London (NRK): – Jeg håper dere liker en, for meg har det vært et helvete, sa regissør Joss Whedon fra scenen til en stappfull kinosal på førpremieren på den nye Avengers-filmen i går kveld.

Tony Stark i sin Hulkbuster-rustning i Avengers: Age Of Ultron (Foto: ©Marvel).
Tony Stark i sin Hulkbuster-rustning i Avengers: Age Of Ultron (Foto: ©Marvel).

Når NRK møter ham til intervju dagen etter, virker han fortsatt utkjørt. Han rister på hodet og gestikulerer for å beskrive prosessen han har vært gjennom.

– Det var en grusom idé å putte alle disse menneskene i én film. Jeg angrer på det, og har gjort det nå i to år. Denne ble så vanskelig som det går an, sier en ærlig Whedon med «Captain America», eller Chris Evans som han heter i virkeligheten ved sin side.

– Jeg har aldri hatt det tøffere, legger han til.

ANMELDELSE: Avengers: Age of Ultron – lett å bli koko i hodet av denne filmen

Tettpakket med helter

Og det er ikke mangel på superhelter. Med unntak av forgjengeren har de fleste Marvel-filmene konsentrert seg stort sett om en superhelt av gangen. Denne gangen er det en hel haug. Det er «Iron Man», «Hulk», «Thor», «Black Widow», «Captain America» og «Hawkeye» på heltesiden, som etterhvert også får selskap.

På skurkesiden møtes kinogjengerne både «Ultron» og søskenparet Pietro og Wanda Maximoff som henholdsvis «Quicksilver» og «Scarlet Witch».

– Alle disse figurene samles på et sted, og det er som om tid og rom sakner farten, det er som en stor masse som nesten er umulig å flytte på fordi det er så mye som skje, sier Chris Evans. Han har hatt to filmer å boltre seg alene som «Captain America», før de to filmene om superheltlaget «The Avengers».

Hulk (Mark Ruffalo) slår seg løs i Avengers: Age Of Ultron (Foto: ©Marvel).
Hulk (Mark Ruffalo) slår seg løs i Avengers: Age Of Ultron (Foto: ©Marvel).
Mye effekter

I tillegg til mange forskjellige superhelter som samles på et sted, er det også svært mye effekter involvert. Enkelt-karakterer, som «Hulk», er kun animerte. Det gjør det til en utfordring å være skuespiller, forteller Mark Ruffalo som spiller vitenskapsmannen Bruce Banner som forvandles til «Hulk» når han blir sint. «Hulk» er derimot en animert figur.

– Det er tøft, det er en helt ny måte å spille på. Det er helt og holdent drevet av fantasi. Det ligner mer på teater enn film faktisk.

Også superhelter tar også av seg draktene noenganger. Fra venstre Thor (Chris Hemsworth), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner), Iron Man/Tony Stark (Robert Downey jr.) og oberst James Rhodes/War Machine (Don Cheadle).  (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Også superhelter tar også av seg draktene noenganger. Fra venstre Thor (Chris Hemsworth), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner), Iron Man/Tony Stark (Robert Downey jr.) og oberst James Rhodes/War Machine (Don Cheadle). (Foto: The Walt Disney Company Nordic)

Selv om den andre Avengers-filmen nå er ute på kinoene fra onsdag, er det planlagt flere oppfølgere.

– Så er du klar for å gjøre noe mer Avengers etter dette, spør NRK regissøren?

– Nei, nei, nei? Å herregud, nei, jeg er IKKE klar for mer. Jeg er klar for å gjøre mindre. Jeg tror jeg er klar for å trekke meg tilbake på et asyl, fleiper Whedon mens Chris Evans klapper ham trøstende på skulderen.

Det tar på å håndtere så mange superhelter på en gang.