– Han ble et problem for de rundt seg

Ramón tar oss gjennom en offentlig selvransakelse.

Aktiv Dödshjelp – «Lørdag»

Blåfargen eier mandagen. Kjartan Lauritzen eier fredagen. Nå tar Aktiv Dödshjelp et solid balletak på lørdagen.

Man må bare digge en sang som starter med at noen åpner en øl og slutter med en hånlig latter.

«Ta flykick på lørdag // før fredagen tar flykick på deg». WTF! Jeg elsker det.

Sangen er den tredje singelen fra det dagsferske debutalbumet deres, «Send dudes», som er både latterlig og latterlig bra. Det er som skapt for deg som er punk-curious. Med låttitler som «Nasj», «Fest hos Eirik» og «Fakke med oss» er det hvert fall ingen som kan anklage bandet til Jakob Schøyen for å ta seg selv høytidelig.

PS: Flykick helga før ukedagene tar flykick på deg!

Håvard Steffensen
Journalist, NRK P3

Giuseppe Martini – «All love»

Jeg hadde ikke hørt om Giuseppe Martini før denne uka. Men da jeg oppdaga «All Love» på «Urørt» sine sider, ble jeg fascinert. Han skriver selv at han er inspirert av artister som Keytranada, noe som merkes.

Bak artistnavnet, som høres ut som en altfor fancy drink som sikkert smaker blodappelsin og sprit (som alle «avanserte» drinker smaker), finner vi trønderen Steinar Heide Bø. Hvordan en trønder ender opp med å produsere musikk som gir meg følelsen av å ligge på en solseng i 30 plussgrader, er et mysterium.

Musikktrender kommer og går, og kanskje er dette starten på at den litt mer nedpå, behagelige norske elektronikaen, som Annie og Røyksopp sto i bresjen for på starten av 2000-tallet, kommer tilbake på hitlistene.

Giuseppe Martini med «All love» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Bob junior – «baby, I do»

Etter å ha vært mentor, medforfatter, medprodusent og trommeslager for lillebroren sin Boy Pablo, tok Esteban Munoz (endelig) tid til seg selv i 2023. Under navnet Bob Junior tok han på seg reisesandalene, og vasset over til Los Angeles fra Bergen for å skrive og produsere sin egen musikk. For et «Bend it like Beckham»-skudd det viste seg å være!

Indie og bedroom pop er for meg et ukjent terreng, men Bob Junior har gitt meg kart og kompass. For med det dagsferske albumet «Friends vol. 1» har han snudd et hiphop-hode på hodet.

Blant alle de velproduserte låtene, dras jeg mest mot den han har med amerikanske Paul Cherry: «baby, I do». Med synther som minner om mummidalen-universet og trommer som høres ut som den indiske «tablaen», skriker låta både til min vestlige oppvekst og mine sør-asiatiske røtter.

En varm og deilig låt som får meg til å glede meg til sene sommerkvelder. Takk, Bob Junior!

Navninder Singh Mann
Journalist

Jesper Nondal

Ramón – «oops!»

Oops! Han gjør det igjen. Historiefortelleren Ramón Torres Andresen har alltid vært uvanlig nær og ærlig i tekstene sine, men denne gangen er han også inne på et nytt tematisk farvann.

Etter å ha blitt «hele Norges» med såre låter om livet og kjærligheten, ser 25-åringen nå tilbake på tiden etter suksessen, og hvem han var i ferd med å bli. Ramón har nemlig ikke bare et badeproblem, han erkjenner også at han selv ble et problem for de rundt seg.

Over varme, spanske rytmer (og en festlig TikTok-referanse) tar popstjernen oss gjennom intet mindre enn en offentlig selvransakelse på sitt nye slipp. Klart det er gøy – og inspirerende.

Ramón med «oops!» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef

Macho – «Clyde & Bonnie»

Bergensrapperen Kaj Gripsrud Hjelmeland debuterte da han begynte å selvpublisere sine første låter allerede som åtteåring. Lenge var han kjent som en «barnerapper».

Den gangen gikk han under artistnavnet «Macho Mayne», og i 2017, da han var bare 12 år gammel (!) fikk han en hit med låta «Fidget Spinner». Samme år fikk barneskoleeleven også gjestevers på andrealbumet til den 20 år eldre bergensrap-veteranen Store P. En heftig og rekordtidlig start på rapstjernelivet! Og ikke helt ulikt sensasjonen Capow x 2G på 2020-tallet.

Nå er Kaj rukket å blitt 19, og han har for lengst bytta artistnavn til bare «Macho». Inne på «Urørt»-sidene har han akkurat lastet opp en dyster, hard banger kalt «Clyde & Bonnie», og den treffer blink hos meg. Dette er deilig dunkel bergenserhiphop med trap beats, tung bass og en stemme med personlighet.

Han er født på samme tid som Oslo-gutta i Undergrunn, som også begynte karrieren allerede på ungdomsskolen, men mest av alt minner «Clyde & Bonnie» om musikken til dyprøstede, alvorspregete medbergensere som Martin Hazy og Angelo Reira. Rapperen var på SoundCloud før han kom i stemmeskiftet, men det kjennes lenge siden ut nå.

Macho med «Clyde & Bonnie» er utvalgt til «Urørt anbefaler» denne uka.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: