– På kvinnedagen gjør denne låta skikkelig inntrykk

Gratulerer med dagen, damer!

Angelo Reira – «Ran»

Skal du konfrontere mobberen din? Sett på «Ran».

Eller løpe gjennom en murvegg? Sett på «Ran».

«Walk in like you own the place»? Sett på «Ran».

Med denne sangen på øret er ingenting umulig. Siden Angelo Reira slo gjennom med monsterhiten «Kollosal Type Ting» i 2018 har han levd nok for oss alle.

Den bergenske rapperen har vært inn og ut av fester, psykiatrisk avdeling og rehabilitering. I «Ran» oppsummerer han det fint selv: «Byfjorden gir og byfjorden tar».

Nå er han attpåtil albumaktuell. «Endelig ute» er endelig ute!

Håvard Steffensen
Journalist, NRK P3

Kissimjau – «Go Ghost»

I fjor tok det en liten stund før det gikk opp for meg hvor rå «Strangers» av Kenya Grace var. I år har jeg brukt tre uker på å oppdage «Go Ghost» av Kissimjau, som absolutt er på samme nivå!

Det er gjerne litt slik for låter med tilbakeholden drum & bass. Istedenfor å gripe tak i meg ved første lytt, så må det marineres litt i hjernen før det går opp for meg hvor fett det er. Men da blir til gjengjeld payoffen mye større.

Dette er ikke en låt jeg kommer til å bli lei av med det første. Jeg tror «Go Ghost» har lengre holdbarhetstid enn hermetikk og er herved en del av mitt beredskapslager.

Hvis du elsker artister som Kenya Grace, Raye og Tate McRae så er Kissimjau en artist å sjekke ut.

Bak artistnavnet finner vi Kristina Blakli fra Lillehammer som tidligere har skrevet låter for blant annet CLMD, Torine og Yasir Moa.

Espen Roness
Journalist, NRK P3

Espen Roness

Isah – «Strip»

P3s musikkredaksjon har kåret Isah med «Strip» til Ukas låt! Mia (14) er enig i valget, og vi gir rett og slett ordet til henne:

Kaleb Isaac Ghebreiesus (25), kjent under artistnavnet Isah, er en sanger, rapper og låtskriver fra Stavanger.

I 2019 fikk han sitt gjennombrudd med låta «Hallo» sammen med Dutty Dior, som førte med seg flere millioner avspillinger i tillegg til to priser på «P3 Gull». Etter deltagelsen hans på «Hver gang vi møtes» i 2023 skjøt karrieren enda mer fart, og han har i dag 366k månedlige lyttere på Spotify.

Isahs dagsferske poplåt «Strip» inneholder den karakteristiske blandingen mellom norsk og engelsk som Isahs låter ofte består av. Med en tydelig og gjennomgående beat i tillegg til bakgrunnseffekter som kronen på verket, er låten utrolig fengende! «Strip» skiller seg også ut blant Isahs låter fordi ikke alle pleier å være så tydelig preget av r&b som denne singelen.

«Strip» handler om kjærlighet og forelskelse og har en tekst mange kan kjenne seg igjen i og tolke. En utrolig catchy låt som gjør at man glemmer tid og sted, og blir i godt humør i løpet av få sekunder!

Mia Eline Aasheim
Elev ved Mølladammen ungdomsskole

Skaar + Emilie Nicolas – «Mad Woman»

I dag slipper Skaar en helt ny versjon av hennes låt «Mad Woman», hvor hun har fått med seg Emilie Nicolas på laget. På kvinnedagen gjør denne låta skikkelig inntrykk. En drømmeduo som er alt annet enn gale kvinner!

«Try his best to control how the story is told» og «and when I say no he starts laughing, I’m cute when I’m angry», synger Skaar. Det er den samme sterke teksten som i originalversjonen, og det er jeg glad for.

Det står stor respekt av at Hilde Skaar tør å være så ærlig som hun er i denne låta. Hun skildrer opplevelser og tanker som også mange andre kvinner kan kjenne seg igjen i. Og når Emilie kommer inn og synger «you only left me with two options, either I say nothing or I’m a mad woman», blir i hvert fall mine øyne blanke.

Denne nye versjonen av «Mad Woman»-låta er en del av en kommende EP, med nye versjoner av et knippe låter fra «Mad Woman»-albumet som kom i fjor. Det harde og mørke elektroniske lydbildet kombinert med den såre teksten liker jeg svært godt. Og med Emilie Nicolas’ varme stemme som kirsebæret på toppen, får vi en perfekt balanse mellom sårbarhet og «girl power».

For en gave å få inn i spillelistene sine 8. mars!

Kaja Stoltenberg
Musikkprodusent i NRK P3

Anakin Justin – «Lately»

Det er lenge siden rap på trøndersk hørtes så bra ut!

Med en tekst og en flyt som imponerer stort, overbeviser Anakin Justin virkelig med låten «Lately». Leken og uredd, med et snev av melankoli – det er ikke vanskelig å sluke musikkuniverset i et jafs. Produksjonen oppleves frisk uten å ta for mye plass, og slik kan det underholdende tekstuniverset til artisten skinne.

En personlig favoritt-tekstlinje: «Du sier du har blitt så classy, men du er stadig ned på Heidis, sier du får det på, men jeg kan ikke se noen ladies …»

Men om jeg kunne, hadde jeg skrevet ned hele låtteksten her.

19-åringen har allerede både skrevet og produsert i flere år, og ut ifra det vi har fått høre til nå, er jeg sikker på at artisten fra Leinstrand i Trondheim kommer til å prege spillelistene våre i årene fremover.

Anakin Justin er «Månedens Urørt» i mars med låta «Lately»!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Best akkurat nå»

Girl in red – «DOING IT AGAIN BABY»

I alle dager, hva er det som skjer her? Faen så fett, Marie!

På de første EP-ene sine lagde norske Marie «Girl in red» Ulven (25) nedpå, gitardrevet lofi-indie for soverommet, Soundcloud, mini-konsertscener og kredible kaffesjapper.

Men så kom den første fullengderen, «if i could make it go quiet» (2021), der gitarene ofte var bytta ut med synth og keys, eller blåst opp til poprock-sound skreddersydd for stadionkonserter og mer mainstream radiokanaler.

I de tre årene som har gått har mange lurt på hvilken vei denne store, norske eksportvaren kommer til å gå på sin andreskive. Vil hun gå enda lengre vekk fra rocken, og omfavne popen fullstendig? Sist måned kom første smakebit, «Too Much», og den minnet mye om en viss pop-gigant hun har varmet opp for.

Men nå er tittelsporet «DOING IT AGAIN BABY» her, og det går en totalt annen retning: Dette er mer Black Sabbath enn Taylor Swift. Gitarriffet går hardt, Marie strutter og brifer, og hun oser av en herlig selvtillit når hun synger at hennes sko og japanske denim får henne til å likne «a rockstar from the seventies».

Midt oppi alle nikkene til klassisk rock klarer hun likevel å snike inn en bridge som absurd nok inneholder lyden av både en uventet banjosolo (!) og fyrverkeri. Dette er akkurat den type absurdisme og kreativt overskudd jeg vil ha! «DOING IT AGAIN BABY» er eksplosiv, den er massiv, og den er blant det beste Girl in red har laget i sin seks år lange karriere (og det sier litt).

Eskil Olaf Vestre
Journalist, NRK P3

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Witch Club Satan – «Fresh Blood, Fresh Pussy»

I dag slapp Witch Club Satan sitt debutalbum, og i tråd med svartmetalltradisjonen er tekstene poetiske med sterk tilknytning til natur, mennesker og myter.

Teksttradisjonen i sjangeren defineres faktisk ofte av dens likhetstrekk med romantikken, dog snudd på hodet slik at paganisme og satanisme tar plassen til kristen tro og brutalitet tar over for romantikk. Hos Witch Club Satan er det dette som gir rom til de groteske sidene av kvinnens kropp og liv.

Som på låta «Fresh Blood, Fresh Pussy», en hardtslående, fengende og riffdrevet låt som kan leses som en låt om mensen, men også om overgrep og skam.

Med tekstlinjer som «I eat a man every fourth week. I like my men medium rare» og «Mother Mary couldn’t wash the stains off my back» står tematikken knallsterkt, midt i et dundrende intenst arrangement.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Witch Club Satans dagsferske debutalbum. Les hele anmeldelsen her!

Sofie Martesdatter Granberg
Musikkanmelder
Sofie Martesdatter Granberg

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: