Man skulle tro at dette tiårets ørtende Marvel-film kanskje kunne tenkes å vise tegn til slitasje på hele tegneseriehelt-til-film-konseptet. Men den gang ei.

Deadpool viser seg nemlig å være et friskt pust med bitende sjangersatire, grov vold og høyst politisk ukorrekt humor. Ryan Reynolds får mye rom til å leke i hovedrollen, bryter gjerne fjerdeveggen til publikum og vitser til og med om seg selv.

Dette er med på å gjøre Deadpool til en leken actionfilm, som har alle de bombastiske virkemidlene som kjennetegner Marvel-filmene, men også et mer voksent innhold som kler dette universet forbausende godt.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Ed Skrein spiller skurken Ajax i Deadpool (Foto: 20th Century Fox).
Ed Skrein spiller skurken Ajax i Deadpool (Foto: 20th Century Fox).
Lysten på hevn

Vi blir introdusert for Deadpool (Ryan Reynolds) midt i en blodig og eksplosiv kamp mot skurken Ajax (Ed Skrein) og hans håndlangere på en motorvei.

Men handlinga spoler så tilbake til da han var Wade og lykkelig forelsket i Vanessa (Morena Baccarin). Sykdom tvinger ham til å akseptere et mystisk tilbud om å gå igjennom en knallhard mutasjonsprosess.

Dette redder livet hans, men ødelegger hans gode utseende. Og nå er Deadpool lysten på hevn over mannen som står bak, nemlig Ajax.

LES: Anmeldelsen av Birkebeinerne

Allerede i åpningen settes stemninga for en humørfylt og uortodoks heltefilm. Selv fortekstene er morsomme. Det som følger er en kavalkade av grov humor som treffer mer enn den bommer.

Det finnes scener som faller igjennom, men som oftest reddes det inn med vittig dialog og et vell av popkulturelle referanser til alt fra IKEA og X-men-skuespillere til Sinead O’Connor og Alien 3.

Manusforfatterne Rhett Reese og Paul Wernick har tatt mange sjanser som gir god uttelling, mens Tim Miller regisserer med sprut, snert og brodd!

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Ryan Reynolds spiller Wade/Deadpool, mens Morena Baccarin spiller kjæresten Vanessa i Deadpool (Foto: 20th Century Fox).
Ryan Reynolds spiller Wade/Deadpool, mens Morena Baccarin spiller kjæresten Vanessa i Deadpool (Foto: 20th Century Fox).
Morsom figur

Ryan Reynolds har forsøkt seg som superhelt før, i den mindre vellykkede Green Lantern. Han gjør til og med narr av det i denne filmen («No green suit!»).

Han lykkes langt bedre som Wade/Deadpool, en lite selvhøytidelig figur med smittende humør og et mørkt syn på livet som er mistenkelig lyst. Han er en veldig morsom figur å stifte bekjentskap med.

Ulempen ved dette, er at historiens emosjonelle kjerne aldri blir spesielt kraftfull. Forholdet til Vanessa står i sentrum, men det virker aldri som om det står så veldig mye på spill.

LES: Anmeldelsen av Brooklyn

Deadpool fremstår som en figur fra Marvels ytre randsone, og det skal bli spennende å se det blir mulig å inkludere ham med andre helter i en eventuell fremtidig film uten at det går på bekostning av hans særegenhet.

Både humoren og volden er nemlig mye grovere enn Marvel-fansen er vante til, og det ville vært synd og skam å tone det ned.

Deadpool er i sine beste øyeblikk rasende morsom underholdning for alle over 15 år, og er et velkomment tilskudd til superheltfilmsjangeren.

Om FILMEN

Deadpool
 • Deadpool
 • Slippdato: 12.2.2016
 • Regi: Tim Miller
 • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
 • Aldersgrense: 15
 • Sjanger: Action

 • Jomar Bakkeli

  Men det er vel strengt tatt ikke en Marvel-film? Det er Fox som står bak, ikke Marvel studios.

  • I alle fox filmene, så er vel marvel med-produsent? Men ikke selve marvel studios..

  • OnkelGrusom

   Plakaten er nå prydet med Marvel logoen… det er vel et «varemerke» 🙂

   • Erik M. Ingstad

    Marvel Comics, ikke Marvel Studios som står for filmene innen MCU.
    Forskjell på de som står for tegneseriene og de som står for filmene.

  • Alexis

   Strengt tatt så er det en Marvel film siden Ryan selv har krevd og kjempet for at filmen skal være tro til tegneserien 🙂

   • Jomar Bakkeli

    Altså, det er en Marvel-film i den forstand at han er en Marvelfigur. Men den er ikke laget av Marvel og ikke endel av Marvels film-univers. Så han kommer ikke til å dukke opp sammen med Cap America, Iron Man og dem gjengen der.

    • Canwegian

     Det er jo et gpdt poeng det, siden filmen tross alt har en annen karakter enn de typiske Marvel filmene.

  • Ørjan Aasen

   Det er en film laget av de som har rettighetene til x-men, fox. Paramount har «hevnen» og Sony spiser-man. Men er alle er like «mye» marvel. Marvel derimot er ikke et filmstudio, et annet eksempel er warcraft filmen. Den er produsert via legendary, men blizzard eier varemerke, så det er også inkludert i traileren.

   • Jomar Bakkeli

    Nuvel, all den tid Deadpool ikke eksisterer i MCU-kontinuiteten er den ikke like «mye» Marvel som filmene om avengersene.

    • Ørjan Aasen

     så spider man, som er Marvel uten tvil største varemerke, ikke Marvel, fordi den ikke følger MCU?

     • Jomar Bakkeli

      Spider-Man hittil har ikke vært en del av Marvels filmatiske univers nei. Amazing Spider-Man-filmene er ikke en del av Marvels filmkontinuitet. Men nå har Marvel og Sony(som eier filmrettighetene til S-M) kommet til en slags enighet så Spider-Man blir en del av MCU. Dukker opp i Captain America: Civil War. Det gledes.

      • Ørjan Aasen

       jeg gir opp… Så det du sier, generelt, er at alt utenom MCU, er fake-marvel og disney marvel er legit, til tross for at ingen av filmene følger tegneseriene til punkt og prikke. det jeg ikke forstår er hvordan du kan mene at alle Marvel filmene utenom MCU, ikke er Marvel. Marvel har aldri «lagd» noen av filmene med sitt varemerke, de står kun for tegneserie heltene på papir. Så ingen filmer kan være mer autentiske enn andre.

       • Jomar Bakkeli

        Det jeg mener er at alle Marvelfilmene som ikke er fra Marvel ikke er filmer i Marvels film-univers. Så da kan vi kalle det Marvel light om du vil. Poenget er fremdeles at Deadpool ikke kommer til å dukke opp sammen med Avengers-gjengen. For de er MCU.

   • Erling Rangnes

    Nå er vel Avengers og de tilhørende filmene laget av Marvel Studios. Paramount var involvert i distribusjon før Disney kjøpte opp Marvel Entertainment (som igjen eier Marvel Comics og Marvel Studios), og som en del av oppkjøpet fikk paramount ha med logoen sin i et par filmer til før Disneys logo tok over.

 • Jørgen Sætre

  Gir du konsekvent karakter 5 til alt Marvel produserer? Blir dette litt «eigentleg ikkje så bra men gøy iallefall».

  «Det finnes scener som faller igjennom, men som oftest reddes det
  inn med vittig dialog og et vell av popkulturelle referanser til alt
  fra IKEA og X-men-skuespillere til Sinead O’Connor og Alien 3.»
  Korleis er dette ein bra ting? popkulturreferanser som unskyldning for dårlig manuskript er vel eit godt etablert «cheap-trick» I Hollywood allereide?

  Du viser gong på gong kor ukritisk du blir med ein gong du synes ein film er gøy, dette er ikkje god filmkritikk.

  • axreason

   gå å se filmen, du, så skjønner du kanskje hva det er han snakker om.

   alle avengers-filmer til nå er langt dårligere enn denne.

   • mersk

    Det sier dessverre ikke veldig mye…

   • Jomar Bakkeli

    Begge to, alle tre(eller flere)

 • Bent Stueflaten

  På 90 tallet solgte Marvel Forlaget en del rettigheter til å vise karakterene på film. Rettighetene til å vise denne Marvel karakteren på film eies av 20 century Fox, sammen med X-men og fantastic Four++… Marvel Studios ble solgt til Disney en stund tilbake…så har ikke så mye med «Marvel» forlaget å gjøre. Men selveste «Marvel» forlaget eier rettighetene på selveste karakter ideene. 20 Century Fox eier også rettighetene på bruken av definisjonen og ordbruken av «Mutant»… som også setter en del begrensninger på hvilke karakterer de kan bruke, og som er deleid mellom 20 Century Fox og Marvel Studios. Derfor har man to forskjellige marvel «univers» mellom the Avengers og X-men/Fantastic Four. Sony som eier rettighetene på filmatisering av Spiderman/Venom, har sagt ja til å låne ut Spiderman til Marvel Studios (Disney) fordi han er såpass viktig for historien bak The Avengers: Civil War. Et annet problem som også har oppstått er alle nye karakterer som lages av Marvel forlaget, men som enten har sin første visning i X-men eller The Avengers, også blir rettighetene på denne nye karakteren eid av samme studio.

 • Magnus

  Overrasket over at det ikke nevnes at dette er Reynolds andre gang i rollen som Wade. Han spilte jo også Wade i Xmen Origin: Wolverine… klandrer ingen for å ha fortrengt det dog, det var jo et makkverk av en film, og virkelig en spot av Deadpool sin karakter.

  • fjodor

   Wolverine-filmen var vel også en av grunnene til at Reynolds har jobbet hardt med å få stablet en skikkelig Deadpoolfilm på beina.

   • Magnus

    Ja, har vel hørt noe i den duren jeg også.
    Wolverine kunne blitt et hårstrå bedre hadde de bare droppet helle «Weapon X»-Deadpool på slutten.
    Wade var jo kul i begynnelsen av filmen… men nei da de eeeeelsker å halvhjertet putte in karakterer i Xmen filmene desverre 🙁

 • T@Metro

  Jeg tror dette er en film som kommer til å splitte folk ganske mye. Min første tanke var egentlig det komplett motsatte av «humor som treffer mer enn den bommer,» men det kommer jo selvfølgelig helt an på hva man synes er morsomt. Den har absolutt sine veldig artige øyeblikk, men personlig vil jeg si at den bommer langt mer enn den treffer. Bra på sitt beste, facepalm på sitt dårligste.

 • oudeis

  Man trenger ikke akkurat være detektiv for å skjønne hvorfor det ikke står så mye på spill i forholdet til kjæresten, fyren liker jo åpenbart å innta en rolle som jente selv, bare se på bildet så skjønner man jo det

  • Live B

   Hæ.

   • oudeis

    Posituren på bildet er jo typisk feminin og underordnende, hodet på skakke, et skjelmsk blikk, uskyldig pekende på leppene og attpåtil skiller skinkene med den ene hånden, ikke noen heteroseksuell mann ville valgt å la seg bli fotografert slik, fyren har høyst sannsynlig andre preferanser enn en kvinnelig kjæreste

    • :)

     Lol fun fact Deadpool e bifil 🙂

     • oudeis

      Ok?
      Ref.: ‘…Forholdet til Vanessa står i sentrum, men det virker aldri som om det står så veldig mye på spill…’

      vet vanessa at det ikke står veldig så mye på spill?

     • Erik M. Ingstad

      Ikke bifil, men panseksuell. 😉

 • Christian Mathistad

  Deadpool er ikke en Marvelfilm. Det er en FOXfilm. Marvel har ikke noe med filmen (altså, filmen ikke navnet/karakteren) å gjøre. X-Men (og andre X-Men-filmer) på film tilhører FOX, ikke DisneyMarvel.

  • Jørgen Ward Søderstrøm

   Marvel (forlaget, ikke filmstudioet) er medprodusent i alle filmer som involverer deres karakterer. Så filmen er per definisjon en Marvel-film på tross av at filmrettigheten til karakteren ligger hos Fox.

   • Jomar Bakkeli

    Som nevnt i et annet innlegg, det korrekte er at den ikke er en del av Marvels filmunivers. Vestmo nevner i tredje siste avsnitt at «det skal bli spennende å se det blir mulig å inkludere ham med andre helter i en eventuell fremtidig film». Da blir det i såfall ikke med Cap, Iron Man og de andre fra Marvel-filmene. Det må i såfall bli med de andre Fox-eide heltene, altså X-men.

    • Erik M. Ingstad

     Man må ikke snakke for fort her. Husk at Spider-man heller ikke er del av Marvels filmunivers, men eies av Sony. Han skal likevel være med allerede i Captain America 3: Civil War. Så man skal ikke se bort ifra at Fox og Disney/Marvel Studios klarer å finne en åpning for at Deadpool (og kanskje også andre Fox-eide helter) kan få være med i MCU etter hvert.

 • Dusty Vinyl

  Som kanskje Norges aller strøste Deadpool fanatiker så gleder jeg meg til å se den på fredag. Er glad over at Fox og Disney kom til en enighet om filmen og at den ble R-rated. Har sittet og håpet på denne filmen helt siden det har vært snakk om at det «kanskje» skulle bli laget en skikkelig Deadpool film.

 • Nils_Svendsen

  Liker filmanmeldelser som anmelder filmer i sin egen sjanger og for det det er.

 • «Tim Miller regisserer med sprut, snert og brodd» æææsj

 • magnarStoroy

  Marvelfranchisen har både gode og dårlege filmar. Spiderman var eg nok for gammal til når eg såg den. (Nevøen min på 6 år synest det er svære greier). Captain America, Hulk, Thor, Ironman, og fantastiske fire var bra. Daredevil, ghost rider og the avengers ok. X-men var dårleg. Så deadpool er kanskje ein god film.

  • Susanna

   Disse filmene er fra to forskjellige studio. Captain America, Thor, Iron Man og Avengers er fra Marvel og Disney, mens Fantastic 4, Daredevil og X-Men. Spiderman er Sony. Ghost Rider er faktisk Colombia Pictures. Hvilket studio filmen er fra har hatt mye å si for hvor bra filmene har blitt. Fox sine filmer har generelt blitt sett på som svært dårlige, mens Marvel/Disney har blitt sett på som de beste. Så det at Deadpool, som er Fox, blir godt mottatt er egentlig overraskende bra.

   • covah68

    Husk at Fox ikke bare har laget Fanastic 4. De har også laget flere gode X-men filmer. Deadpool er jo plassert i X-men universet, så skal ikke se bort fra flere mulige samarbeid i framtiden.

 • Norwegian Blue

  Jeg vil ikke legge ord i munnen på Filmpolitiets glimrende anmeldere, men kanskje de (og dere) er enige med meg.

  Jeg bruker å sammenligne film med musikk, og her kommer to eksempler som jeg håper får fram poenget mitt på en bra måte.

  AC/DC er et band hvis musikk handler kun om moro. De prøver ikke å være noe annet enn et rølpeband. De prøver ikke å komme med skjulte (dypere) meninger og muligheter til å tolke musikken til det uendelige. What you see, is what you get: Øl, sprit, sex og tre-greps rock and roll. Hadde de plutselig, midt i et album, lagt inn en 15-minutters progressiv låt, med lyrikk som

  «Where did we come from?
  Why are we here?
  Where do we go when we die?
  What lies beyond
  And what lay before?
  Is anything certain in life?
  (Dream Theater – Scene Eight: The Spirit Carries On. Metropolis part II, Scenes from a Memory)

  ,hadde det garantert blitt elendig. AC/DC er Pacific Rim.

  Dream Theater er et band hvis progressive musikk som handler om de dypere tingene, som de fremfører med en teknisk briljanse få kan matche. Hadde Dream Theater midt i et to-timers konseptalbum om indre demoner, lagt inn en to-minutters tre-greps-boogie med tekster som

  «She do a dance
  Slides down a pole
  She turn a backflip
  Make your heart roll»
  (Ac/Dc – Sweet Candy, Rock or Bust)

  hadde det garantert blitt helt forferdelig. Dream Theater er The Matrix.

  Ingen av bandene prøver å være noe annet enn de er. De prøver seg ikke på noe som de ikke kan. De gjør sitt, og begge gjør det perfekt.

  Kan ikke da et AC/DC-album få terningkast 6 når Dream Theater sitt får det?

  Å sammenligne AC/DC med Dream Theater er helt tullete, og det faller på sin egen urimelighet. Det samme gjør det å sette Pacific Rim og The Matrix mot hverandre.

  • QQMOARPLZ

   Hva har Pacific Rim og A Space Oddysey med Deadpool å gjøre, da?

   • Norwegian Blue

    Jeg argumenterer på generelt grunnlag. Pacific Rim og 2001 – A Space Oddysey passer godt som EKSEMPLER i hver sin ende av skalaen. Siden jeg ennå ikke har sett Deadpool, kan jeg ikke bruke den som eksempel. Jeg kan heller ikke skrive kommentaren under filmen «General Discussion about Movies», siden den ikke har blitt laget (eller anmeldt av Filmpolitiet) ennå.

    Jeg reagerte på grunn av at det er mange i kommentarfeltene som ikke evner og forstå at det ikke går an å sammenligne fugl og fisk. De har selvfølgelig all rett til å mene det de vil, men jeg synes at innleggene de kommer med ofte er langt unna konstruktive, og er på grensen til trolling. «Hvis jeg ikke liker filmen, så har ingen andre i hele verden, spesielt ikke filmanmeldere, lov til å like den.» Slike holdninger bidrar ikke men noe annet enn eder og galle. Derfor sier jeg at man kan ikke sammenligne Pacific Rim med 2001, men jeg sier også at de må dømmes utfra de riktige forutsetningene, og dermed er det ingen problemer at begge får høye terningkast.

    Ha en konstruktiv og fin dag! 🙂

 • Jeg så filmen på kino i kveld og lo så jeg nesten grein opptil flere ganger. En viss scene gjorde så jeg hadde latterkrampe lenge etter den var over også, og det er sjeldent jeg opplever av film for tida så her har de truffet godt. Anbefales!

  • Marius Waage

   Skulle sett den sammen deg jeg vøtt. Men akk…. Sånn blei det ikke gitt….

 • larisa

  Deadpool .. ONLINE >> HD

  Link Streaming & DOWNLOAD : http://stre-am.link/r6WV2

 • adelladellaide

  Se Deadpool 2016 NORSKSUB Filmen Gratis Online

  ➣➣ Klikk for å vise eller laste ned denne filmen ➣➣ http://premiumhd.xyz/D0u8t

 • Marius Waage

  Enig med deg i denne Birger. Filmen er hysterisk til tider. Sjelden man ser en så kreativ komedie. Og i tillegg er den så utrolig bra skrevet.

  Denne filmen anbefales folkens. Men ikke ta med ungene, filmen kan være litt «grisete» xD

 • Bra anmeldelse, dere treffer bra.
  Sjekk ut vår

 • Tuma Miring

  Deadpool HeLa FiLmEn På NäteT Gratis Svenska HD

  klicka på länken »» http://to.tc/o3oF

 • movie colection

  Deadpool >> online HD 2016

  Link Streaming & DOWNLOAD : http://movieclub.link/5LicG

 • movie colection

  {{ DEADPOOL }}

  se hele filmen : http://bit.ly/1Q9Rp4g

 • Mattis Finstad Hansen

  Deadpool er i mine øyne allerede en klar kandidat til årets film! Lenge siden jeg har hatt det så morsomt på kinoen. Den har jo til og med den beste scenen lagd i noen film. Ever. (Ca. )
  Uansett. De gjorde alt riktig med denne og jeg ser frem til fortsettelsen.

 • norsk prodaction

  DEADPOOL..STREAMING {HDQ}

  SE HELE FILMER : http://tinyurl.com/hnrkxff

 • movie colection

  Deadpool … streaming – HD1080p { norsk-sub }

  Link Streaming & DOWNLOAD : http://hdmedia.xyz/qgqe9

 • Ayu_Shita

  Deadpool Hele Filmen på Nett Norsk HD (2016)

  ★★ Se Og Laste Ned Klikk Linken Her : ➨ [[ http://movieclub.link/lg4dl ]]

 • jaranGOYANG

  Deadpool

  http://filmizle.streamoviex.?/watch.php?movie=1431045

  viktigste -1 – å kopiere adressen linken over for å se de i full HD 1080p-filmer
  2 – på adressen koblingsikonet >> ? erstattet av ordet >> com