Disse rapperne tjener mest

P. Diddy topper listen foran hiphop-tungvekterne Jay Z og Dr. Dre.

Selv om Sean «P. Diddy» Combs ikke har sluppet et album på nesten tre år, gjør han det skarpt som businessmann. På den ferske Forbes-rangeringen over hvilke rappere som tjener mest, troner nemlig Diddy alene på toppen.

Les også: Verdens best betalte | Rikest under 30 | Lyver de om pengene?

Jay Z er den rapperen som tjener nest mest. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Lucy Nicholson
Jay Z er den rapperen som tjener nest mest. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Lucy Nicholson

New York-rapperen har det siste året tjent 50 millioner dollar, og med en formue på 580 millioner dollar er han også den klart rikeste rapperen.

Tjener mest på vodka

Mesteparten av Diddys inntekter kommer fra å være ambassadør for brennevinet Ciroc Vodka, men hiphop-mogulen tjener også penger på å drive med markedføring, plateselskap og klesmerket «Sean John».

Det ser ikke ut som at pengestrømmen kommer til å stoppe med det første heller, for til høsten kommer nemlig Diddy med sin nye tv-kanal Revolt.

Rappere blir businessmenn

Selv om platesalg og turnéinntekter fremdeles er viktig for å tjene penger, er det på andre måter rapperne virkelig håver inn. Det er mest lukrative er å låne vekk navnet sitt og fronte produkter som brennevin og hodetelefoner.

Det har Shawn «Jay Z» Carter også forstått. Han pleier å være en gjenganger på Forbes sine topplister over rike rappere, og er nummer to i år med sine 43 millioner inntjente dollar. Lukrative spillejobber, reklamering for sin egen champagne og cognac, samt Roc Nation-plateselskapet gjør at rapstjernen kan le hele veien til banken.

Les også: – Jay Z er en særing

Rapperen og produsenten Andre «Dr. Dre» Young er siste på pallen etter å ha tjent 40 millioner dollar det siste året. I fjor toppet han listen med 110 millioner dollar i inntekter, men «Beats by Dre»-hodetelefonene har ikke vært like innbringende det siste året. Snart slipper Dr. Dre en ny musikkstreaming-tjeneste, og håper med det å klatre på neste års liste.

Nicki Minaj er den eneste kvinnen som hevder seg på årets liste. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Jason Redmond
Nicki Minaj er den eneste kvinnen som hevder seg på årets liste. Foto: NTB Scanpix, Reuters, Jason Redmond

Eneste kvinne på listen

Nicki Minaj er med sine 29 millioner inntjente dollar den eneste kvinnen på årets liste og kommer inn på en fjerdeplass, foran andre hiphop-tungvektere som Eminem, Drake og Lil Wayne.

Hun har det siste året fått sitt store gjennombrudd, og inntektene kommer fra platesalg, en dommeropptreden i American Idol og sponsoravtale med Pepsi.

Les også: Nicki Minaj saksøkt

Topp 10 over hvilke rappere som tjener mest:
1. P. Diddy ($50 millioner)
2. Jay Z ($43 millioner)
3. Dr. Dre ($40 millioner)
4. Nicki Minaj ($29 millioner)
5. Birdman ($21 millioner)
6. Kanye West ($20 millioner)
7. Lil Wayne ($16 millioner)
8. Wiz Khalifa ($14 millioner)
9. Ludacris ($12 millioner)
10. Pitbull ($11 millioner)