Den erotiske filmen Fifty Shades of Grey har hatt en pangstart på kino. Ifølge nettstedet Box Office Mojo har filmen solgt billetter for 1,8 milliarder kroner på verdensbasis.

Christian (Jamie Dorner) forfører Anastasia (Dakota Johnson) i Fifty Shades of Grey (Foto: United International Pictures).
Christian (Jamie Dorner) forfører Anastasia (Dakota Johnson) i Fifty Shades of Grey (Foto: United International Pictures).

Filmen har også gjort det veldig bra i Norge. Med en åpningshelg med over 140 000 besøkende, melder Fifty Shades of Grey seg inn i det gode kinoselskap.

– Jeg tror Fifty Shades of Grey vil legge seg mellom 10. og 15. plass totalt på listen over åpningshelger, forteller Birgitte Langballe, kommunikasjonssjef i Film og Kino.

Til sammenligning var det Hobbiten: Fæmherslaget som hadde fjorårets beste åpningshelg med litt over 136 000 besøkende.

ANMELDELSE: Fifty Shades of Grey

Harry Potter på toppen

Rekorden for beste åpningshelg på norske kinoer er det Harry Potter og Ildberget (2005) som har. Den filmen brakte hele 201 000 mennesker til kinosalen i sin premiehelg.

Den norske rekorden er det Kon-Tiki som har. Med kongeparet i spissen var det 160 000 mennesker som strømmet til kinomørket for å se flåtefilmen i 2012.

Les også: Kon-Tiki er den best besøkte norske filmen

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.