Verden har endret seg mye de siste årene, også i superheltverdenen. Etter at DC Comics nylanserte hele katalogen med tegneserier for litt over et år siden (de kansellerte alle serier, og lanserte 52 nye), har store endringer funnet sted også hos trygge og trofaste Clark Kent.

I siste nummer, som kommer i butikkene i USA denne uka, sier Kent opp jobben i avisa The Daily Planet i en protest mot kommersialiseringen av mediebransjen.

– Superman er den supreste personen på planeten, men hvor lenge kan han bli sittende bak et skrivebord med sjefer pustende i nakken som behandler ham som den minst viktige personen i verden? spør tegneserieforfatteren Scott Lobell i avisa USA Today.

Moderniserer superheltene

Lobell avkrefter også at Supermanns menneskelige alter ego vil få seg jobb i en annen avis, noe som kan bety at vi snart får se vår første superhelt som også blogger.

– Han vil nok starte den neste Huffington Post (liberalt nyhetsnettsted, journ.anm) eller Drudge Report (konservativ lenkeside med fokus på amerikansk politikk, journ.anm.) enn å finne noen andre å få lønnsslippen fra.

Amerikanske tegneserier speiler ofte samfunnet rundt seg, og det skapte mye oppmerksomhet da en inkarnasjon av superhelten Green Lantern kom ut av skapet tidligere i år.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Clark Kent i Superman #13. (Faksimile fra DC Comics)
Clark Kent i Superman #13. (Faksimile fra DC Comics)

Alt dette skjer i kjølvannet av DC Comics sin nye storsatsing på å løfte frem sine superhelter på samme måte som Marvel Comics har gjort med stor suksess det siste året. The Avengers.

LES: Ny rekord for The Avengers

LES: Justice League-filmen blussar opp igjen

Tidligere i sommer meldte magasinet Variety at manusforfatter Will Beall (Castle, Gangster Squad og den annonserte femte Dødelig Våpen-filmen) er kopla opp mot Justice League-filmen – hvor både Batman, Supermann og en lang rekke andre helter skal figurere.

Det kan også hende Supermann er på jakt etter nye måter å profilere seg selv etter et sviende nederlag i finalen til Filmpolitiet kåring over verdens superhelt – hvor mannen av stål måtte gi tapt mot Batman.

Tror du DC Comics vil lykkes med sitt ambisiøse Justice League-prosjekt? Kan det blir like tøft som The Avengers-filmen? Legg inn dine synspunkter i kommentarfeltet.