeg med? :/

 • Vill

  Sier en som ga terningkast 5 til Ted…

  • Dominus 75

   Godt poeng. Jeg liker alle som var involvert i «Ted», men ble allikevel skuffet over selve filmen. Så denne skal jeg ihvertfall se:)

 • Øyvind Grimstad Hagen

  Skivebom Birger! VIrkar som om du hadde bestemt deg før du såg filmen at den skulle få 2. Klassisk komedie som fortenar betre kritikk enn det du leverer her.

 • FilmGeniet

  synes den var morsom jeg…

 • Erik

  Jeg synes filmen var en av årets morsomste filmer, mye underholdning. Dårlig anmeldelse, skulle ihvertfall fått terningkast 4 i min mening.

  • Eirikhb

   Jeg syns det er absurd å kalle en anmeldelse for «dårlig», når alt du har å gå på er at du har en annen subjektiv oppfattelse av filmens kvalitet. Det er greit å være uenig, det er teit å angripe noen for å ha en annen smak enn deg.

   • A666

    Forutsigbar og klisjefylt kommedie som helt klart ikke fortjener mer enn 2-3 på terningen. Jeg holdt på å sovne mot slutten.

 • Petrus

  Sier en som ga terningkast 5 til John Carter. Dette er utrolig mye mer underholdende enn sistnevnte.

  • Erik Andre Westrum Johansen

   Det er dog en helt annen type film, som skal være underholdende på en annen måte. Sier ikke noe om at man ikke kan sammenligne på et vis, men det ville vell være mer naturlig å sammenligne med en eventuell annen komedie han har anmeldt.

   Forøvrig syntes jeg John Carter var riktig artig og ihvertfall verdt en 4er, men det er nå bare meg.

 • Lars Hansen

  Jeg så traileren…

 • Karst1

  Jeg skal sikkert se den, men jeg gleder meg ikke =)

 • Torstein Andreassen

  Synes det var en morsom og klein komedie passende for min perverse humor! Terningkast 5!

 • Sara Kristine Ingebrigtsen

  Haha, syns den va dritarti 😀 min type humor 😛

 • Mats4

  Synes We Are The Millers startet greit. Pacingen var rask og karakterene ble kort og greit introdusert. Jeg trodde først dette var fordi de skulle få mer tid til de «morsomme» hendelsene, men det viste seg å være feil. Denne filmen var ikke en komedie men en serie referanser og stereotypier.
  Referanser og stereotypier er ikke humor i mine øyne og jeg skjønner heller ikke hva som skal være morsomt med det. Ja, det refereres til noe man kjenner igjen og fordi man vet hva de refererer til så skal det være artig? Er referanser virkelig humor? Og legger man til noen stereotypier inni mellom referansene så har man en komedie?
  Legg til de åpenbare replikkene med dårlig skjult reklame så er dette søppel og ikke film, og det er heller ikke humor. Dette var siste dråpen og jeg gidder seriøst ikke se flere komedier fordi nivået er så lavt at det ligger under treplankene på gulvet.