Valdøylene på tur til Bruce Springsteen-konsert fortalt av Valdøyl gir oss historien om to – ja, du gjetta det – valdøyler som skal se sin favorittartist spille i Oslo Spektrum.

Det eneste problemet er at en hodeløs snekker har glemt å sikre sin aller skarpeste spiker, og den penetrerer bildekket til Valdøylene så de punkterer. Men snekkeren, overbevisende spilt av Bård Tufte Johansen, vet råd. Valdøylene får sitte på med ham inn til konserten, og backstage får de jammen måte selveste «The Boss».

Ingen komplisert handling her, altså. Men det er ikke alltid man trenger historier verdig Fjodor Dostojevskij for å sette pris på en film. Og denne filmen sprudler over av noe som jeg har sårt savnet hos norsk film i det siste: livsglede.

De to valdøylene sprudler over av engasjement og positivitet, og det smitter over på kinogjengeren. Disse to kvinnene har så uendelig lyst til å se Bruce Springsteen at hodene deres nesten eksploderer.

Men det gjør de heldigvis ikke.

Les også: En historieleksjon dere ikke bør gå miste om

Valdøylene på tur til Bruce Springsteen-konsert er kanskje ikke Oceans 11 når det kommer til ensemblecast, men de har like fullt fått med seg habile cameos i filmen. Bård Tufte Johansen, kjent fra blant annet Ut i vår hage, del 2 og Den Store Fotballkrigen er umulig å ikke like der han står i sjarmerende tacky hockysveis.

Og ikke minst, Steinar Albrigtsen kanaliserer «The Boss» som om de var tvillinger. Det er bare å lene seg tilbake og nyte den norske musikerens perfekte imitasjon av Bruce. Albrigtsen leverer for øvrig også filmens råeste replikk:

– I LIKE YOU, MAN

terning fire
Terningkast 4!

Alt i alt er det veldig mye å glede seg over i denne filmen. Den forenklede handlingen trekker noe ned, men fuck it. Valdøylene rocker fletta av det meste norsk film har å by på i 2013.

Se kortfilmen Valdøylene på tur til Bruce Springsteen-konsert her:

VIDEO: Se alle programmene til Karl Johan i nett-TV her