Gjengen i «Breaking Bad» kunne endelig slippe jubelen løs da de tok i mot Emmy-prisen for beste dramaserie under årets Emmy-utdeling. (Foto:  Chris Pizzello/Invision/AP)
Gjengen i «Breaking Bad» kunne endelig slippe jubelen løs da de tok imot Emmy-prisen for beste dramaserie under årets Emmy-utdeling. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP)

Allerede før den siste episoden av den svært populære serien Breaking Bad gikk på lufta i september var det klart at skaperne Vince Gilligan og Peter Gould ville jobbe mer med noen av figurene.

– Jeg elsker tanken på et advokatshow der advokaten vil gjøre alt som står i hans makt for å holde seg utenfor domstolen, fortalte Gilligan til Indiewire i fjor.

I en pressemelding fra Netflix forteller strømmeselskapet at spin off-serien om advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk) – kjent under navnet Better call Saul – vil være tilgjengelig for norske abonnenter kort tid etter den amerikanske premieren. Når serien kommer på amerikanske tv-skjermer er ikke fastlagt, men ubekreftede rykter forteller at første episode kan ventes i andre halvdel av 2014.

– Etter en overveldende suksess med Breaking Bad er vi veldig glade for å kunne fortsette vårt samarbeid med Vince og Peter Gould, fortsetter sjefen hos Sony Pictures Television i pressemeldingen.

LES OGSÅ: «Breaking Bad» ferdig? «Better call Saul»!

Vant endelig Emmy-pris

Selv etter flere år som publikumsfavoritt, og flere skuespillerpriser i løpet av de siste fem årene, har den gjeveste Emmy-prisen for beste dramaserie gått til andre serier. Mad Men vant prisen i årene 2008-2011, mens Homeland plukket opp prisen i 2012 – før hele troppen av skuespillere, regissører og produsenter kunne gå opp på scenen i Nokia-teateret i Hollywood i slutten av september.

– Jeg ventet ikke dette, sa en beveget Vince Gilligan under prisutdelingen.

I løpet av seriens siste sesong vokste populariteten enormt, og Bryan Cranston fikk stor oppmerksomhet for sine opptredener både i talk show og på sosiale medier. Mens siste episode i fjerde sesong samlet rundt 2 millioner amerikanere ved tv-apparatet, femdoblet den aller siste episoden seertallene til omkring 10 millioner seere.

«Breaking Bad er oppnåinga av det som starta med Sopranos, feiringa av den manipulerende, slu, jævlige antihelten, med sin eigen form for moral, som me likevel heiar på.»

Skrevet av Andreas H. Opsvik, 20. oktober 2013.

ANMELDELSE: «Breaking Bad» S05 – blood, toil, tears… and meth… og terningkast 6.

Hva tror du om spin off-serien «Better call Saul»? Del dine synspunkter under klippet.