Anders Hagen er 16 år og går musikklinja på St. Hallvard. Da han var 8 år, ble det oppdaget en svulst på hjernen som førte til at han ble blind. Her forteller han sin rørende historie om hvordan livet ble etter den første operasjonen.

Om filmen

Maja Kristine Forsbakk Thomassen:

– Beskriv filmen du har laget!

– Musik i mørket er en mørk film om Anders Hagen’s liv. Da han var liten slet han med hodepiner, som viste seg å være en hjernesvulst. I en alder av 7 år ble han blind som følge av en operasjon. På skolen ble han det nye leketøyet, og sakte med sikkert ble han et mobbeoffer. Mobbingen foregikk litt av og på, både fysisk og psykisk. Men etter 10 år på grunnskolen har han endeligfunnet sinn plass på Musikk-linja på St.Hallvard. I en alder av 10 begynte Anders å skrive sin egen musikk.(han startet å spille piano rett etter at han ble blind) Tekstene i sangene hans er hans egne refleksjoner om livet. Anders bruker musikken som utløp for følelser, og ønsker å leve av musikk.

– Hvorfor laget du akkurat denne filmen?
– Vi valgte å lage denne filmen fordi Anders inspirerte oss. Da vi først planla filmen trodde vi det skulle bli en film om en ung, blind gutt som spilte piano og skrev låter som rørte tilskuerne til tårer, men etter vårt første møte med Anders fikk vi vite så mye mer. Det ble ikke bare en motiverende film om å følge drømmen selv om du møter hindringer på veien, men en film som fremmer en sann historie om mobbing. Mobbing av en uten syn, en som trenger støtte fremfor alt.

– Hva er dine ambisjoner for fremtiden?
– Våre ambisjoner er for det første å fullføre løpet på Medier og kommunikasjon. Deretter har vi litt forskjellige mål:

 

  • Maja: Jeg vil gjerne jobbe med å hjelpe mennesker, eller generelt bare mot mennesker. En drøm jeg har er å reise ned til Afrika og lage både en harmonisk film om urfolket eller safariturer, men også en oppsiktsvekkende film om problemer og trengende. Kanskje klarer jeg å få øynene opp for omverdenen – kanskje kan jeg gjøre en forskjell.
  • Hanna: Mine ambisjoner for fremtiden er å få arbeidet med noe som gjør meg engasjert og som stadig gir meg utfordringer. Mitt største ønske er rett og slett å gjøre noe som gjør meg lykkelig, og om det er innenfor film eller noe annet spiller ikke så stor rolle.
  • Celine: Vil jobbe innen media med journalistikk eller film Det viktigste for meg er å jobbe med mennesker og hjelpe folk.
Rulletekst

Produsert av: Hanna S.L. Eftedal, Maja K.F. Thomassen, Celine Sandal.