Avstemningen er nå avsluttet. Vinneren av Filmpolitiets Kortfilmpris 2013 ble Festen, som du kan se HER!

Birgers mening: Dette er en dokumentar om ung mann som lever i telt i skogen og lever av kastet mat fra containere. Kicket her er at mannen viser seg å være Magnus Eliassen fra Sirkus Eliassen! Han forklarer hvorfor han har valgt dette levesettet, og hvordan kastet mat egentlig smaker. Virkelighetsflyktning er et interessant blikk inn i en alternativ livsstil, tuftet på idealisme.

  • Rulletekst
  • Regissør: Trond Kvig Andreassen
  • Kamera: Sindre Habberstad
  • Klipp: Trond Kvig Andreassen, Sindre Habberstad
  • Musikk: Magnus Eliassen
  • Lyd: Olav Larssen
  • Produsent: Elisabeth Sørnes, Iselin Koksvik Dahl
Om filmen

– Kva er bakgrunnen din innan filmskaping?
– Jeg er for tiden student på dokumentarfilmlinja ved Høgskolen i Lillehammer. Eneste bakgrunnen jeg hadde før jeg begynte her var et år på filmvitenskap og et år bak kassa på en videobutikk i Bodø.

– Kva handlar «Virkelighetsflyktning» om?
Virkelighetsflyktning er et portrett av Magnus Eliassen kjent fra Sirkus Eliassen i tiden før Sirkuset tok helt av. Magnus bodde en liten tid ute i skogen i en improvisert hytte av gamle dører, og spilte til og med inn en akustisk plate i denne hytta. Vi fikk være med ut i skogen og på de store kontrastene i livet hans, fra å hente mat fra butikker etter stengetid, til konsertene med Sirkus Eliassen. En liten fortelling om lengsel, pop og søppel.

– Kvifor ville du lage denne filmen?
– Filmen er laget i forbindelse med et skoleprosjekt som var å lage et portrett av en person. Jeg kjente til Magnus fra før og tenkte umiddelbart på ham når vi fikk oppgaven. De store kontrastene i livet hans og de ekstremt visuelle mulighetene dette bød på virket spennende for både meg og fotografen på filmen.

– Kva var den største utfordringa med å lage «Virkelighetsflyktning»?
– Å finne tid i Magnus’ timeplan. Når vi planla filmen var Sirkus fortsatt bare kjent nordpå, og holdt seg i de traktene, men idet vi startet produksjonen tok populariteten helt av. Jeg tror de var på Senkveld dagen etter siste innspillingsdag, og etter det har – såvidt jeg vet – ikke Magnus vært tilbake i skogen.

– Kva er filmambisjonane dine for framtida?
– Først og fremst skal jeg fullføre studiene til Lillehammer (jeg er ferdig neste vår), men på si har jeg faktisk jobbet litt mer med Sirkus Eliassen. Vi kom nettopp tilbake fra Jamaica, så etterhvert vil det komme både film og musikk fra den turen!

Les også: Miljøengasjementet får Magnus “Sirkus” Eliassen til å leve uglamorøst når han er hjemme fra turné.