– Jeg har savnet lytterne

Aishath Afeef tar på seg radiostemmen og er klar som programleder i Popsalongen.

Det er klart for en ny høst på P3. Festivalsommeren nærmer seg slutten, snart er det tid for å pakke vekk shortsen og i Popsalongen står Aishath Afeef klar til å ta over mikrofonen sammen med Andreas Øverland.

Onsdag 10. august går startskuddet.

– Jeg har savnet lytterne og gleder meg til å komme tilbake på radio, forteller Aishath.

For selv om hun er ny i Popsalongen er hun ikke ny i P3. Aishath er en gammel traver. I sommer har du sett henne som programleder på VG-lista Topp 20 sammen med Tarjei Strøm. Hun har vært musikkprodusent, programleder i Juntafil og delt en bunker med Ronny fra P3morgen og Ken fra Banden i 72 timer under P3aksjonen.

– Mitt beste minne fra P3 var å våkne i P3-bunkersen til Ronny sin plystring. Da lurte jeg virkelig på hva slags jobb det egentlig er vi har.

Andreas og Aishath er programledere i Popsalongen. (Foto: NRK P3)
Andreas og Aishath er programledere i Popsalongen. (Foto: NRK P3)
New York

Siden vi sist hørte fra Aishath har hun bodd i New York, studert og levd livet.

– Det blir veldig gøy å jobbe sammen med Andreas. Han har den lille ekstra hipster-faktoren som gjør Popsalongen. For min del skal jeg ta med meg en del av NY inn i studio.

Andreas velger å ta kommentaren om hipster-faktoren som er komplement.

– Vi er veldig forskjellige. Jeg kommer fra Lydverket og har personlig et smalere forhold til musikk. Aishath er inne på det meste og veldig god på populærkultur.

Les: Aishath svarer på «dagbokspørsmål»

Aishath er klar for Popsalongen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Aishath er klar for Popsalongen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Personlig

Det er alltid en gyllen middelvei mellom det å være personlig, og det å bli for personlig på radio. Andreas mener det er nettopp måten Aishath tar New York til P3 på som gjør henne til en god programleder.

– Jeg har alltid likt å høre på Aishath. Hun er utrolig flink og god på å være personlig uten at det blir kleint og klamt.

Det er ikke bare Andreas som skryter av den nye programlederen.

– Aishath har både god radioerfaring og en veldig bra teft for musikk og populærkultur. Hun er et naturtalent som er flink til å kommunisere med lytterne. Aishath er en sånn dame man gjerne vil henge ut med, forteller Mats Borch Bugge, musikksjef i P3.

Aishath Afeef var innelåst og live på Nrk P3 i 72 timer i et glass bur på Youngstorget. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Aishath Afeef var innelåst og live på Nrk P3 i 72 timer i et glass bur på Youngstorget. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Verdsetter pop

Hip hop er sjangeren som ligger Aishaths hjerte nærmest, og hun innrømmer at finner hun en kul låt vil hun prøve å snike den inn i programmet. Det er derimot ikke snakk om en hip hop-revolusjon i Popsalongen.

– Etter jobben som musikkprodusent har jeg lært meg å verdsette en god pop-låt. Selv om jeg elsker hip hop er ikke dette en slu plan for å gjøre Popsalongen om til et hip hop-program, forteller hun.

Popsalongen vil under Øya ha sendinger onsdag – lørdag mellom 15:00-18:00!
Bonus: P3morgen gikk gjennom veska til Aishath:

 • island, etc.

  det eneste man kan gjøre hvis man vil forbedre popsalongen er å kutte ned til to timers sendetid. tre timer er bare så altfor mye når det kommer til kjendissladder og kjedelig musikk.

 • Vetle

  Jaaaaa 😀 Nydelig!

 • Hans Olav

  POPSALONGEN & HELE resten av p3 er bare konge å høre på. Siden p3 begynte så er det ikke mange ganger jeg ikke har hørt på de. Fått oppleve mange programledere som «hopper» av og nye kommer til. Nå er det jo en helt ny generasjon der. MYE bra musikk presenterer dere, hyggelige og munnrappe programledere. Hilsen en gammal gubbe på 51 SOMRE.
  HOP
  🙂