Ridley Scott er anerkjent som en av verdens beste science fiction-filmskaperne. Med filmer som Alien og Blade Runner har han sikret seg en plass i historien som en av de største regissørene gjennom tidene.

Derfor er det ikke rart at forventningene er skyhøye hver gang Ridley Scott lager en ny film, spesielt når filmene er oppfølgere til hans gamle mesterverk. Da Ridley Scott annonserte at han jobbet med en direkte oppfølger til Blade Runner i mai i fjor, var det derfor mange som reagerte med skrekkblandet fryd. Vil vi få et nytt mesterverk, eller kommer Scott til å sverte den gamle klassikerens navn?

Hampton Fancher, en av manusforfatterne som jobbet med den første filmen som var løst basert på Philip K. Dicks roman Do Androids Dream Of Electric Sheep?, skrev et førsteutkast til oppfølgeren. Nå melder Deadline at Michael Green, manusforfatteren av Green Lantern fra 2011, er i forhandlinger om å skrive om manuset for filmen.

Kritikk for tynn historie

Michael Green har tidligere skrevet manus for TV-seriene Smallville, Heroes og The River, men er altså mest kjent for sitt arbeid med Green Lantern, som fikk kritikk for sin tynne historie og dårlige manus.

Filmpolitiets Birger Vestmo ga filmen terningkast 3 og skrev i sin anmeldelse at historien var uengasjerende og at Green Lantern kun var en «helt middels grønn helt».

Det er altså nå manusforfatteren for denne filmen som kan ende opp som manusforfatter til oppfølgeren for ett av filmhistoriens absolutt største mesterverk, som skal foregå noen år etter handlingen i den første filmen.

Anmeldelse: Green Lantern – Green Lantern er grønn. That’s it.

Ryan Reynolds i Green Lantern (Foto: SF Norge AS).
Ryan Reynolds i Green Lantern. Filmen fikk for det meste dårlig kritikk fra alle hold. (Foto: SF Norge AS).

Bør han la klassikeren ligge?

Blade Runner er en film som stadig dukker opp på diverse kåringer over de beste science fiction-filmene gjennom tidene, og den dystopiske fremtidsskildringen i filmen har facsinert og inspirert en rekke filmskapere siden den kom ut i 1982.

– I’ve seen things you people wouldn’t believe!

Ridley Scott på premieren for Prometheus i London i 2011. (Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE, NTB Scanpix).
Ridley Scott på premieren for Prometheus i London i 2011. (Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE, NTB Scanpix).

Les også: Kinosommeren 1982: Blade Runner – Et dystopisk mesterverk!

Da Prometheus, som er en forløper til historien i Alien, kom på kino i fjor sommer, klarte ikke filmen å stå til de enorme forventningene som hadde bygget seg opp i forkant.

For all del, det var en god science fiction-film, men den var ikke av samme kaliber som den nervepirrende filmen fra 1979.

Nå kan man spørre seg om Ridley Scott kanskje ville gjort bedre i å la sin gamle klassiker ligge og om hvorfor regissøren ikke fokuserer på å lage noe nytt istedenfor å prøve å spille videre på gamle suksesser.

Da Birger Vestmo intervjuet Ridley Scott i forbindelse med Prometheus i fjor, var regissøren tydelig engasjert da Birger spurte om planene for en Blade Runner-oppfølger.

Se hele intervjuet med Ridley Scott her!

– Vi har en idé…MER enn en idé, vi har et godt mål. Blade Runner må ikke dø. Alconn kjøpte rettighetene, og kom til meg og sa ”Hva vil du gjøre? Vil du lage en prequel, sequel eller lage en helt ny film med samme tittel?” Vi har en idé som kan bli løst kalt en oppfølger, sa Ridley Scott.

Hva mener du? Vil du ha en «Blade Runner»-oppfølger, eller bør Ridley Scott la det ligge? Kommentér!