Reed Hastings, sjefen for Netxlix INc. (Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix).
Reed Hastings, sjefen for Netxlix INc. (Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix).

Netflix andre originale serie Hemlock Grove, som ble tilgjengelig sist uke, har ikke fått i nærheten så god respons fra kritikerne som House of Cards fikk da serien kom i februar i år.

Anmeldelse: Hemlock Grove – Ufokusert småbyskrekk.

Nå forteller imidlertid Netflix-sjef Reed Hastings at den nye serien slår House of Cards når det gjelder seertall de første dagene, det melder Deadline.

Hemlock Grove ble sett av flere abonnenter globalt den første helgen, enn House of Cards den første helgen. Serien har særlig vært en hit blant unge voksne, sa Netflix-sjefen i en pressemelding.

At House of Cards hadde premiere samme helg som det var Super Bowl, og at Netflix sin brukermasse var mindre da enn i forkant av Hemlock Grove kan være noe av grunnen til økningen i seere.

Stor suksess for Netflix

Hastings og resten av selskapet er svært entusiastiske over responsen de har fått på de originale seriene, og mener det er en veldig fin utvidelse som har omdefinert det Netflix er.

Streamingtjenesten fikk tre millioner nye abonnenter i det første kvartalet av 2013, noe de nok kan takke House of Cards for, og dette kan tyde på at denne måten å publisere TV på passer bedre til folks seervaner.

Serien med Kavin Spacey i hovedrollen som en kynisk og hensynsløs kongressmann i Washington, høstet gode kritikker over hele linja, blant annet med et terningkast 6 fra Filmpolitiet, Hemlock Grove måtte derimot klare seg med terningkast 3 fra Filmpolitiets anmelder.

Tidligere i år avslørte Ted Sarandos, innholdssjefen for Netflix, at serien var den mest sette TV-serien hos streamingtjenesten, og på mandag resulterte de gode tallene i at Netflix-aksjene gikk opp 25% på børsen.

Anmeldelse: House of CardsThe West Wings vonde tvillingbror.

Det blir derfor spennende å følge med på om Netflix vil fortsette økningen i abonnenter fremover, de har allerede passert HBO i USA med 29,17 millioner abonnenter.

Kevin Spacey i House of Cards (Foto: Netflix)
Kevin Spacey i House of Cards (Foto: Netflix)

Seks eller syv Netflix-eksklusive serier i år

Reed Hastings avslørte også at Netflix vil komme med seks til syv originale serier i år. En av dem er en ny sesong av Arrested Development, med 15 nye episoder, som slippes neste måned.

Les også: Arrested Development tilbake i mai.

I tillegg kommer et barneprogram fra DreamWorks Animation, den nye komedien Derek fra Ricky Gervais, serien Orange Is the New Black fra Weeds-skaperen Jenji Kohan, og andre sesong av NRK-serien Lilyhammer.

Hva synes du om Hemlock Grove og Netflix? Si din mening i kommentarfeltet!