Hvert tiår

Ikke siden siste halvdel av nittitallet har vi sett en så voldsom vampyrproduksjon som det har vært nå. For ti år siden var det serien om Buffy the Vampire Slayer og filmene om halvt menneske, halvt vampyr – Blade – som regjerte, før det ebbet ut. Oppblomstringen startet så smått igjen i 2008 med starten på Twilight-sagaen, den svenske ”barnefilmen”, Låt den rätte komma in (som nå er spilt inn i en amerikansk versjon), og HBO’s True Blood ble introdusert for amerikanerne. Men ingen sjangerepoke er komplett uten en ekte parodifilm.

LES: Filmpolitiets vampyrfavoritter

SE: True Blood i NRK Nett-tv her!

Oppskriften

Hot shots! (1991) var det for flyverfilmene på 80-tallet, Scary Movie (2000) var det for skrekkfilmene på slutten av 90-tallet, og nå kommer Vampires Suck for den siste vampyrtrenden.

En parodi er ment for å gjøre narr av, kommentere eller latterliggjøre et originalt arbeide, dens skaper eller mål.
I Vampires Suck er det ikke bare Twilight som får gjennomgå, men også Lady Gaga, Alice in Wonderland og Jersey Shores blir trukket inn.

NB: The Twilight Saga: Eclipse-anmeldelse

NB: Twilight-kjekkas i Norge

Twilight: Eclipse. (Foto: Summit Entertainment)
Twilight: Eclipse. (Foto: Summit Entertainment)

Mel Brooks er muligens en av de mest kjente regissørene av parodier, og startet allerede i 1968 med The Producers, og vant Oscar for beste originale manus. Filmen har blitt satt opp som teaterstykke på Broadway og i London med stor suksess, og senest i 2005 kom nyinnspillingen av den ekstremt populære filmen. I 1993 laget Brooks Dracula: Dead and loving it, med parodikongen Leslie Nielsen i hovedrollen, som harselerte med de tradisjonelle vampyrfilmene.

Parodier sucks?

Nå er det duoen Jason Friedberg og Aaron Seltzer som har tatt over. De har tidligere gitt oss Date Movie, Epic Movie, Disaster Movie og Meet the Spartans, og nå Vampire Sucks.

Om parodier kan kalles gode filmer er en annen sak, men man er nærmest garantert en god latter hvis man innser på forhånd at filmen man er i ferd med å se ikke er ment for å sette en ny dagsorden.

Filmen har premiere 18.august i USA.