Etterdønningene fra den andre sesongen av House of Cards har knapt lagt seg for Kevin Spacey. Nå sikter skuespilleren seg inn mot en rolle i den kommende britiske storfilmen Captain Of The Gate som skal handle om den berømte britiske statslederen Winston Churchill.

Med et manus av Ben Kaplan skal filmen ifølge det britiske filmbladet Empire blant annet handle om Churchills vei til makten i mellomkrigsårene og hans mye omtalte motstand mot Hitler i årene før andre verdenskrig.

Kevin Spaceys harde blikk. (Foto: Netflix)
Kevin Spaceys harde blikk som figuren Frank Underwood i «House of Cards». (Foto: Netflix)

ANMELDELSE: House of Cards – >S01 (6) | S02 (5)

Vil ikke jobbe med serier i fremtiden

– En kan ikke unngå å suge til seg tiltrekningskraften til slike personer, fortalte Spacey til Filmpolitiet i fjor i forbindelse med andre sesong av House of Cards. Da avslørte han også en spesiell forkjærlighet til å spille maktfigurer.

– Noen politikere jeg har sett har vært briljante med publikum og taleevner, omtrent på lik linje med en skuespiller!

Spacey la også til at han neppe kommer til å jobbe med tv-serier i fremtiden – om man ser bort ifra den nylig annonserte tredjesesongen av House of Cards.

– Det er en heltidsjobb, ikke sant, seks måneder av livet mitt måtte til for å spille inn 13 episoder, og jeg er ikke interessert i være skuespiller i flere tv-serier.

Kevin Spacey til Filmpolitiet: – Jeg er ikke interessert i å gjøre fleire TV-serier som skuespiller