Fjorårets utdeling var første gang serier produsert av strømmetjenester var nominert til Emmy-prisen. Foruten storsatsingen House of Cards, var Netflix nominert for comeback-sesongen av Arrested Development og for nysatsingen Hemlock Grove.

Til sammen var Netflix’ serier nominert i 14 kategorier.

Den gangen måtte Netflix se seg slått i de mest prestisjetunge kategoriene, men House of Cards plukket likevel med seg prisen for beste regi, en milepæl i strømmeserienes (korte) historie.

Sterke kort

I år var strømmekjempen ventet å bygge videre på suksessen, med hele 31 nominasjoner.

Den politiske thrilleren House of Cards har fortsatt sin seiersgang på TV- PC-og mobilskjermer, og siden i fjor har fengelskomedien Orange is the New Black rukket å bli selskapets mest sette program noensinne, ifølge selskapet selv (som aldri oppgir seertall).

House of Cards var nominert i klassen for beste drama, og beste mannlige (Kevin Spacey) og kvinnelige (Robin Wright) hovedrolle. Orange var tilsvarende nominert som beste komiserie, og hovedrolleinnehaver Taylor Schilling for beste kvinnelige hovedrolle i en sådan.

Spesielt nykommeren Orange var ventet å gjøre det skarpt, etter at serien tok hjem tre priser under de tekniske utdelingene forrige helg, inkludert beste casting i en komiserie og beste kvinnelige gjesterolle (Uzo Aduba).

Også britiskproduserte Derek, som i USA distribueres av Netflix, var nominert for Ricky Gervais innsats i tittelrollen.

Utklasset av Breaking Bad

Ingen av de tre fikk imidlertid uttelling for oppmøtet.

Mens AMCs nylig avsluttede Breaking Bad stort sett gjorde rent bord i dramakategoriene, ble komiprisene spredt over hele feltet.

Mens prisen for beste kvinnelige hovedrolle gikk til Seinfeld-veteran Julia Louis-Dreyfus for hovedrollen som visepresident Selina Myers i HBO-serien «Veep», stakk den mangeårige Emmy-grossisten Modern Family av med prisen for beste komiserie.

Les: Her er årets vinnere

Ricky Gervais lot heller ikke sjansen gå fra seg til å kommentere nederlaget da han senere introduserte prisen for beste manus for en varietéserie.

– Jeg tapte igjen… Det var bra. 21 ganger! 21 ganger har jeg vært nominert, og 19 ganger har jeg tapt. Det er som en ondskapsfull spøk! utbasunerte Gervais fra scenen, og fortsatte med å kritisere konkurrentene og prisutdelerne i sedvanlig stil.