I kultklassikeren Wet Hot American Summer fra 2001, møtte vi skuespillere som Bradley Cooper, Amy Phoeler, Elizabeth Banks, Christopher Meloni, Janeane Garofalo og Paul Rudd, før de ble stjernene de er i dag.

Filmen handler om en gjeng tenåringer og deres siste dag på leirskole, sommeren 1981. At skuespillerne var altfor gamle til å spille sine seksten år gamle rollefigurer var stor humor da filmen kom for fjorten år siden. Flere av filmens ferske skuespillere endte opp med å bli store stjerner, og når filmskaperne Davin Wain og Michael Showalter besøker Camp Firewood igjen i den nye serien Wet Hot American Summer: First Day of Camp, møtes de alle igjen.

LES OGSÅ: Intervju med regissør David Wain

Aldersspennet mellom skuespillerne og rollefigurene er nå blitt så stort at det blir absurd. Og det er akkurat det humoren i Wet Hot American Summer: First Day of Camp er.

Her blir du servert satire og metahumor som er så overdreven og dårlig at det blir morsomt. Alle vitsene dras akkurat litt for langt hver gang – og det er kjempegøy.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Amy Poehler og Bradley Cooper som teaterinstruktørene Susie og Ben i «Wet Hot American Summer: First Day of Camp». (Foto: Netflix).
Amy Poehler og Bradley Cooper som teaterinstruktørene Susie og Ben i «Wet Hot American Summer: First Day of Camp». (Foto: Netflix).

Se filmen først

Der filmen tok oss med til den siste dagen av leirskolen, blir vi nå altså tatt med til den første. Serien forteller dermed historien om hvordan kjæresteparene fra filmen ble sammen, hvordan den hardbarka krigsveteranen Gene ble kokk, og ikke minst om hvor den snakkende hermetikkboksen kom fra…

Ja, du bør ha sett filmen før du går i gang med Wet Hot American Summer: First Day of Camp.

Ifølge serieskaper David Wain er serien skrevet med et håp om at den også vil appellere til de som ikke har sett Wet Hot American Summer, men jeg mener derimot du bør ha filmen relativt friskt i minne for å få skikkelig utbytte av humoren og alle referansene.

Liker du den gamle kultklassikeren kommer du imidlertid til å elske First Day of Camp også, for serien lener seg tungt på humoren fra filmen.

Ler meg ihjel

Paul Rudd er en herlig drittsekk i «Wet Hot American Summer: First Day of Camp». (Foto: Netflix).
Paul Rudd er en herlig drittsekk i «Wet Hot American Summer: First Day of Camp». (Foto: Netflix).

Litt for tungt, vil jeg kanskje si. I 2001 var satiren og den absurde metahumoren i Wet Hot American Summer noe frisk og annerledes, men siden den gang har denne typen humor blitt allemannseie.

Hadde de vært like kreative som de var den gangen, kunne Wain og Showalter tatt det hele til et nytt nivå istedenfor å resirkulere gamle vitser.

Når det er sagt, så fungerer humoren fortsatt som ei kule. Jeg ler meg ihjel av Paul Rudds overspilte rasshølkjekkas, jeg fryder meg av Christopher Melonis småsprø militærkokk, og jeg fniser fornøyd hver gang en av de godt voksne skuespillerne insisterende informerer om at: «jeg er jo bare seksten år».

Humoren i Wet Hot American Summer: First Day of Camp er av den typen du enten elsker, eller hater. Dette kan nok bli for tullete for noen, men hvis du liker overdreven og absurd humor bør du få med deg denne serien – bare husk å se filmen først!

Anmeldelsen er basert på seks av åtte episoder.

Hva synes du om «Wet Hot American Summer»? Si din mening i kommentarfeltet under traileren!

https://www.youtube.com/watch?v=PLlMTn_Jzok

Om SERIEN

Wet Hot American Summer: First Day of Camp
  • Wet Hot American Summer: First Day of Camp
  • Slippdato: 31.07.2015
  • Sesong: 1
  • Regi: David Wain
  • Utgiver: Netflix
  • Serieskaper: Michael Showalter, David Wain
  • Sjanger: Komedie