Denne uka har Filmbonanza huket tak i Bjarte Tjøstheim fra Radioresepsjonen, for å få ham til å dele sine favorittlærere på film.

Han er kjent som en av trekløveret i Radioresepsjonen på P3, og skal selv på tv-skjermen om ikke lenge i Radioresepsjonens eget tv-program.

Les også: Radioresepsjonen til TV

The Vanishing var en nyinnspilling av den nederlandske filmen Spoorloos, og har Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, og Sandra Bullock i hovedrollene.

– Læreren i The Vanishing er en skrue, eller han mangler vel heller en skrue. Han har lyst til å tøye grensene på hvor ond han kan være, og de grensene tøyer han ganske kraftig.

Sjekk ut: I skyggen av Jeff: Stuntmannen som har gjort grovarbeidet i alle år.

Arlington Road handler om professoren Michael mistenker naboene sine for å være terrorister.

Arlington Road er også med Jeff Bridges. Han er en smule paranoid, og han har fått noen nye naboer som han ikke stoler helt på. Det er en litt sånn Hitchcock-aktig film. Det er ikke en perfekt film, men den er veldig underholdende.

– Den har også en veldig utypisk amerikansk slutt, hvor det er en twist på slutten som jeg elsker. Denne filmen kan jeg se om og om igjen, og jeg blir like rysta hver gang.

Sjekk ut: Filmpolitiets anmeldelse av Jeff Bridges i Crazy Heart.

– Denne filmen er en nyinnspilling som av en film som ble gjort tidlig på 50-tallet, og filmen blir gjort av Mike Figgis og har Albert Finney i hovedrollen.

– Det som jeg liker så godt med Finney i denne rollen er hans underspill, og han gjør en helt fantatisk innsats. Her er læreren en en skikkelig ødelagt og bitter lassis som alle hater, men som blir inspirert på slutten av en ung elev som synes synd på han.

Se klipp i toppen av saken.

Sjekk ut Bjartes skuespillerprestasjoner i Radioresepsjonens nyinnspilling av Forrest Gump.

Se flere av Radioresepsjonens nyinnspillinger her!