South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker la ut bilder av hvordan de taklet strømbruddet på seriens nettsider. (Foto: southpark.com).
South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker la ut bilder av hvordan de taklet strømbruddet på seriens nettsider. (Foto: southpark.com).

I går skulle South Park-episoden Goth Kids 3: Dawn of the Posers vært sendt på kanalen Comedy Central i USA. Det skjedde aldri. For første gang i historien klarte ikke serieskaperne å opprettholde deadline, og episoden ble dermed ikke sendt, det melder Deadline.

For at serien skal være så aktuell som mulig lager South Park-skaperne Trey Parker og Matt Stone hver eneste episode i serien på løpende bånd en uke av gangen, og leverer hver episode kun timer før sendetidspunktet.

Et kreativt kaos

Den kontroversielle kultserien, som har blitt sendt siden 1997, følger de fire gutta Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman og Kenny McCormick og deres sprell. Hvordan Trey Parker og Matt Stone produserer South Park på rappen er ingen ukjent sak, og det er blant annet laget en dokumentar om hvordan episodene lages, så tett opp til deadline.

I 6 Days to Air: The Making of South Park følger vi Parker og Stone mens de lager sesongpremieren på den 15. sesongen av South Park, og får et innblikk i serieskapernes kreative kaos.

Se et klipp fra dokumentaren her, hvor vi får se hvordan episoden HUMANCENTiPAD ble til:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Måtte skje før eller siden

Det var på grunn av et strømbrudd på South Park Studios at episoden ikke ble ferdigstilt i tide. På seriens nettside la serieskaperne i går kveld ut en melding der de forklarte at episoden isteden vil bli sendt neste onsdag.

– Det suger å misse en sendedato, men etter å ha utfordret skjebnen i alle disse årene ved å levere showet i siste minutt, var det vel nødt til å skje, skrev Trey Parker i en melding på seriens nettsider.

I Goth Kids 3: Dawn of the Posers harselerer Parker og Stone med gothkulturen. En av gotherne på skolen har blitt sendt til en leir for forstyrrede barn, og når hun kommer hjem har hun blitt forandret til det ugjenkjennelige.

Oh noes! (Foto: southpark.com).
Oh noes! (Foto: southpark.com).