Den store Bieber-guiden

Alt du trenger for å overleve når Bieber treffer Oslo.

Tre utsolgte konserter på tre dager, og friske minner om hvordan Oslo ble satt på hodet da Justin Bieber for første gang besøkte byen i fjor. Det er ingen tvil om at den unge canadieren kommer til å skape kaos i Oslo også neste uke – det er til og med satt opp ekspressbusser fra hele landet for å frakte de heldige som har billett til og fra konsert.

Fotospesial: Justin Bieber i Oslo.

Les: Hviler ut før norgesbesøk

Les: Slik ble han superstjerne

Les: Derfor elsker jeg Bieber

Se kartet øverst i saken for å få oversikt over konsertområdet. 

Mange av Bieber-fansene har lite erfaring fra konsert, og sikkerhetsopplegget rundt konsertene er omfattende. Det er usikkert om mobilnettet vil tåle den store belastningen i konsertområdet på Fornebu utenfor Oslo, og både konsertgjengere og foresatte gjør lurt i å stille forberedt.

Se: Jakten på Bieber 

Se: Justin Bieber – live i Oslo

 • Når starter konsertene? 

  (Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)
  (Foto: AFP-PHOTO-SVEN-HOPPE-GERMANY.)

Dørene til Telenor Arena åpner 18.30 tirsdag, onsdag og torsdag. Konsertarrangør Atomic Soul vil ikke gi noe spesifikt svar på når Justin Bieber går på scenen, men opplyser at det er vanlig at første artist (oppvarming) går på scenen en eller to timer etter at dørene er åpnet. De regner også med at konserten er ferdig mellom klokka 22 og 23.

 • Når bør jeg møte opp?

Det er mulig å komme seg inn på konsertområdet på Fornebu fra klokka 10 de dagene det er konsert. Men dørene inn til arenaen åpner først 18.30. De som har sitteplass trenger ikke møte opp lenge før, da de har reservert én spesifikk plass på konserten. Husk at det er ikke er vits å dytte og stresse i køen på vei inn eller inne på konserten – det er plass til alle som har billett!

 • Hvordan kommer jeg meg til Telenor Arena? 

Det er ikke mulig å parkere eller slippe av/hente folk på området rundt konsertarenaen. Det går shuttlebusser fra Dronningens gate (ved Oslo S) og Abelshaugen (ved Nasjonalteatret) i Oslo sentrum fra klokka 12 konsertdagene, som også går i skytteltrafikk tilbake til byen umiddelbart etter konsertslutt. Billettene til bussen koster 100 kroner for tur/retur. Det går også vanlig rutebuss og tog fra Oslo. Stoppestedene på Fornebu er stengt konsertdagene, og nærmeste stasjon er Lysaker. Derfra er det merket gangvei til området. Det er i tillegg drosjeholdeplass utenfor konsertområdet.

 • Hva bør jeg være obs på før konserten?

Det er viktig å få i seg nok mat og drikke gjennom hele dagen, og å ha på seg nok klær. Det er fortsatt surt og kaldt ute selv om det er april.

På området rundt Telenor Arena bør du passe godt på billetten din (og andre verdisaker) – det er fare for lommetyver i området! Dessuten er det falske billetter i omløp. Du må ha en ekte billett trykket på papir fra Billettservice, 7eleven eller Narvesen sitt billettpapir for å komme inn på området.

 • Hva kan jeg ta med inn på konserten?

En håndveske eller liten sekk er greit, men større bagasje er ikke tillatt. Den kan oppbevares på Oslo Sentralstasjon. Det er ikke muligheter for oppbevaring eller garderobe på konsertområdet. Du kan ha med plakater – men ikke stenger og stolper som de er festet i. Profesjonelt foto- og videoutstyr er heller ikke tillatt. Drikkeflasker og paraply er også forbudt. Du kan (og bør!) ta med matpakke. Det er spesielt viktig å huske å få i seg nok mat og drikke dersom du planlegger å dra ut til konsertområdet tidlig på dagen. Med for lite energi og væske i kroppen er det fort gjort å bli utmattet i kaoset inne på konserten!

 • Hvordan oppfører jeg meg inne på konserten?

Ikke dytt unødvendig mye – det er plass til alle, og det er ubehagelig for andre å bli dyttet. Det er heller ikke lov til å sitte på skuldrene til andre under konserten, da ødelegger du sikten deres.  Vær omtenksom mot andre og hold hodet kaldt!

 • Hvordan finner jeg frem på området utenfor Telenor Arena? 

Det blir laget et innslippsområde rundt konsertarenaen med én felles inngang der alle som har gyldig billett slipper inn. Dette området åpner klokka 10. Når det nærmer seg konsertstart, slipper du nærmere arenaen og går til riktig inngang, som du finner på billetten din. Inne på innslippsområdet er det toaletter og salg av enkel mat og drikke. I tillegg finner du helsepersonell to steder utenfor arenaen. Se kartet øverst i saken!

Oversikt over selve arenaen og innganger:

Illustrasjon: Billettservice.
Illustrasjon: Billettservice.
 • Hva gjør jeg dersom jeg kommer bort fra de jeg går på konsert med?

Det beste er å avtale et sted dere møtes dersom dere mister hverandre inne på konserten. Det kan bli mye trengsel og lett å bli drevet bort fra hverandre. Utenfor selve konsertområdet er det arrangert to møteplasser hvor dere kan møtes før og etter konsert dersom dere har billetter til forskjellige innganger eller ikke reiser til området sammen. Husk også at det er ikke er vits å presse og dytte på vei inn eller på konserten – det er plass til alle som har billett!

 • Kan jeg ta bilder på konserten? 

Du kan ta bilder og filme med mobilen eller et lite kamera uten profesjonell linse. Større, profesjonelt foto- og videoutstyr er ikke tillatt.

 • Vil mobilnettet fungerer under konserten?

Det er vanskelig å si på forhånd, men etter alt å dømme blir det stor pågang på nettet på Fornebu, og vanskelig å sende sms, ringe og bruke datatrafikk under konserten. Avtal med de du går på konsert med hvor dere skal møtes hvis dere mister hverandre underveis, eller etter at konserten erferdig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: NRK P3
Fra Biebers forrige besøk i Norge. (Foto: NRK P3)
 • Hva gjør jeg hvis jeg eller de jeg går sammen med blir skadet eller føler seg dårlig?

Ta kontakt med en av vaktene på konserten, eller Røde Kors-personalet, som kommer til å være synlige både inne på konserten og utenfor.

 • Hvilke låter kommer Bieber til å spille?

Du kan følge med på listen over hva han har spilt på de foregående konsertene sine her.

Les: Disse er Bieber inspirert av

 • Jeg har kjøpt VIP-billetter eller Meet & Greet – hva gjør jeg?

Alle VIP-pakker vil bli utlevert på konsertdagen, nærmere informasjon om hvor utleveringpunktet befinner seg vil bli opplyst om via e-postadressen som ble benyttet ved billettkjøp. Dersom du har kjøpt VIP-billett andre steder enn fra Billettservice (fra en venn eller liknende), må du be vedkommende som i utgangspunktet kjøpte billetten om å videresende denne informasjonen til deg. De som har kjøpt meet & greet vil få en mail til adresse registrert hos Billettservice. Oppmøtested og eksakt tid vil komme da. Ta med kvittering på kjøpt billett samt identifikasjon som bekrefter navnet som står på billetten.

Aller viktigst: Ta vare på hverandre, unngå å dytte, og husk å spise og drikke gjennom dagen. Under kan du varme opp med noen av Biebers største hits. Ha en god konsert!

«Beauty And A Beat»:

«Baby»:

«Boyfriend»:

«As Long As You Love Me»:

 

 

 • killershadow2010

  ka med heller å skyte JB så slipper vi kaoset eller kaste han ut av landet i det minste

  • belieber4ever1997

   unnskyld meg, men feiler det deg noe.. å rakke ned på justin e så sykt 2008. skjønner ikke koff du gidd å følge med på han visst du åpenbart ikke liker han. gi faen i å rakke ned på folk du ikke kjenner, det å foreslå at man heller burde skyte han er så jævli langt på tur at du stikke hodet ditt ned i en bøtte og bare drukne der, faens uoppdragne unge..

   • Marius Myhre Sælevik

    du trenger ikke å 

    • Klapp igjen både haters og belibers.. Samme møkka hver dag..

   • «gi faen i å rakke ned på folk du ikke kjenner»»du stikke hodet ditt ned i en bøtte og bare drukne der, faens uoppdragne unge..»
    Vi kalla en slik person for en hykler

   • Skeie

    Bieber har jo absurde meninger om både homofile, abort og voldtekt, han er en patetisk og helt utrolig trangsynt tulling og bør fratas alle sine muligheter til å snakke offentlig.

    • Hva meninger har han til homofile, abort og voldtekt?

     Hvis du hadde hatt litt kunnskaper i det lille hodet ditt så hadde du kanskje visst at moren hans har gått igjennom en del voldtekt, så han kan fint snakke å si sine meninger. Du bør fratas alle dine muligheter til å snakke offentlig, det å rakke ned på andre er helt patetisk.

     • Skeie

      Homofile velger være det, voldtekt skjer av en uforståelig grunn (dvs «Guds vilje») og abort er feil. Når han er forbildet til x antall millioner jenter/unge kvinner er dette helt absurd.

      Hvis du hadde hatt litt forståelse for hvordan verden fungerer så hadde du forstått at selv om moren hans evt er et voldtektsoffer så gir det ham IKKE grunn til å påstå at voldtekt skjer fordi en ikkeeksisterende fantasifigur ville at dette skulle skje. Jeg rakker så mye jeg vil ned på konservative tåper, å gå imot abort fører til utrolig store mengder lidelse for voldtektsoffer, incestofre, vanskeligstilte og de som blir tvunget til abort, og må ty til andre, morbide, utrygge løsninger.

      Å være homofil/bifil/panfil/på andre måter LHBT er ikke et valg man tar og å påstå det bidrar kun til mer mobbing, diskriminering og større lidelser for LHBT-mennesker. 

      Skjerp deg. Om du ikke forstår at dette er feil er du dessverre fullstendig blind.

      • Bortsett fra resten av fullosofien  din (fullosofi er filosofi kommet ut feil vei), vil jeg si; Homofili er oppdragelse og ikke arvelig eller medfødt…..
       At den politiske løgnen sier noe annet; – forandrer ikke på virkeligheten.
       Politiske – særlig de statsfeministiske – løgnene kjenner vi alle til.  

       •  Meir og meir forskning tydar på at homofili er medfødt, ikkje oppdraging. Det at mange homofile aldri kjem ut av skåpet fordi dei ikkje tørr, fordi dei ikkje innser det, fordi det er banka inn i dei at det er noko dei skal halda skjult, fordi «Guden» deira seier det er feil, det er oppdraging. Sjå på sjølvmordstala for homofile tenåringar.

      • Unnskyld meg, men selv om han er et forbilde for mange millioner mennesker, så må han få lov til å ha egne meninger. Prøv å sette deg selv i hans situasjon. Ingenting er rett eller feil om dette, alle har sine egne meninger.

     • Er han et resultat av voldtekten mot moren????  Da kan det i så fall forklares en del ting med karakteren!!

     • En del enig i det; men «å rakke ned på andre» har han vel lært av sosialdemokratene, som har egen hat-avdeling, der de opplæres i hat mot andre som ikke har partiboken i orden… Det visste du ikke, hva??

   • killershadow2010

    nei det feiler meg ingenting det er bare det at eg har vett i skallen

 • KjetilLarsen

  Hvorfor har dere lagt inn 2 sveitsiske flagg på kartet??

  •  Det er nøytralt område for de som prøver å unnslippe Bieberland.

 • eilama

  Digger han randome asiatiske fyren på bildet.

 • gleder meg!! 🙂

 • Dette bør vi IKKE vite noe om…..
  Denne eventyrskikkelsen, med musestemmen som  i går svinet ut Anne Franks minne i Nederland med sin idiot-kommentar, er det ikke noe å vite noe som helst om; – en bortskjemt mammadalt, som ikke kan synge og som journalister forsøkte seg på å sette likhetstegn med verdensstemmen Elvis……dessuten; Elivs er jøde!! Og så er som kjent Anne Frank!
  Hadde ennu musestemmen kunne pipe ut av seg noenlunde hørbare toner….men hans oppførsel  tar fokus også bort fra den muligheten…

  http://www.youtube.com/onlinelondon

 • CarlozFGH

  kjenner jeg får kreft av og lese dette, en guide for og dra på konsert, er du SERIØS. og ja mobil nette faile ja, det har jo ALDRI vært noen konsert der før. nei nå må noen gå, om det er de som skrev «guiden» eller de 11 åringene som drar med foreldrene. noen er helt klart ute og ror her

 • playboy33

  Ærsj bare jeg ser snurten av den forbanna snørr ungen der kjenner jeg at jeg må spy ut av begge kanaler både oral B og oral A!!! Hu inkompetente idiot kjærringa «INGUNN SKRE» som til og med kaller seg for en «psykolog» burde spise dritt og dø. Tenk og være så tett i huet sitt og si eller påstå vil jeg heller kalle det at det er sunt for alle landet fjortiser som konstant er klamme i musa si som bruker meste parten av fjortis livet sitt på å konsentrere seg om en fjått som han der når det tydeligvis er sunnere for dem om andre mere fornuftig naturlige ting tar den plassen i starten av livet dems!. For eksempelvis ordentlige rollemodeller og mere sunne relasjoner i nærmiljøet er ett godt skritt i riktig rettning. Piss meg i øret sånna idioter som dette skulle ikke vært lov og få avlet opp engang kan jo faen ikke synge ett ord uten playback og uten ett mega stort selskap og industri i ryggen som driver denne faenskaps figuren her fram for kun å suge ut vært øre fra disse ungene!.

 • Pingback: P3.no Musikk » Snek seg inn på hotellet()

 • Pingback: P3.no Musikk » Jakten på Bieber()