– De bestemte seg for å ikke gå videre med mine ideer [for de nye filmene], fortalte mannen som først skapte fenomenet Star Wars i 1977 til nettstedet Cinema Blend.

George Lucas har i etterkant av det omfattende salget av Lucasfilm til Disney, inkludert alle rettighetene til fremtidige filmer, holdt tett om sine egne meninger og planer for filmserien. Tidligere har han bekreftet at han hadde utkast til hele seks nye filmer i tillegg til de seks han allerede har skapt.

– [Disney] har funnet på noe eget, så det er ikke dem jeg opprinnelig skrev, kommenterte regissøren på spørsmål om hans egne planer for filmene.

Byttet manusforfatter midt i arbeidet

Hva Lucas’ planer for filmserien var holder han likevel tett om. Høsten 2013 ble det klart at manusforfatter Michael Arnt, som hadde jobbet med en historie om barna til hovedpersonene fra de tre første filmene forlot prosjektet. Dette er detaljer som stemmer overens med skuespiller Mark Hamills 1983-intervju hvor han forteller om Lucas’ planer for tre oppfølgerfilmer.


Klikk for å se intervjuklippet med Mark Hamill fra 1983.

– Han spurte meg på et tidspunkt om jeg ville spille en Obi Wan-aktig figur som gav [lyssverdet] til en ny generasjon.

Blu-ray: Star Wars: The Complete Saga – stjerneklart

Veteranen Lawrence Kasdan, som tidligere også skrev Star Wars V: The Empire Strikes Back i 1980, tok i oktober 2013 over ansvaret for manusarbeidet. Ettersigende skal han ha jobbet videre med nåværende regissør J.J. Abrams sine planer for de tre kommende filmene.

Beslutningen om å selge Star Wars-franchisen, og hele Lucasfilm, til Disney ble tatt etter at Lucas selv veide utfordringene med å skape tre ny filmer. «Tid er viktigere enn penger», fortalte han til avisen USA Today i forrige uke. Han pekte på at det ikke lenger var aktuelt å sette livet på pause i minst ti år for å fullføre et slikt enormt prosjekt.