Best akkurat nå

Rap, indie-pop, elektronika, disco, og mer. Her er ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Bendik – «Bror»
Mange av de beste sangene setter deg i flere stemninger samtidig, og vekker en rekke følelser. Ukas låt er en slik sang. Sammen med Daniel Løberg har Silje Halstensen laget en låt like øm som bombastisk. Armene blir usikre på om de skal omfavne noen eller løfte seg over hodet. Dét har Bendik fått god trening i å fremkalle i oss, men disse fire minuttene viser henne på sitt beste. Ikke minst når hun lekkert og sårt stiller store spørsmål om store utfordringer, men som i tillegg er nesten umulig ikke å oversette til nære ting i ens eget liv også. Takk, Bendik.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


Lizzo – «Juice» (Breakbot remix)
Ikke blodfersk, men definitivt verdt å få med seg for både Lizzo- og discofans der ute. Franske Breakbot gir storhitten «Juice» en meget god, funky massasje.

Adelina Ibishi, programleder


Moyka – «All the things we forgot»
Hallingdal har gitt oss et stjerneskudd! Hvor ofte får man skrive den setningen?! Jeg husker fortsatt første gang vi spilte Moyka i Norske tilstander. Jeg var nødt til å stoppe opp litt, fordi jeg begynte å lure på om det her var et nytt samarbeid mellom Susanne Sundfør og Ary jeg ikke hadde fått med meg, men neida.

Dette er forfriskende og trolsk pop som det er enkelt å drømme seg inn i, og det som er så deilig er at musikken passer til cirka alle typer humør. (Dette vet jeg fordi jeg har hørt på musikken hennes både på trøtte morgener på vei til jobb, og på fest i helgene). Uansett, låta «All the things we forgot» gjør at jeg gleder meg til å høre mer av 21 år gamle Monika, som hun jo faktisk heter.

Peder Haugfos, musikkjournalist


Four Tet – «Anna painting»
Dette er lyden av et maleri. Lyden av Annas maleri. For deg som ikke nødvendigvis har sansen for avantgarde, utspekulerte kunstprosjekter, så er dette også en svært DJ-vennlig syv-minutter til klubbgulvet.

Den britiske produsenten Four Tet (Kieran Hebden) er kjent for å lage eksperimentell elektronisk musikk som gjerne er påvirket av jazzens verden. Han er født i England, men gjennom musikken (denne inkludert) så kan man høre at han har røtter i India. Med den rette DJ-en bak spakene, det rette publikum på dansegulvet og med det rette tidspunktet på klokka, så er denne langstrakte, repetitive låta et spor som kan løfte stemninga til nye høyder en lørdagskveld på byen.

Amae – «Ruthless»
Et band jeg oppdaget gjennom P3 Urørt sin danske fetter, Karrierekanonen. Amae er et indie-pop-band fra København som forsøker å skape lyden av strand og velvære gjennom sine særegne, deilige og interessante melodilinjer. Synes dette minner om både norske Hajk og norske Alfred Hall.

Tete Lidbom, programleder og musikkprodusent


Stormzy – «Sounds of the skeng»
Hvorfor har jeg ikke sertifikatet og en glefsende japansk sportsbil med et basstungt anlegg med neonlys? Det var spørsmålene jeg satt igjen med etter førstelytten av Stormzy sin nye singel «Sounds of the skeng». For her er Stormzy «The fast» og Sir Spiros produksjon «The furious».

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder


Birdman – «Ride Dat» ft. Juvenile, Lil Wayne
For en vakker beat, for en grov tekst. Sexet tangentklimpring, varm bass og trekløveret Birdman, Juvenile og store Lil Wayne som flyter freidig om sengekos. 9/10.

The Needs – «Hey Wake Up»
Det skal ikke så mye til før jeg blir begeistret når noe (hva som helst, egentlig) minner meg om undertegnedes favoritt-popband Prefab Sprout. Og det gjør «Hey Wake Up» fra The Needs ferske og finfine fullengder «You Need The Needs». Melodisk og pent. Honning i øra.

Ruben Gran, P3-legende


Myra – «Hjemløs i egen by»
Når «Den store norske visesangboka» oppdateres om 20 år (hvis den hadde eksistert fra før), så kommer «Hjemløs i egen by» til å ha et eget kapittel. I hvert fall fortjener den det. Myra har vel aldri vært like avkledd som her, og deler fra sitt tilsynelatende innerste og dunkleste. Slikt kan oppleves invaderende og klamt intimt. I Myras tilfelle føles det bare som en tillitserklæring, strøkent akkompagnert av en nedpå, lett symfonisk, beat og et hakkanes refreng med salmekvaliteter. Trenger du å mykne det harde hjertet ditt? Myra fikser det.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3