Jeg skal være ærlig – jeg liker Dwayne Johnson. Den tidligere wrestlingstjerna er morsom, han har en god dose selvironi, og jeg har flere ganger blitt positivt overraska over skuespillerprestasjonene til The Rock.

Altså, han vinner nok ingen Oscar med det første (les: aldri), men hvis du ser på skuespillerkarrieren hans, fra Mumien vender tilbake til Fast & Furious 7, så er det ingen tvil om at fyren har utvikla seg!

Likevel ble jeg skeptisk da jeg først hørte at Johnson hadde fått sin egen TV-serie hos selveste HBO, hvor han skal bære serien i hovedrollen. Men her ble jeg overrasket – det klarer han.

Ballers er ingen banebrytende serie, hverken når det kommer til tema eller figurskildringer, men serien er underholdende nok, og muskelmann Johnson gjør en god figur.

Filmanmeldelse: «San Andreas» – Bare Dwayne Johnsons biceps kan overskygge effektene

Så skikkelig at han nesten er kjedelig

Amerikanske fotballspillere er kjent for å la penga flyte, og Ballers har derfor en god dose glitter og glam, og en haug med pene damer selvfølgelig.

Dwayne Johnsons rollefigur Spencer Strasmore har avsluttet sin karriere som fotballstjerne og jobber isteden som finansrådgiver. Ikke en åpenbar overgang kanskje, men erfaringene fra stjernelivet gjør ham kapabel til å gi råd til de nye fotballstjernene, som kaster om seg med penger uten en tanke om å spare til livet etter fotballkarrieren.

Etter de fire første episodene å dømme, så er Spencer en tvers gjennom real fyr. Han er så skikkelig at det nesten er kjedelig. Han er gullgutten i vennegjengen, som bare vil alle vel.

Utad er han vellykket, med kontroll på både liv og helse, men han har selvfølgelig sitt å stri med han også. Det knaskes piller over en lav sko, og av og til tyter et undertrykket sinne over tilværelsen frem.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Dwayne Johnson og Rob Corddry i «Ballers». (Foto: HBO Nordic).
Dwayne Johnson og Rob Corddry i «Ballers». (Foto: HBO Nordic).

Sjarmerende type

Dwayne Johnson klarer seg fint i det som er en av hans mest seriøse roller. Han har en sjarme som virkelig kommer gjennom TV-ruta, og som umiddelbart fikk meg til å like rollefiguren.

Ballers er en dramakomedie, og Johnson navigerer fint mellom de lette, morsomme scenene, og de mer alvorlige der vi får se hvilke kvaler Spencer sliter med.

Robb Corddry, kjent fra filmer som Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay og Hot Tub Time Machine, er seriens komiske alibi. Og han gjør seg fint i rollen som Spencers overivrige og småegoistiske sjef.

Trygg, men underholdende
Tidligere fotballspiller John David Washington i «Ballers». (Foto: HBO Nordic).
Tidligere fotballspiller John David Washington i «Ballers». (Foto: HBO Nordic).

Ballers har mange likheter med HBOs Entourage, det handler om stjerneliv, men også baksiden av medaljen, og intrigene i kompisgjengen står sentralt.

Serieskaper Stephen Levinson var produsent for Entourage, og skrev til og med manus til et par episoder, så han har nok hentet inspirasjon derfra. Men Doug Ellin, skaperen av Entourage, har nok en litt kvassere penn enn Levinson.

Filmanmeldelse: «Entourage» – Fungerer for fansen

For selv om Ballers også har en god dose sex og dop, er den overraskende trygg og lite utfordrende. Serien bringer lite nytt til bordet, men alt trenger ikke å være nytt for å være underholdende.

For det er Ballers absolutt. Dette er lett, enkel underholdnig, som antageligvis passer ekstra godt for deg som liker amerikansk fotball.

«Ballers ser du på HBO Nordic og C More på mandager.

Hva synes du om «Ballers»? Si din mening om serien i kommentarfeltet under traileren!

Om SERIEN

Ballers
  • Ballers
  • Slippdato: 22.06.2015
  • Sesong: 1
  • Utgiver: HBO
  • Serieskaper: Stephen Levinson
  • Sjanger: Drama, Komedie