– Deres erfaring fra filmbransjen består av å feste med Paris Hilton på nattklubber!

Beskyldningene hagler i Californias rettssaler i forbindelse med nok et søksmål mot produsenten Riza Aziz (sønnen til den malaysiske statsministeren) av oppfølgeren til Dum og Dummere fra 1994.

Søksmålene har haglet frem og tilbake mellom filmstudioer og produsenter på hver sin side av konflikten etter at produksjonen av filmen strandet tidligere i sommer.

Kjenner du igjen Hollywood-fruen Anna Anka i denne berømte scenen fra «Dum og Dummere»? (Foto: Warner Bros.)

Komplikasjonene, de motstridende meldingene, og de store stjernene, som er innblandet i arbeidet med å få laget en oppfølger til en av 90-tallets morsomste filmer er Hollywood verdig. Tidligere har Filmpolitiet skrevet om en mulig oppfølger til den populære komedien fra 1994 om to idioter som forsøker å levere tilbake en koffert full av penger.

ANMELDELSE: The Newsroom S02 – lite troverdig

Uenighet i alle ledd

I fjor sommer så det tynt ut etter at Jim Carrey trakk seg fra prosjektet fordi han ikke mente produksjonsselskapet var seriøst nok. I august 2012 tente Jeff Daniels et nytt håp da han uttalte: – Jim vil gjere det. Eg vil gjere det. Farrelly-brørne vil gjere det.

Men så kom et nytt tilbakeslag for Lloyd og Harry. Storselskapet Warner Bros. som hadde gitt prosjektet økonomisk legitimitet, trakk seg for litt over en måned siden ut av arbeidet med filmen, ettersigende fordi selskapet ikke lenger har tro på at prosjektet kan tjene nok penger.

Conan O'Brian og Jim Carrey på scenen. (Foto: TBS)
Conan O’Brian og Jim Carrey på tv-showet «Conan». Carrey, i en drakt inspirert av filmen «Kick-Ass», har gått ut og advart mot volden og sin egen rolle i den kommende filmen «Kick-Ass 2». (Foto: TBS)

Nå forsøker den originale filmens produsenter – Brad Krevoy og Steve Stabler – å stenge Aziz og hans finansielle støttespillere ute fra videre arbeid med filmen.

– Ingen i Hollywood vil stole på [Joey] McFarland og Shahriz Bin Abdul Aziz nok til å ansette dem på fremtidige prosjekter fordi de risikerer å ikke få tilbake investerte penger, skriver Krevoy og Sabler i et motsøksmål ifølge nettstedet THR.com.

Aziz og hans produksjonsselskapet Red Granite slår tilbake og hevder de kjøpte rettighetene til filmen og alle potensielle oppfølgere. I et annet motsøksmål understreker Aziz at ingen av den originale filmens produsenter har vært involvert i arbeidet med Dum og Dummere 2.

Påstand mot påstand, søksmål mot søksmål; det som er sikkert er at en oppfølgerfilm med Harold og Lloyd ikke kommer til en kino nær deg – i nær fremtid.

LES OGSÅ: Jim Carrey tar avstand fra egen rolle i «Kick-Ass 2»