Blizzard

  • Wonder Woman (DC Comics)
  • Er en krigerprinsesse/amasone fra Themyscira.
  • Kjemper for rettferdighet, fred og kjærlighet. Har superkrefter som matcher Superman sine.
  • Alterego: Diana Prince
  • Attributter: Den gyldne lasso, to uslitelige armbånd og en tiara.
  • Skapt av William Moulton Marston
  • Dukket opp for første gang i All Star Comics #8 i 1941.

I starten av desember kom nyheten om at den israelske skuespilleren Gal Gadot, kjent fra Fast & Furious-serien, skal spille Wonder Woman i Zack Snyders Batman vs. Superman, oppfølgeren til Man of Steel.

Siden da har Gadot måtte takle kritikk for kroppen sin. Som så mange andre tegneserieheltinner er nemlig Wonder Woman velsignet med et par fyldige fordeler og mange tegneseriefans mener derfor at Gadot ikke er «frodig nok» for rollen. I et intervju på det israelske TV-programmet God kveld med Guy Pines svarer Gadot på kritikken, det melder nettstedet Batman News.

Les også: Hva skjedde med superkvinnene? — Overdimensjonerte pupper og minimale kostymer

— Pupper… For 9000 israelske shekel (omkring 15 000 kroner) kan hvem som helst kjøpe seg et par pupper, men jeg representerer en Wonder Woman fra den nye verden. Wonder Woman er dessuten en amasone, og de hadde egentlig bare ett bryst, så hvis jeg virkelig skulle «gått etter boka» vil det blitt problematisk, sa hun.

Gal Gadot er ikke den eneste skuespilleren fra Batman vs. Superman som har møtt motstand fra tegneseriefansen. Da nyheten om at Ben Affleck skal spille Batman kom i august, eksploderte Internett av hatmeldinger fra fans som mente Affleck var feil for rollen.

Les også: Ben Affleck: — Skjønner hvorfor Internett er imot meg

Trenes i kampsport

Wonder Womans er så sterk at hun kan måle krefter med Superman. For å bli troverdig som supersterk amasone må den israelske stjerna nå legge seg i hardtrening.

I intervjuet på God kveld med Guy Pines fortalte Gadot at hun nå skal starte et strengt treningsprogram for å bli klar for innspillingen av filmen som begynner i februar.

— Det er et veldig seriøst treningsregime med Kung Fu, kickboksing, sverd, jujutsu og brasiliansk (kampsport journ.anm.), tusen og en ting. Kroppsmassen min kommer til å øke.

Lynda Carter spilte Wonder Woman i en TV-serie på 70-tallet som gikk over tre sesonger. (Foto: Warner Bros. Television).
Lynda Carter spilte Wonder Woman i en TV-serie på 70-tallet som gikk over tre sesonger. (Foto: Warner Bros. Television).

Ble overrasket

I tillegg til Ben Affleck skal Gadot spille mot blant andre Henry Cavill (Superman) og Amy Adams (Lois Lane) i den kommende superheltfilmen. Gadot danket ut både Elodie Yung (G.I. Joe: Retaliation) og Olga Kurylenko (Magic City, Oblivion) som også var på audition for rollen.

Da skuespilleren fikk nyheten om at rollen som Wonder Woman var i boks, kunne hun nesten ikke tro det var sant.

— Jeg var på vei til filminnspilling i LA da agenten min Hadass Lichtenstein ringte meg. «Wonder Woman, rollen er din», sa hun og jeg bare «er du seriøs» — og så hylte vi begge to, fortalte Gadot om hvordan hun reagerte da hun fikk den gledelige nyheten.

Du kan se hele Gal Gadots intervju på God kveld med Guy Pines her. Intervjuet er på hebraisk.


Gal Gadot's first Wonder Woman interview… by BatmanNewsCom

Synes du Gal Gadot passer til å spille Wonder Woman? Si din mening i kommentarfeltet!