Gwendoline Christie på verdenspremieren til Star Wars: The Force Awakens i Los Angeles. (Foto: REUTERS/Kevork Djansezian, NTB Scanpix).
Gwendoline Christie på verdenspremieren til Star Wars: The Force Awakens i Los Angeles. (Foto: REUTERS/Kevork Djansezian, NTB Scanpix).

Det var ikke alltid gitt av en av skurkene i Star Wars: The Force Awakens skulle være en kvinne. Men da avgjørelsen om hvem som skulle spille Captain Phasma ble tatt, falt valget på Gwendoline Christie.

Christie, som for de fleste nok er kjent som Brienne of Tarth i Game of Thrones, mener regissør J.J. Abrams og manusforfatter Lawrence Kasdan har brakt Star Wars inn i den moderne tidsalder ved å gjøre Phasma til kvinne.

– J.J. ville beholde autentisiteten til de tre første filmene, men samtidig gjøre franchisen mer moderne. En av måtene de har gjort det på er å ha med en progressiv kvinnelig rollefigur som Captain Phasma, sier skuespilleren.

Anmeldelse: «Star Wars: The Force Awakens» – Dette er Star Wars-filmen jeg har drømt om!

Handler ikke om utseende

Gwendoline Christie har et nærvær som umiddelbart fyller det lille rommet undertegnede og en gjeng med andre journalister sitter i. Fjeset hennes gløder av engasjement når hun snakker om Captain Phasma. Hun ler høyt og ofte.

– Jeg er veldig begeistret for rollefiguren, ikke bare fordi hun er den første kvinnelige skurken i Star Wars-filmene, men fordi vi ikke dømmer henne ut ifra hvordan en rekke tilfeldige elementer, som dikterer hvordan vi ser ut, er satt sammen, sier Christie.

Hun mener at siden vi ikke dømmer Phasma på utseende, men på grunn av hvilke valg figuren tar, så unngår hun samtidig å bli en stereotypisk kvinnerolle.

– Det handler ikke om at hun er kvinne, det handler om at hun er en skurk. Vi former et forhold til denne kvinnen basert på handlingene hennes istedenfor hennes kroppslige utseende.

Gwendoline Christie er rå som Brienne i Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).
Gwendoline Christie er rå som Brienne i Game of Thrones. (Foto: HBO Nordic).

Som vi har sett i Game of Thrones har Christie erfaring med å spille en rollefigur i rustning. Den heldekkende hjelmen var imidlertid en ny utfordring som gjorde
rollefiguren ekstra spennende å spille.

– Når du har på deg rustning forandrer det måten du står på, hvordan du beveger kroppen. Jeg synes det er veldig interessant å spille disse rollene der det handler like mye om kroppen, som om særegenheten til ens stemme og det du sier. Du innser at det ikke bare handler om subtile ansiktsuttrykk hele tiden, forklarer hun.

Les også: De nye «Star Wars»-stjernene om det enorme presset: – Visste ikke at engasjementet var så stort!

Har stor kjærlighet for filmene

Etter tjue minutter i et rom med Gwendoline Christie er det åpenbart at hun ikke bare elsker Captain Phasma, men at hun har en stor kjærlighet for hele Star Wars-universet. Hun forteller at det var hinsides spennende da hun som liten så filmene på TV i julen.

– Filmene ble presentert for meg som noe magisk, spesielt og eksepsjonelt, og som alle andre forelsket jeg meg i dem da jeg så dem. Jeg synes det virker som de fleste har en barnlig og ren kjærlighet for filmene. Det er noe unikt og spesielt ved dem, og det var utrolig spennende å få være en del av noe som har betydd så mye for meg, og som har betydd så mye for andre.